Dacă răspunsurile vor fi tot negative, ies în stradă. Pensionarii minieri îşi pun ultima speranţa în Primul Ministru

Pensionarii minieri din Valea Jiului se pregătesc să iasă în stradă, dar mai întâi aşteaptă răspunsul de la Primul Ministru Victor Ponta, căruia i-au scris. Nu ar fi pentru prima dată când pensionarii protestează pe străzi pentru a atrage atenţia asupra problemelor lor.

PB100661Reprezentanţii Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri din Valea Jiului -care reprezintă interesele a peste 32.000 de pensionari, dintre care 60% din domeniul minier – cer demisia ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. Oamenii sunt nemulţumiţi că la întrevederea pe care au avut-o cu aceasta la Deva, în data de 12 octombrie, niciuna dintre problemele ridicate de ei nu şi-a găsit rezolvarea. Pe de altă parte, pensionarii minieri susţin că, în timp ce se invocă lipsa banilor de la bugetul de asigurări sociale, raportul negativ angajaţi / pensionari, ori „moştenirea grea”, angajaţii de la casele de pensii ori de la „agenţiile şi agenţioarele care sufocă bugetul de stat” cum le numesc reprezentanţii LSPMVJ ar beneficia şi acum de stimulente generoase şi venituri consistente.

A uitat ministrul de mineri?!

Pensionarii minieri din Valea Jiului cer ca  facilităţile de care încă beneficiază – respectiv aşa – numitele gratuităţi – să fie transferate de la Ministerul Economiei sau Energiei către Ministerul Muncii şi includerea lor pe cuponul de pensie, cum se întâmplă în alte ţări ale UE. De asemenea ei cer reanalizarea în Parlament a legii privind sistemul unitar de pensii publice, despre care spun că a  fost adoptată printr-o fraudă legislativă gravă. În plus, aceştia au propus 19 amendamente la această lege, amendamente care îi vizează direct. Reprezentanţii LSPMVJ susţin că ministrul Muncii s-a preocupat doar de soarta militarilor cuprinşi la condiţiile speciale de muncă, în timp ce de foştii mineri şi salvatori minieri a uitat, deşi aceştia şi-au riscat viaţa zi de zi în măruntaiele pământului.

Pentru că nemulţumirile legate de activitatea ministrului Mariana Câmpeanu sunt mai multe, foştii mineri i-au scris punctual Primului Ministru, în care îşi pun, practic, ultima speranţă. Dacă răspunsul nu îi va mulţumi, vor pregăti ample acţiuni de protest.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Dacă răspunsurile vor fi tot negative, ies în stradă. Pensionarii minieri îşi pun ultima speranţa în Primul Ministru

  1. Geo

    Ministrul muncii Mariana Campeanu ptotejeaza in continuare pe cei ce au secat bugetul statului, iar exemplu cel mai clar este cel al directorului ajofm hunedoara pe care-l mentine in fruntea institutiei pentru ca a trecut la pnl si nu-l mai poate schimba, sau poate e altceva, de care noi nu am aflat.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști