Curtea Catedralei din Deva, transformată în parc pentru deveni

După mai bine de trei luni de lucru intens, echipele de municitori s-au retras parţial, iar în urma lor a rămas un spaţiu de recreere şi un loc de joacă

Parcul din curtea Catedralei “Sfântul Nicolae” din municipiul Deva are de câteva zile o nouă “faţă”. Proiectul Episcopiei care a debutat la sfârşitul lunii august începe să prindă contur, dar mai sunt necesare câteva lucrări, până va fi gata.

Dedicat tuturor devenilor

“Dorim ca reamenajarea acestui spaţiu verde să fie finalizat la sfârşitul acestei luni. Este dedicat tututor devenilor care trec prin zonă, să intre, să se odihnească. Copiii se pot juca în spaţiul special amenajat. Aici este deschis de dimineaţa şi până seara. Noi nu am vrut să distrugem zona verde ci să o reamenajăm, fără pericolul pe care îl reprezentau pinii aceia bătrâni. Nu au fost tăiaţi toţi copacii. Deşi nu se încadrau un planul peisagistic unii dintre aceştia au fost lăsaţi pentru a face umbră”, spune Gabriel Miricescu, purtător de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Locul de joacă a fost deja “testat”

Din planul peisagistic nu lipsesc aleile pavate cu piatră, rondourile de flori, arbuşti de mai multe feluri, plante căţărătoare, dar şi bănci pentru cei care doresc să se odihnească la soare. În spatele clădirii bisericii a fost amenajat un spaţiu de joacă pentru copii, care deja a fost “încercat” de doi micuţi care veneau de la şcoală. “Copiii au văzut de ieri părculeţul de pe geam, pentru că locuim în zonă şi m-au rugat să trecem pe aici să se joace şi ei. Mi se pare o iniţiativă bine venită atât amenajarea grădinii, cât şi a locului de joacă pentru copii. Deşi nu este încă gata deja zona arată foarte bine”, spune Dragoş Orza un locuitor de pe strada Avram Iancu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României