Comisarii de la Protecţia Consumatorului, cu ochii pe comercianţi

În ultimele zece zile, în urma controalelor efectuate în marile magazine din judeţ au fost aplicate amenzi în valoare de 11.000 de lei, iar marfă pe peste 200 de kilograme a fost retrasă de la vânzare

consum.În primele zece zile ale acestei luni, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara au aplicat 15 amenzi în valoare de 11.000 de lei, patru avertismente, au oprit de la comercializare 210 kilograme de produse alimentare în valoare de 3.066 lei şi au retras de pe piaţă 11 butelii GPL.

Controale în marile magazine

Acţiunile de control desfăşurate în judeţ au urmărit modul în care se respectă legislaţia în vigoare cu ocazia comercializării produselor alimentare (în special preparate din carne şi produse lactate) de către marile reţele de magazin, urmărindu-se atât identificarea comercializării de produse improprii consumului uman, cât şi modul de încadrare în data limită de consum a acestora. De asemenea s-a urmărit şi respectarea legislaţiei în vigoare ocazia transportului, depozitării şi comercializării buteliilor cu gaz petrolier lichefiat(GPL), tip aragaz pentru consumul populaţiei.

Abateri pe linie

Principalele abateri constatate de comisari au fost comercializarea unor produse alimentare la preţ de ofertă, care însă cu ocazia recalculării preţului de raft s-a constatat că acesta era mai mare decât cel promovat în oferta specială, promovarea unor practici comerciale incorecte în sensul de a se acorda anumite bonusuri financiare consumatorilor care aşteaptă la casele de marcat mai mult de un anumit interval de timp, bonusuri care în realitate nu au fost acordate sau existenţa la vânzare a anumitor produse lactate, în special brânzeturi, fără a se specifica natura acestora. De asemenea, la comercializarea buteliilor(GPL) s-a constatat că diverşi operatori economici au scos la vânzare aceste mărfuri fără ca pe corpul buteliilor să existe inscripţionarea prin vopsire a datei (luna, anul) scadenţei acordate, precum şi a fluidului pentru care a fost construită. Totodată, comisarii au depistat butelii comercializate fără identificarea preţului de vânzare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși