De-a dacii şi romanii în tabăra de la Costeşti

Timp de şase zile, la începutul lunii august, 60 de tineri din toată ţara îsi vor îmbogăţi cunoştinţele legate de istoria şi civilizaţia dacică şi romană participând la tabăra de la Costeşti

costestiDe astăzi încep înscrierile la “Tabara naţională de cultură, tradiţii şi civilizaţie dacică şi romană”, care se va desfăşura la Costeşti la în perioada 2 – 8 august.Tinerii care doresc să se înscrie trebuie să aibe vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, să fie cetăţeni români şi să fie apţi din punct de vedere medical. Înscrierile se fac la sediul Direcţiei Judeţeane pentru Sport şi Tineret (DJST) Hunedoara până în data de 25 iulie.

Atelire meşteşugăreşti şi tehnici de luptă

Pe parcursul celor şase zile, cei 60 de participanţi din toată ţara, vor avea ocazia să înveţe mai multe despre modul de viaţă al dacilor şi al romanilor prin intermediul atelierelor de meşteşuguri şi învăţarea tacticilor de luptă dar şi vizite la cetăţile dacice din Munţii Orăştiei. „Pentru ca procesul de învăţare să fie cât mai activ, tinerii vor fi împărţiţi în grupuri reprezentând dacii şi romanii, fiecare grup fiind reunit sub steagul propriu. Competiţia dintre cele două grupuri va fi permanentă, ele concurând atât pe plan intelectual cât şi fizic trasul la ţintă cu arcul şi aruncare suliţei, toate armele fiind confecţionate în prealabil de către tineri”, a declarat Lorincs Szell, directorul DJST.

Doar transportul se plăteşte

Toate costurile privind cazarea, masa, serviciile şi materialele participanţilor la tabera naţională va fi suportat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Participanţii trebuie să suporte doar transportul. Tabăra este un proiect prin care DJST Hunedoara îşi propune dezvoltarea şi diversificarea acţiunilor de timp liber, vacanţă, sport şi turism pentru tineri. 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna