Comisarii de mediu au dat undă verde lucrărilor. Organizare de şantier în perimetrul minier de la Certej

La Certej nu au început lucrările de exploatare a zăcământului auro – argintife, ci doar cele de amenajare de şantier, pentru care titlularul proiectului deţine autorizaţia necesară. Garda Naţională de Mediu dă asigurări că nu există încâlcări ale legislaţiei în acest caz.

certej_exploatareOficialii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Hunedoara au efectuat un control privind derularea proiectului minier din perimetrul Certej, ca urmare a sesizărilor venite din partea societății civile, referitoare la începerea lucrărilor de amenajare aferente proiectului. Acţiunea de verificare, spun oficialii GNM, s-a derulat în zona perimetrului minier Certej, situat în localitatea Bocșa Mică. Comuna Certeju de Sus, județul Hunedoara. “Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că S.C. DEVA GOED S.A., titularul proiectului „Exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Certej, județul Hunedoara”, deține Acordul de mediu nr, 8 revizuit la data de 28.11.2013, emis de Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara, necesar în vederea derulării proiectului. În timpul inspecției pe teren, comisarii GNM — CJ Hunedoara au constatat ca S.C. DEVA, GOLD SA. a început execuția unor lucrări în cadrul Obiectivului Organizare de șantier — iazuri de decantare steril de flotație și iaz de decantare steril de cianurație”, au declarat reprezentanţii GNM. Practic, se lucra la decaparea stratului vegetalpe o suprafața de cea 8 ha, depus în halda temporară de sol vegetal aliată în vecinătatea organizării de șantie, se efectuau lucrări de terasamente (excavații și umpluturi) prevăzute în cadrul documentațiilor tehnice. De asemenea, se lucra la realizarea șanțurilor de scurgere a apelor pluviale pentru protecția lucrărilor prevăzute în documentație, pe o lungime de aproximativ 1.700 m., precum şi la realizarea drumurilor industriale de acces în interiorul platformei. La data controlului efectuat de inspectorii de mediu, DEVA GOLD efectuase aproximativ 6% din totalul lucrărilor prevăzute şi nu au fost constatate neconformități față de prevederile Acordului de Mediu. “Comisarii GNM au impus, ca măsura cu caracter permanent, notificarea GNM—CI Hunedoara la data finalizării lucrărilor aferente obiectivului ‘Organizare de șantier’ din cadrul proiectului pentru care S.C. DEVA GOLD S.A, deține autorizația de construire nr 10 / 16.09.2014”, au mai precizat sursele citate, care au subliniat că data controlului,nu se desfăşurau lucrări de exploatare în perimetrul Certej și nici în alt perimetru deținut. Oricum, activitatea de exploatare a minereurilor auro-argentifere din perimetrul Certej poate fi demarată doar după obţinerea Autorizației Integrate de Mediu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie