Curtea Catedralei din Deva, transformată în parc pentru deveni

După mai bine de trei luni de lucru intens, echipele de municitori s-au retras parţial, iar în urma lor a rămas un spaţiu de recreere şi un loc de joacă

Parcul din curtea Catedralei “Sfântul Nicolae” din municipiul Deva are de câteva zile o nouă “faţă”. Proiectul Episcopiei care a debutat la sfârşitul lunii august începe să prindă contur, dar mai sunt necesare câteva lucrări, până va fi gata.

Dedicat tuturor devenilor

“Dorim ca reamenajarea acestui spaţiu verde să fie finalizat la sfârşitul acestei luni. Este dedicat tututor devenilor care trec prin zonă, să intre, să se odihnească. Copiii se pot juca în spaţiul special amenajat. Aici este deschis de dimineaţa şi până seara. Noi nu am vrut să distrugem zona verde ci să o reamenajăm, fără pericolul pe care îl reprezentau pinii aceia bătrâni. Nu au fost tăiaţi toţi copacii. Deşi nu se încadrau un planul peisagistic unii dintre aceştia au fost lăsaţi pentru a face umbră”, spune Gabriel Miricescu, purtător de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Locul de joacă a fost deja “testat”

Din planul peisagistic nu lipsesc aleile pavate cu piatră, rondourile de flori, arbuşti de mai multe feluri, plante căţărătoare, dar şi bănci pentru cei care doresc să se odihnească la soare. În spatele clădirii bisericii a fost amenajat un spaţiu de joacă pentru copii, care deja a fost “încercat” de doi micuţi care veneau de la şcoală. “Copiii au văzut de ieri părculeţul de pe geam, pentru că locuim în zonă şi m-au rugat să trecem pe aici să se joace şi ei. Mi se pare o iniţiativă bine venită atât amenajarea grădinii, cât şi a locului de joacă pentru copii. Deşi nu este încă gata deja zona arată foarte bine”, spune Dragoş Orza un locuitor de pe strada Avram Iancu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Transport ilegal de lemne         322 de metri cubi de lemne expediate ilegal         Încă două cazuri de coronavirus în România         Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile