De-a dacii şi romanii în tabăra de la Costeşti

Timp de şase zile, la începutul lunii august, 60 de tineri din toată ţara îsi vor îmbogăţi cunoştinţele legate de istoria şi civilizaţia dacică şi romană participând la tabăra de la Costeşti

costestiDe astăzi încep înscrierile la “Tabara naţională de cultură, tradiţii şi civilizaţie dacică şi romană”, care se va desfăşura la Costeşti la în perioada 2 – 8 august.Tinerii care doresc să se înscrie trebuie să aibe vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, să fie cetăţeni români şi să fie apţi din punct de vedere medical. Înscrierile se fac la sediul Direcţiei Judeţeane pentru Sport şi Tineret (DJST) Hunedoara până în data de 25 iulie.

Atelire meşteşugăreşti şi tehnici de luptă

Pe parcursul celor şase zile, cei 60 de participanţi din toată ţara, vor avea ocazia să înveţe mai multe despre modul de viaţă al dacilor şi al romanilor prin intermediul atelierelor de meşteşuguri şi învăţarea tacticilor de luptă dar şi vizite la cetăţile dacice din Munţii Orăştiei. „Pentru ca procesul de învăţare să fie cât mai activ, tinerii vor fi împărţiţi în grupuri reprezentând dacii şi romanii, fiecare grup fiind reunit sub steagul propriu. Competiţia dintre cele două grupuri va fi permanentă, ele concurând atât pe plan intelectual cât şi fizic trasul la ţintă cu arcul şi aruncare suliţei, toate armele fiind confecţionate în prealabil de către tineri”, a declarat Lorincs Szell, directorul DJST.

Doar transportul se plăteşte

Toate costurile privind cazarea, masa, serviciile şi materialele participanţilor la tabera naţională va fi suportat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Participanţii trebuie să suporte doar transportul. Tabăra este un proiect prin care DJST Hunedoara îşi propune dezvoltarea şi diversificarea acţiunilor de timp liber, vacanţă, sport şi turism pentru tineri. 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara