Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara

Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a fost foarte recent dotată cu sistem avansat pentru chirurgie laparoscopică ginecologică marca Karl Storz în valoare de 125 000 euro, bani proveniți din fondurile proprii ale spitalului.

Laparoscopia este o procedură chirurgicală care se realizează prin incizii foarte mici la nivelul abdomenului, folosind instrumente de specialitate. Un instrument subțire, numit laparoscop, este introdus în cavitatea abdomenului și oferă chirurgului o imagine extrem de clară, pe un monitor TV, din interiorul cavității abdominale. Acest tip de chirurgie este numită “chirurgie minim invazivă”, din cauza inciziilor foarte mici utilizate și totodată a impactului minim asupra structurilor organismului.

În acest sens, am stat de vorbă cu medicul șef al secției de obstetrică ginecologie, doamna doctor Melinda Mitranovici, medic primar obstetrician-ginecolog. ”Ceea ce avem acum în dotare, acest turn laparoscopic este cel mai bun aparat existent la ora actuală pe piața internațională. Am optat pentru un turn cu dotări ”2 în 1” care să ne permită să efectuăm și histeroscopii. Sistemul, foarte performant, se constituie dintr-o mulțime de componente cum ar fi: cameră video endoscopică, unitate de procesare video digitală, monitor color HDTV, pompe, canule, ace, pense, electrozi, histeroscop, unitate de electrochirurgie etc.”

”Vom începe întâi de toate cu histeroscopia pentru că această procedură se aplică la pacientele mai în vârstă, în special în ceea ce privește suspiciunile legate de cancerele uterine, fibroame intrauterine, tratamentul polipilor etc., toate acestea fiind intervenții minim invazive, cu recuperare rapidă, spitalizare redusă și, implicit, costuri mai mici. Nouă, ca și medici, ne eficientizează timpul și, în mod îmbucurător, crește satisfacția pecientelor, deoarece complicațiile postoperatorii și durerea după operație sunt mult diminuate, iar rezultatele estetice sunt foarte bune. Sistemul este o provocare pentru noi ca și practicieni pentru că ne dă posibilitatea să diversificăm tipurile de intervenții și, implicit, să tratăm o patologie diversă.

Sursa: Spitalul municipal Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019