Curtea Catedralei din Deva, transformată în parc pentru deveni

După mai bine de trei luni de lucru intens, echipele de municitori s-au retras parţial, iar în urma lor a rămas un spaţiu de recreere şi un loc de joacă

Parcul din curtea Catedralei “Sfântul Nicolae” din municipiul Deva are de câteva zile o nouă “faţă”. Proiectul Episcopiei care a debutat la sfârşitul lunii august începe să prindă contur, dar mai sunt necesare câteva lucrări, până va fi gata.

Dedicat tuturor devenilor

“Dorim ca reamenajarea acestui spaţiu verde să fie finalizat la sfârşitul acestei luni. Este dedicat tututor devenilor care trec prin zonă, să intre, să se odihnească. Copiii se pot juca în spaţiul special amenajat. Aici este deschis de dimineaţa şi până seara. Noi nu am vrut să distrugem zona verde ci să o reamenajăm, fără pericolul pe care îl reprezentau pinii aceia bătrâni. Nu au fost tăiaţi toţi copacii. Deşi nu se încadrau un planul peisagistic unii dintre aceştia au fost lăsaţi pentru a face umbră”, spune Gabriel Miricescu, purtător de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Locul de joacă a fost deja “testat”

Din planul peisagistic nu lipsesc aleile pavate cu piatră, rondourile de flori, arbuşti de mai multe feluri, plante căţărătoare, dar şi bănci pentru cei care doresc să se odihnească la soare. În spatele clădirii bisericii a fost amenajat un spaţiu de joacă pentru copii, care deja a fost “încercat” de doi micuţi care veneau de la şcoală. “Copiii au văzut de ieri părculeţul de pe geam, pentru că locuim în zonă şi m-au rugat să trecem pe aici să se joace şi ei. Mi se pare o iniţiativă bine venită atât amenajarea grădinii, cât şi a locului de joacă pentru copii. Deşi nu este încă gata deja zona arată foarte bine”, spune Dragoş Orza un locuitor de pe strada Avram Iancu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători