Coplata, folosită la achiziţionarea consumabilelor

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva şi-a rotunjit bugetul în lunile aprilie-iunie cu 9.850 de lei, banii provenind de la coplata la externare, cu 10 lei de la fiecare pacient

pansament

Mult discutata coplată la externare, intrată în vigoare la data de 1 aprilie aduce şi unele beneficii unităţilor spitaliceşti cu paturi. În perioada aprilie-iunie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a adunat aproape 10.000 de lei doar din această taxă. Cele mai multe fonduri, în valoare de 4.850 de lei au fost colectate în luna aprilie, lunile mai şi iunie aducând la bugetul spitalului 2.700, respectiv 2.300 de lei.

Folosită pentru achiziţionarea consumabilelor

Sigur că se adună o anumită sumă şi din coplată. Deşi intră la comun în bugetul spitalului, aceste sume sunt folosite în general pentru achiziţia de materiale consumabile cum ar fi seringile, pansamentele sterile şi ceea ce trebuie în mod uzual în fiecare secţie. Sunt puţini, dar folositori. Orice ban contează”, spune Călin Mircea Laza, managerul SJU Deva.

Nu duc lipsă de fonduri

Spre deosebire de alte spitale judeţene din ţară care îşi trimit pacienţii să îşi procure atât medicamentele, cât şi consumabilele, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, astfel de practici nu există. „Noi nu trimitem bolnavii să îşi cumpere singuri cele trebuincioase, deoarece spitalul pune la dispoziţia lor tot ceea ce este necesar pentru a se însănătoşi. Este normal să avem mai multe fonduri deoarece aici rezolvăm multe patologii şi se fac multe investigaţii medicale. Probabil că şi gestionăm altfel finanţele, pentru că ne ajung tot timpul banii alocaţi”, mai adaugă managerul SJU Deva.

În fiecare lună la spitalul devean sunt trataţi peste 1.800 de pacienţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși