De-a dacii şi romanii în tabăra de la Costeşti

Timp de şase zile, la începutul lunii august, 60 de tineri din toată ţara îsi vor îmbogăţi cunoştinţele legate de istoria şi civilizaţia dacică şi romană participând la tabăra de la Costeşti

costestiDe astăzi încep înscrierile la “Tabara naţională de cultură, tradiţii şi civilizaţie dacică şi romană”, care se va desfăşura la Costeşti la în perioada 2 – 8 august.Tinerii care doresc să se înscrie trebuie să aibe vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, să fie cetăţeni români şi să fie apţi din punct de vedere medical. Înscrierile se fac la sediul Direcţiei Judeţeane pentru Sport şi Tineret (DJST) Hunedoara până în data de 25 iulie.

Atelire meşteşugăreşti şi tehnici de luptă

Pe parcursul celor şase zile, cei 60 de participanţi din toată ţara, vor avea ocazia să înveţe mai multe despre modul de viaţă al dacilor şi al romanilor prin intermediul atelierelor de meşteşuguri şi învăţarea tacticilor de luptă dar şi vizite la cetăţile dacice din Munţii Orăştiei. „Pentru ca procesul de învăţare să fie cât mai activ, tinerii vor fi împărţiţi în grupuri reprezentând dacii şi romanii, fiecare grup fiind reunit sub steagul propriu. Competiţia dintre cele două grupuri va fi permanentă, ele concurând atât pe plan intelectual cât şi fizic trasul la ţintă cu arcul şi aruncare suliţei, toate armele fiind confecţionate în prealabil de către tineri”, a declarat Lorincs Szell, directorul DJST.

Doar transportul se plăteşte

Toate costurile privind cazarea, masa, serviciile şi materialele participanţilor la tabera naţională va fi suportat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Participanţii trebuie să suporte doar transportul. Tabăra este un proiect prin care DJST Hunedoara îşi propune dezvoltarea şi diversificarea acţiunilor de timp liber, vacanţă, sport şi turism pentru tineri. 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute