”Comorile naturii” 2019. Elevi din 20 de localităţi s-au întrecut în cunoştinţe despre ariile protejate

Proiectul s-a derulat prin Asociaţia ”Excelsior” din Arad, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara. Concursul ”Comorile naturii” se află la a doua ediţie şi urmăreşte cunoaşterea ariilor naturale protejate.

 

Concursul s-a desfăşurat în două etape: etapa de preselecţie care a avut loc în perioada mai – iunie, în cadrul fiecărei şcoli şi etapa finală, desfăşurată în data de 25 octombrie 2019, în sala sportivă a Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu.

Regulile jocului. Premianţii

La concurs au participat elevi din ciclul primar şi gimnazial din 20 de localităţi vizate de proiect, din judeţele Hunedoara şi Alba: Almașu Mare, Avram Iancu, Baia de Criș, Balșa, Băița, Blăjeni, Brănișca, Bucuresci, Buceș, Bulzeștii de Sus, Certeju de Sus, Ceru Băcăinți, Ciuruleasa, Geoagiu, Ilia, Rapoltu Mare, Ribița, Șoimuș, Vețel și Vidra.

Fiecare şcoală a participat cu o echipă formată din cinci elevi şi 1-2 cadre didactice. Această etapă a constat în parcurgerea unor probe teoretice și sportive, pe echipe. La etapa finală a concursului au participat în total 170 de persoane, din care 127 de persoane, respectiv elevii finalişti însoţiţi de cadrele didactice din cele 20 de localităţi amintite mai sus şi alţi 43 de persoane, în principal elevii din şcoala Geoagiu. Tuturor participanţilor li s-a asigurat transportul şi masa şi au primit recompensă diplome şi materiale promoţionale. Membrii echipelor clasate pe locurile I-III au fost premiaţi astfel: premiul I ( câte un aparat foto) elevilor echipei Şcolii Primare Blăjeni; premiul II (câte o bicicletă) elevilor echipei Şcolii Gimnaziale Băița; premiul III ( câte un rucsac)  elevilor echipei Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei