CU FONDURI EUROPENE. Tineri informaticieni din Deva, participanţi la un proiect Erasmus 

20 de elevi ai Colegiului Naţional „Sabin Drăgoi” din Deva au participat, timp de trei săptămâni, la un proiect ce s-a desfăşurat în Portugalia, proiect destinat tinerilor informaticieni

proiect elevi erasmusTinerii deveni au petrecut trei săptămâni în Barcelos, regiunea Braga, Portugalia, participând la un proiect cu finanţare europeană în sumă de  47.068 euro.

Cum se numesc elevii implicaţi în proiect

Cei 20 de tineri informaticieni sunt elevi din clasa a XI-a MI: Bar Ioan Vasile, Bădică Gabriela Hortenzia, Buciu Victor Bogdan, Buta Elisabeta Liana, Ciurea Alin Crescens, Lada Daniela Adriana, Manea Răsvan Adrian, Medrea Iulian Octavian, Mȋrza Gloria, Oneţiu Roberto Daniel Eduard, Oprean Claudiu Mihai, Tămaş Andrei Ioan și din clasa a XII-a MI: Baciu Andrei Răzvan, Bretotean Sebastian Mihai, Gandore Antonio Daniel Vasile, Gherebeneş Andreea Ruxandra, Iancu Marian Valeriu, Josan Alexandra Ioana, Miloş Andreea Elena, Simoc Alin Răzvan. Ei au fost însoţiţi de profesorii Vinţan Emilia și Tripa Iuliana

Obiectivele proiectului

Potrivit informaţiilor primite, obiectivele proiectului au fost: „1. Îmbunătăţirea competenţelor profesionale, cheie specifice unui specialist cu calificare medie în I.T, dezvoltarea competitivităţii acestuia în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţa activă şi pentru o mai bună integrare pe piaţa muncii. 2. Dezvoltarea adaptabilităţii, creativităţii, spiritului inovativ şi gândirii critice prin contactul cu un nou mediu social, economic, cultural şi lingvistic. 3. Dobândirea abilităţilor şi competenţelor de antreprenoriat care pot determina în viitor iniţierea propriei afaceri”.

Certificate europene pentru elevii deveni

Motivația acestui proiect este promovarea relațiilor de colaborare și prietenie între elevii și profesorii din țările partenere, deoarece realizarea unui proiect european implică promovarea ordinii si metodelor de lucru, rezultate riguroase, participarea şi cooperarea în echipă, coordonarea activităților pentru scopul propus, încrederea în sine și încrederea în ceilalți, cultivarea interesului în relațiile umane. „În urma participării la proiect, fiecare elev a primit certificate de pregătire lingvistică la Limba portugheză, Certificat de participare și documentul de mobilitate Europass. Certificatele obţinute îi vor face pe participanți mai încrezători într-o posibilă angajare, vor facilita mobilitatea în Europa şi le vor asigura şanse de integrare mai bune pe piaţa muncii. Firmele de stagiu alese au fost două: Digitelos și Insil Informatica, companii înfiinţate şi alcătuite din echipe de tineri profesionişti ce are drept domeniu de activitate IT, producţie, post-producţie şi prelucrări  audio video, grafică  pentru diferite tipuri de publicaţii”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de Dana Luminiţa Hurgoiu, directorul Colegiului „Sabin Drăgoi”. (Marcel Bot)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”