Coplata, folosită la achiziţionarea consumabilelor

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva şi-a rotunjit bugetul în lunile aprilie-iunie cu 9.850 de lei, banii provenind de la coplata la externare, cu 10 lei de la fiecare pacient

pansament

Mult discutata coplată la externare, intrată în vigoare la data de 1 aprilie aduce şi unele beneficii unităţilor spitaliceşti cu paturi. În perioada aprilie-iunie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a adunat aproape 10.000 de lei doar din această taxă. Cele mai multe fonduri, în valoare de 4.850 de lei au fost colectate în luna aprilie, lunile mai şi iunie aducând la bugetul spitalului 2.700, respectiv 2.300 de lei.

Folosită pentru achiziţionarea consumabilelor

Sigur că se adună o anumită sumă şi din coplată. Deşi intră la comun în bugetul spitalului, aceste sume sunt folosite în general pentru achiziţia de materiale consumabile cum ar fi seringile, pansamentele sterile şi ceea ce trebuie în mod uzual în fiecare secţie. Sunt puţini, dar folositori. Orice ban contează”, spune Călin Mircea Laza, managerul SJU Deva.

Nu duc lipsă de fonduri

Spre deosebire de alte spitale judeţene din ţară care îşi trimit pacienţii să îşi procure atât medicamentele, cât şi consumabilele, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, astfel de practici nu există. „Noi nu trimitem bolnavii să îşi cumpere singuri cele trebuincioase, deoarece spitalul pune la dispoziţia lor tot ceea ce este necesar pentru a se însănătoşi. Este normal să avem mai multe fonduri deoarece aici rezolvăm multe patologii şi se fac multe investigaţii medicale. Probabil că şi gestionăm altfel finanţele, pentru că ne ajung tot timpul banii alocaţi”, mai adaugă managerul SJU Deva.

În fiecare lună la spitalul devean sunt trataţi peste 1.800 de pacienţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie