BAC limba română: „Ne aşteptam la Caragiale. A fost un subiect la care nu se aştepta nimeni” VIDEO-FOTOGALERIE

Prima probă scrisă a Bacalaureatului a trecut fără prea mari emoţii pentru candidaţii care s-au prezentat la examen. În schimb, pentru ziua de miercuri, absolvenţii de la secţiile de real sunt de-a dreptul îngroziţi de proba la matematică

Peste 4.000 de absolvenţi au susţinut astăzi prima probă scrisă la examenul de Bacalaureat, în timp ce alţi 348 de înscrişi au preferat să nu se prezinte. Ziua dedicată probei la Limba şi literatura română, i-a prins pe absolvenţii de liceu cu garda jos. Cum majoritatea se aşteptau la proză sau dramaturgie, subiectul cu numărul trei, la profilul uman, argumentarea unei poezii la alegere din trei clasici români, a fost un subiect neaşteptat, care i-a dat peste cap.

Matematica, materia cea mai dificilă

La ieşirea din centrul de examinare de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” din Deva, elevii adunaţi în grupuri, dezbăteau subiectele primite. „Ne aşteptam la Caragiale sau analiză de roman. A fost un subiect la care nu se aştepta nimeni. Cu toate astea, majoritatea dintre noi am ştiut, măcar pentru o notă de trecere. Problemă va fi miercuri, la matematică”, spune Diana Stoica, absolventă a Colegiului Dragomir Hurmuzescu. Tânăra este susţinută de colegi care sunt destul de crispaţi în aşteptarea probei scrise la matematică, singura care le dă fiori reci pe şira spinării. „Nu pot săspun că am avut emoţiiaşa mari la română. Personal, mi s-a părut mai uşor decât la simulare. Dacă la matematică ne dă un subiect cum a fost în mai de exemplu, nu va fi o problemă, însă dacă e mai greu, nu ştiu ce vom face. Un calcul greşit şi subiectul valorează 0 puncte, asta e marea problemă”, crede şi Andrei Crişan, care a absolvit Grigore Moisil.

Nota contează la admiterea cu dosar

O mare de absolvenţi, susţinători, părinţi şi profesori au inundat trotuarul din faţa Colegiului Naţional Decebal, alt centru de examinare din municipiul reşedinţă de judeţ. Veseli sau gânditori, cei ieşiţi din examen speră la o notă cât mai mare. Nici elevii de la uman, nu au fost prea încântaţi de ultimul subiect, argumentarea simbolismului, în timp ce alţii au fost pregătiţi impecabil pentru orice subiect. „Eu nu îmi fac probleme. Mă aştept la o notă de cel puţin nouă, pentru că am ştiut tot. A fost foarte uşor”,spune Alexandra Bărăceanu, care a terminat Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”. Notele de la examenul la Bacalaureat sunt importante doar pentru absolvenţiicare vor să urmeze studii superioare unde se intră pe bază de dosar. „Pentru mine nu contea nota, deşi prefer să fie cât mai mare. Cu toate astea, când s-au afişat subiectele de azi, toată clasa a rămas cu gura căscată. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Îmi este extrem de teamă de proba la mate, unde cred că va fi foarte dificil. Oricum, eu voi da la Facultatea de Farmacie, unde se intră pe examen de admitere”, spune Alexandra Ionaş, absolventă de Decebal.

[wzslider autoplay=”true” interval=”2000″ transition=”‘slide'”]

Rezultatele, în 8 iulie

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, proba la Limba şi literatura română scris s-a desfăşurat fără incidente în judeţ. Astăzi, 56 de absolvenţi sunt aşteptaţi să susţină proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele la toate probele scrise din această săptămână, vor fi afişate în dimineaţa de 8 iulie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2