Consiliul Judeţean ajută cu bani la reabilitarea Cetăţii din Deva

Proiectul de reabilitare la Cetatea Devei va beneficia şi de susţinere financiară din partea autorităţilor judeţene. Decizia a fost votată la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Hunedoara.

cetate deva

Reabilitarea ansamblului monumental istoric „Cetatea Devei”are în vedere incintele fortificate II şi III precum şi asigurarea unei căi de acces până în apropierea incintei III, în vederea reintroducerii în circuitul turistic cultural şi a valorificării potenţialului turistic al judeţului Hunedoara. Consiliul Judeţean Hunedoara participă la implementarea proiectului cu suma totala de 811.879,38 lei. Hotărârea a fost adoptată la sfârşitul săptămânii trecute de aleşii judeţeni. Faţă de proiectul iniţial a fost eliminat drumul de acces nou spre Strada Cetăţii (prelungire) şi parcarea publică pentru autoturisme din cauza modificărilor legislative în domeniul ariilor protejate. Astfel, valoarea totală a proiectului s-a redus cu mai bine de un milion de lei, fiind acum de 38,4 milioane lei. În cea mai mare parte, proiectul este cu finanţare nerambursabilă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute