Din cauza braconierilor. Două luni, interzis la pescuit

În perioada prohibiţiei generale, pescuitul este interzis la toate speciile de peşti în apele colinare şi de şes

pescuitDupă câţiva ani în care pe perioada prohibiţiei la pescuit, care durează două luni, pescarii puteau pescui cu momeală artificială la ştiucă în sistemul prinde şi eliberează (catch and release), anul acesta prohibiţia este totală.

Interzis la ape colinare şi de şes

Prohibiţia generală la pescuit din acest an este de 60 de zile, în perioada cuprinsă între 1 aprilie şi 30 mai inclusiv, în apele colinare şi de şes, potrivit Ordinului 83/2014 ce reglementează  stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi zonele de protecţie a resurselor acvatice vii. Asta înseamnă că pescarii vor trebui să îşi ţină undiţele departe de apele administrate de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) în perioada aprilie-mai.

 Deschis din mai, la apele montane

“În acest an nu s-a mai permis pescuirea pe perioada prohibiţiei la ştiucă, în apele colinare şi de şes deoarece în anii precedenţi foarte mulţi pescari susţineau că dau la ştiucă şi de fapt braconau, pescuind “prin agăţare”, în această perioadă. Pescarii pot pescui în apele montane începând cu 1 mai când se deschide sezonul la păstrăv”, spune Ionel Neacşu, consilier superior al ANPA, filiala Transilvania. În apele montane speciile de lipan şi coregon sunt protejate de lege şi este interzis pescuitul acestora, permanent.

Odată cu aparţia Ordinului 83, până în data de 25 martie sezonul este închis la ştiucă, urmând ca după această dată, până la începerea prohibiţiei, la 1 aprilie să fie deschis la toate speciile de peşti în apele colinare şi de şes. “Pescarii trebuie să fie informaţi şi că pentru speciile mihalţ şi caracudă care se găsesc în unele zone de pe râul Mureş sau în bălţile adiacente este prohibiţie permanentă”, mai adaugă Ionel Neacşu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României