Devenii şi-au mutat bucătăria de vară la marginea Pădurii Bejan

Departe de căldura înăbuşitoare din apartamente oamenii au găsit o altă metodă pentru a-şi pregăti o parte din proviziile pentru iarnă: locul de picnic amenajat de primărie 

v.

Devenii cu imaginaţieşi iniţiativă au găsit o modalitate mai plăcută de a coace vinete pentru proviziile de peste iarnă. Departe de căldura înăbuşitoare din apartamente, oamenii şi-au mutat provizoriu bucătăria la marginea Pădurii Bejan. Locul de picnic special amenajat de Primăria Deva s-a transformat în aceste zile în bucătărie de vară pentru zeci de deveni. Joi dimineaţa pe toate cele cinci grătarese rumeaneau vinete pântecoase, vegheate îndeaproape de domni, în timp ce restul familiei se ocupa de operaţiunea de depozitare pentru iarnă.

La aer curat

Este pentru prima dată când vin aici să coc vinetele pentru iarnă. Bucătăriile din apartamente sunt atât de mici că abia te poţi învârti de colo-colo, plus că aici este şi mai răcoare şi aer curat. Am prins şi o zi fără soare, totul este cum nu se poate mai bine. Mă bucur să văd că faţă de anii trecuţi locul de picnic este destul de curat”, spune Elena Danci din Deva, care are în plan să pregătească pentru iarnă peste 50 de kilograme de vinete, provizii pentru trei familii.

Doi paşi mai încolo la următorul grătar o familie formată din copii, părinţi şi bunici sunt în toiul operaţiunii de conservare a vinetelor coapte. Oamenii sunt mulţumiţi da grătarele puse la dipoziţie de primărie şi se aşteaptă şi la alte facilităţi. „Ar fi bine dacă s-ar recondiţiona şi locul de joacă pentru copii, să aibă şi cei mici o activitate, fără să ne fie teamă că se pot produce accidente. De asemenea pentru cei mari ar fi o surpriză dacă s-ar reabilita terenul de fotbal şi cel de volei de mai sus de scenă. Sigur că nu se pot face deodată toate, dar pe rând, totul se poate rezolvaeste de părere Răzvan Herlea.

Liber de la primărie

Singura teamă a devenilor este ca nu cumva primăria să le interzică a mai coace vinte pe grătarele de la marginea Pădurii Bejan. „Acele locuri sunt special amenajate pentru grătare. Indiferent că oamenii îşi pregătesc un grătar sau coc vinete asta nu are importanţă, atâta timp cât zona este special destinată acestui scop. Devenii pot să îşi coacă vinetele pentru iarnă liniştiţi deoarece nu este nicio problemă”, a declarat Andrei Nistor, purtător de cuvânt al Primăriei Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic