Din cauza braconierilor. Două luni, interzis la pescuit

În perioada prohibiţiei generale, pescuitul este interzis la toate speciile de peşti în apele colinare şi de şes

pescuitDupă câţiva ani în care pe perioada prohibiţiei la pescuit, care durează două luni, pescarii puteau pescui cu momeală artificială la ştiucă în sistemul prinde şi eliberează (catch and release), anul acesta prohibiţia este totală.

Interzis la ape colinare şi de şes

Prohibiţia generală la pescuit din acest an este de 60 de zile, în perioada cuprinsă între 1 aprilie şi 30 mai inclusiv, în apele colinare şi de şes, potrivit Ordinului 83/2014 ce reglementează  stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi zonele de protecţie a resurselor acvatice vii. Asta înseamnă că pescarii vor trebui să îşi ţină undiţele departe de apele administrate de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) în perioada aprilie-mai.

 Deschis din mai, la apele montane

“În acest an nu s-a mai permis pescuirea pe perioada prohibiţiei la ştiucă, în apele colinare şi de şes deoarece în anii precedenţi foarte mulţi pescari susţineau că dau la ştiucă şi de fapt braconau, pescuind “prin agăţare”, în această perioadă. Pescarii pot pescui în apele montane începând cu 1 mai când se deschide sezonul la păstrăv”, spune Ionel Neacşu, consilier superior al ANPA, filiala Transilvania. În apele montane speciile de lipan şi coregon sunt protejate de lege şi este interzis pescuitul acestora, permanent.

Odată cu aparţia Ordinului 83, până în data de 25 martie sezonul este închis la ştiucă, urmând ca după această dată, până la începerea prohibiţiei, la 1 aprilie să fie deschis la toate speciile de peşti în apele colinare şi de şes. “Pescarii trebuie să fie informaţi şi că pentru speciile mihalţ şi caracudă care se găsesc în unele zone de pe râul Mureş sau în bălţile adiacente este prohibiţie permanentă”, mai adaugă Ionel Neacşu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj