Consiliul Judeţean ajută cu bani la reabilitarea Cetăţii din Deva

Proiectul de reabilitare la Cetatea Devei va beneficia şi de susţinere financiară din partea autorităţilor judeţene. Decizia a fost votată la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Hunedoara.

cetate deva

Reabilitarea ansamblului monumental istoric „Cetatea Devei”are în vedere incintele fortificate II şi III precum şi asigurarea unei căi de acces până în apropierea incintei III, în vederea reintroducerii în circuitul turistic cultural şi a valorificării potenţialului turistic al judeţului Hunedoara. Consiliul Judeţean Hunedoara participă la implementarea proiectului cu suma totala de 811.879,38 lei. Hotărârea a fost adoptată la sfârşitul săptămânii trecute de aleşii judeţeni. Faţă de proiectul iniţial a fost eliminat drumul de acces nou spre Strada Cetăţii (prelungire) şi parcarea publică pentru autoturisme din cauza modificărilor legislative în domeniul ariilor protejate. Astfel, valoarea totală a proiectului s-a redus cu mai bine de un milion de lei, fiind acum de 38,4 milioane lei. În cea mai mare parte, proiectul este cu finanţare nerambursabilă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata