Comisarii de la Protecţia Consumatorului, cu ochii pe comercianţi

În ultimele zece zile, în urma controalelor efectuate în marile magazine din judeţ au fost aplicate amenzi în valoare de 11.000 de lei, iar marfă pe peste 200 de kilograme a fost retrasă de la vânzare

consum.În primele zece zile ale acestei luni, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara au aplicat 15 amenzi în valoare de 11.000 de lei, patru avertismente, au oprit de la comercializare 210 kilograme de produse alimentare în valoare de 3.066 lei şi au retras de pe piaţă 11 butelii GPL.

Controale în marile magazine

Acţiunile de control desfăşurate în judeţ au urmărit modul în care se respectă legislaţia în vigoare cu ocazia comercializării produselor alimentare (în special preparate din carne şi produse lactate) de către marile reţele de magazin, urmărindu-se atât identificarea comercializării de produse improprii consumului uman, cât şi modul de încadrare în data limită de consum a acestora. De asemenea s-a urmărit şi respectarea legislaţiei în vigoare ocazia transportului, depozitării şi comercializării buteliilor cu gaz petrolier lichefiat(GPL), tip aragaz pentru consumul populaţiei.

Abateri pe linie

Principalele abateri constatate de comisari au fost comercializarea unor produse alimentare la preţ de ofertă, care însă cu ocazia recalculării preţului de raft s-a constatat că acesta era mai mare decât cel promovat în oferta specială, promovarea unor practici comerciale incorecte în sensul de a se acorda anumite bonusuri financiare consumatorilor care aşteaptă la casele de marcat mai mult de un anumit interval de timp, bonusuri care în realitate nu au fost acordate sau existenţa la vânzare a anumitor produse lactate, în special brânzeturi, fără a se specifica natura acestora. De asemenea, la comercializarea buteliilor(GPL) s-a constatat că diverşi operatori economici au scos la vânzare aceste mărfuri fără ca pe corpul buteliilor să existe inscripţionarea prin vopsire a datei (luna, anul) scadenţei acordate, precum şi a fluidului pentru care a fost construită. Totodată, comisarii au depistat butelii comercializate fără identificarea preţului de vânzare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei