Din cauza braconierilor. Două luni, interzis la pescuit

În perioada prohibiţiei generale, pescuitul este interzis la toate speciile de peşti în apele colinare şi de şes

pescuitDupă câţiva ani în care pe perioada prohibiţiei la pescuit, care durează două luni, pescarii puteau pescui cu momeală artificială la ştiucă în sistemul prinde şi eliberează (catch and release), anul acesta prohibiţia este totală.

Interzis la ape colinare şi de şes

Prohibiţia generală la pescuit din acest an este de 60 de zile, în perioada cuprinsă între 1 aprilie şi 30 mai inclusiv, în apele colinare şi de şes, potrivit Ordinului 83/2014 ce reglementează  stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi zonele de protecţie a resurselor acvatice vii. Asta înseamnă că pescarii vor trebui să îşi ţină undiţele departe de apele administrate de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) în perioada aprilie-mai.

 Deschis din mai, la apele montane

“În acest an nu s-a mai permis pescuirea pe perioada prohibiţiei la ştiucă, în apele colinare şi de şes deoarece în anii precedenţi foarte mulţi pescari susţineau că dau la ştiucă şi de fapt braconau, pescuind “prin agăţare”, în această perioadă. Pescarii pot pescui în apele montane începând cu 1 mai când se deschide sezonul la păstrăv”, spune Ionel Neacşu, consilier superior al ANPA, filiala Transilvania. În apele montane speciile de lipan şi coregon sunt protejate de lege şi este interzis pescuitul acestora, permanent.

Odată cu aparţia Ordinului 83, până în data de 25 martie sezonul este închis la ştiucă, urmând ca după această dată, până la începerea prohibiţiei, la 1 aprilie să fie deschis la toate speciile de peşti în apele colinare şi de şes. “Pescarii trebuie să fie informaţi şi că pentru speciile mihalţ şi caracudă care se găsesc în unele zone de pe râul Mureş sau în bălţile adiacente este prohibiţie permanentă”, mai adaugă Ionel Neacşu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara