UMANITATE. Devenii, luaţi “la ochi” gratuit de americani

De la 9 dimineaţa la 7 seara a lucrat echipa venită de peste Ocean, pentru a rezolva cât mai multe cazuri, în special cele mai grave, ale pacienţilor înscrişi pentru consultaţie

DSC_0489Peste 600 de deveni au beneficiat de consultaţii oftalmologice de specialitate, precum şi de ochelari noi, în mod gratuit, în această săptămână, la Deva. Toate acestea au fost posibile datorită unui grup format din 13 persoane şi coordonat de către un medic oftalmolog de origine română stabilit de mulţi ani în Statele Unite, sosit în oraş la finele săptămânii trecute, în baza unui parteneriat încheiat între Biserica Baptistă, Asociaţia EPA FRAS din Statele Unite ale Americii şi Clinica Pacific University. Cinci studente de la renumita Pacific University, care îşi vor primi în câţiva ani diplomele de medici oftalomologi, au participat în mod voluntar la această acţiune.

O nouă clinică de oftalmologie

La Deva suntem în al patrulea an şi de această dată am adus cu noi peste 6.000 de perechi de ochelari, de vedere sau de soare. Toţi cei care s-au înscris pentru consultaţie, beneficiază de consult complet cu aparatură de ultimă generaţie, care depistează afecţiunile oculare, dar şi de tratament sau ochelarii potriviţi”, a declarat Andrei Blaj, medicul oftalmolog care a iniţiat această acţiune. Echipamentele medicale aduse cu această ocazie va rămâne la Deva, pentru a fi folosite în incinta clinicii de oftalmologie care se va deschide în cartierul Micro, în zona săli de sport. O parte dim medicii de aici vor veni din Statele Unite, iar o parte vor urma cursuri de specializare peste Ocean, pentru a putea lucra la noua clinică.

Hunedorenii nu stau bine cu ochii

Cele cinci studente voluntare s-au declarat fascinate de Muzeul Aurului din Brad, clădirile vechi şi mâncarea românească. De asemenea ele sunt de părere că devenii se confruntă cu afecţiuni ale ochilor destul de delicate, unele chiar severe. „Am întânit foarte multe cazuri grave, care în America ar fi fost de multă vreme corectate chirurgical. Nu ştiu dacă oamenii care au venit la consultaţii îşi dau seama de cât de grave sunt unele problemele cu care au vebit la noi”, spune Erica, una dintre studentele de la Pacific University, care în doi ani va îmbrăca halatul de medic oftalmolog.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină