”Comorile naturii” 2019. Elevi din 20 de localităţi s-au întrecut în cunoştinţe despre ariile protejate

Proiectul s-a derulat prin Asociaţia ”Excelsior” din Arad, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara. Concursul ”Comorile naturii” se află la a doua ediţie şi urmăreşte cunoaşterea ariilor naturale protejate.

 

Concursul s-a desfăşurat în două etape: etapa de preselecţie care a avut loc în perioada mai – iunie, în cadrul fiecărei şcoli şi etapa finală, desfăşurată în data de 25 octombrie 2019, în sala sportivă a Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu.

Regulile jocului. Premianţii

La concurs au participat elevi din ciclul primar şi gimnazial din 20 de localităţi vizate de proiect, din judeţele Hunedoara şi Alba: Almașu Mare, Avram Iancu, Baia de Criș, Balșa, Băița, Blăjeni, Brănișca, Bucuresci, Buceș, Bulzeștii de Sus, Certeju de Sus, Ceru Băcăinți, Ciuruleasa, Geoagiu, Ilia, Rapoltu Mare, Ribița, Șoimuș, Vețel și Vidra.

Fiecare şcoală a participat cu o echipă formată din cinci elevi şi 1-2 cadre didactice. Această etapă a constat în parcurgerea unor probe teoretice și sportive, pe echipe. La etapa finală a concursului au participat în total 170 de persoane, din care 127 de persoane, respectiv elevii finalişti însoţiţi de cadrele didactice din cele 20 de localităţi amintite mai sus şi alţi 43 de persoane, în principal elevii din şcoala Geoagiu. Tuturor participanţilor li s-a asigurat transportul şi masa şi au primit recompensă diplome şi materiale promoţionale. Membrii echipelor clasate pe locurile I-III au fost premiaţi astfel: premiul I ( câte un aparat foto) elevilor echipei Şcolii Primare Blăjeni; premiul II (câte o bicicletă) elevilor echipei Şcolii Gimnaziale Băița; premiul III ( câte un rucsac)  elevilor echipei Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene