Dacă răspunsurile vor fi tot negative, ies în stradă. Pensionarii minieri îşi pun ultima speranţa în Primul Ministru

Pensionarii minieri din Valea Jiului se pregătesc să iasă în stradă, dar mai întâi aşteaptă răspunsul de la Primul Ministru Victor Ponta, căruia i-au scris. Nu ar fi pentru prima dată când pensionarii protestează pe străzi pentru a atrage atenţia asupra problemelor lor.

PB100661Reprezentanţii Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri din Valea Jiului -care reprezintă interesele a peste 32.000 de pensionari, dintre care 60% din domeniul minier – cer demisia ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. Oamenii sunt nemulţumiţi că la întrevederea pe care au avut-o cu aceasta la Deva, în data de 12 octombrie, niciuna dintre problemele ridicate de ei nu şi-a găsit rezolvarea. Pe de altă parte, pensionarii minieri susţin că, în timp ce se invocă lipsa banilor de la bugetul de asigurări sociale, raportul negativ angajaţi / pensionari, ori „moştenirea grea”, angajaţii de la casele de pensii ori de la „agenţiile şi agenţioarele care sufocă bugetul de stat” cum le numesc reprezentanţii LSPMVJ ar beneficia şi acum de stimulente generoase şi venituri consistente.

A uitat ministrul de mineri?!

Pensionarii minieri din Valea Jiului cer ca  facilităţile de care încă beneficiază – respectiv aşa – numitele gratuităţi – să fie transferate de la Ministerul Economiei sau Energiei către Ministerul Muncii şi includerea lor pe cuponul de pensie, cum se întâmplă în alte ţări ale UE. De asemenea ei cer reanalizarea în Parlament a legii privind sistemul unitar de pensii publice, despre care spun că a  fost adoptată printr-o fraudă legislativă gravă. În plus, aceştia au propus 19 amendamente la această lege, amendamente care îi vizează direct. Reprezentanţii LSPMVJ susţin că ministrul Muncii s-a preocupat doar de soarta militarilor cuprinşi la condiţiile speciale de muncă, în timp ce de foştii mineri şi salvatori minieri a uitat, deşi aceştia şi-au riscat viaţa zi de zi în măruntaiele pământului.

Pentru că nemulţumirile legate de activitatea ministrului Mariana Câmpeanu sunt mai multe, foştii mineri i-au scris punctual Primului Ministru, în care îşi pun, practic, ultima speranţă. Dacă răspunsul nu îi va mulţumi, vor pregăti ample acţiuni de protest.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Dacă răspunsurile vor fi tot negative, ies în stradă. Pensionarii minieri îşi pun ultima speranţa în Primul Ministru

  1. Geo

    Ministrul muncii Mariana Campeanu ptotejeaza in continuare pe cei ce au secat bugetul statului, iar exemplu cel mai clar este cel al directorului ajofm hunedoara pe care-l mentine in fruntea institutiei pentru ca a trecut la pnl si nu-l mai poate schimba, sau poate e altceva, de care noi nu am aflat.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate