Dacă răspunsurile vor fi tot negative, ies în stradă. Pensionarii minieri îşi pun ultima speranţa în Primul Ministru

Pensionarii minieri din Valea Jiului se pregătesc să iasă în stradă, dar mai întâi aşteaptă răspunsul de la Primul Ministru Victor Ponta, căruia i-au scris. Nu ar fi pentru prima dată când pensionarii protestează pe străzi pentru a atrage atenţia asupra problemelor lor.

PB100661Reprezentanţii Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri din Valea Jiului -care reprezintă interesele a peste 32.000 de pensionari, dintre care 60% din domeniul minier – cer demisia ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. Oamenii sunt nemulţumiţi că la întrevederea pe care au avut-o cu aceasta la Deva, în data de 12 octombrie, niciuna dintre problemele ridicate de ei nu şi-a găsit rezolvarea. Pe de altă parte, pensionarii minieri susţin că, în timp ce se invocă lipsa banilor de la bugetul de asigurări sociale, raportul negativ angajaţi / pensionari, ori „moştenirea grea”, angajaţii de la casele de pensii ori de la „agenţiile şi agenţioarele care sufocă bugetul de stat” cum le numesc reprezentanţii LSPMVJ ar beneficia şi acum de stimulente generoase şi venituri consistente.

A uitat ministrul de mineri?!

Pensionarii minieri din Valea Jiului cer ca  facilităţile de care încă beneficiază – respectiv aşa – numitele gratuităţi – să fie transferate de la Ministerul Economiei sau Energiei către Ministerul Muncii şi includerea lor pe cuponul de pensie, cum se întâmplă în alte ţări ale UE. De asemenea ei cer reanalizarea în Parlament a legii privind sistemul unitar de pensii publice, despre care spun că a  fost adoptată printr-o fraudă legislativă gravă. În plus, aceştia au propus 19 amendamente la această lege, amendamente care îi vizează direct. Reprezentanţii LSPMVJ susţin că ministrul Muncii s-a preocupat doar de soarta militarilor cuprinşi la condiţiile speciale de muncă, în timp ce de foştii mineri şi salvatori minieri a uitat, deşi aceştia şi-au riscat viaţa zi de zi în măruntaiele pământului.

Pentru că nemulţumirile legate de activitatea ministrului Mariana Câmpeanu sunt mai multe, foştii mineri i-au scris punctual Primului Ministru, în care îşi pun, practic, ultima speranţă. Dacă răspunsul nu îi va mulţumi, vor pregăti ample acţiuni de protest.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Dacă răspunsurile vor fi tot negative, ies în stradă. Pensionarii minieri îşi pun ultima speranţa în Primul Ministru

  1. Geo

    Ministrul muncii Mariana Campeanu ptotejeaza in continuare pe cei ce au secat bugetul statului, iar exemplu cel mai clar este cel al directorului ajofm hunedoara pe care-l mentine in fruntea institutiei pentru ca a trecut la pnl si nu-l mai poate schimba, sau poate e altceva, de care noi nu am aflat.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie pe șosea în apropiere de Orăștie         Magistrala feroviară 200 jefuită de hoți         Micia – arc peste timp         Administratorul unui depozit de haine second-hand a fost amendat cu 200.000 de lei         Hunedoara. Încep înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun         Lansare de carte la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara: Mihai Petre, „Birtul parcului”         ALEGERI PREZIDENȚIALE. Câți hunedoreni sunt așteptați la urne și unde pot vota         Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara