BAC limba română: „Ne aşteptam la Caragiale. A fost un subiect la care nu se aştepta nimeni” VIDEO-FOTOGALERIE

Prima probă scrisă a Bacalaureatului a trecut fără prea mari emoţii pentru candidaţii care s-au prezentat la examen. În schimb, pentru ziua de miercuri, absolvenţii de la secţiile de real sunt de-a dreptul îngroziţi de proba la matematică

Peste 4.000 de absolvenţi au susţinut astăzi prima probă scrisă la examenul de Bacalaureat, în timp ce alţi 348 de înscrişi au preferat să nu se prezinte. Ziua dedicată probei la Limba şi literatura română, i-a prins pe absolvenţii de liceu cu garda jos. Cum majoritatea se aşteptau la proză sau dramaturgie, subiectul cu numărul trei, la profilul uman, argumentarea unei poezii la alegere din trei clasici români, a fost un subiect neaşteptat, care i-a dat peste cap.

Matematica, materia cea mai dificilă

La ieşirea din centrul de examinare de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” din Deva, elevii adunaţi în grupuri, dezbăteau subiectele primite. „Ne aşteptam la Caragiale sau analiză de roman. A fost un subiect la care nu se aştepta nimeni. Cu toate astea, majoritatea dintre noi am ştiut, măcar pentru o notă de trecere. Problemă va fi miercuri, la matematică”, spune Diana Stoica, absolventă a Colegiului Dragomir Hurmuzescu. Tânăra este susţinută de colegi care sunt destul de crispaţi în aşteptarea probei scrise la matematică, singura care le dă fiori reci pe şira spinării. „Nu pot săspun că am avut emoţiiaşa mari la română. Personal, mi s-a părut mai uşor decât la simulare. Dacă la matematică ne dă un subiect cum a fost în mai de exemplu, nu va fi o problemă, însă dacă e mai greu, nu ştiu ce vom face. Un calcul greşit şi subiectul valorează 0 puncte, asta e marea problemă”, crede şi Andrei Crişan, care a absolvit Grigore Moisil.

Nota contează la admiterea cu dosar

O mare de absolvenţi, susţinători, părinţi şi profesori au inundat trotuarul din faţa Colegiului Naţional Decebal, alt centru de examinare din municipiul reşedinţă de judeţ. Veseli sau gânditori, cei ieşiţi din examen speră la o notă cât mai mare. Nici elevii de la uman, nu au fost prea încântaţi de ultimul subiect, argumentarea simbolismului, în timp ce alţii au fost pregătiţi impecabil pentru orice subiect. „Eu nu îmi fac probleme. Mă aştept la o notă de cel puţin nouă, pentru că am ştiut tot. A fost foarte uşor”,spune Alexandra Bărăceanu, care a terminat Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”. Notele de la examenul la Bacalaureat sunt importante doar pentru absolvenţiicare vor să urmeze studii superioare unde se intră pe bază de dosar. „Pentru mine nu contea nota, deşi prefer să fie cât mai mare. Cu toate astea, când s-au afişat subiectele de azi, toată clasa a rămas cu gura căscată. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Îmi este extrem de teamă de proba la mate, unde cred că va fi foarte dificil. Oricum, eu voi da la Facultatea de Farmacie, unde se intră pe examen de admitere”, spune Alexandra Ionaş, absolventă de Decebal.

[wzslider autoplay=”true” interval=”2000″ transition=”‘slide'”]

Rezultatele, în 8 iulie

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, proba la Limba şi literatura română scris s-a desfăşurat fără incidente în judeţ. Astăzi, 56 de absolvenţi sunt aşteptaţi să susţină proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele la toate probele scrise din această săptămână, vor fi afişate în dimineaţa de 8 iulie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit