Colecţie inedită. Maşina cu care se plimbau vip-urile din timpul lui Carol al II-lea, pe străzile Hunedoarei

Două maşini de epocă, deţinute de doi hunedoreni fac senzaţie pe străzile din judeţ dar şi în Timişoara, Cluj, Bucureşti, Craiova sau Arad. Bijuteriile pe patru roţi îi însoţesc pe tinerii care îşi unesc destinele în cea mai frumoasă zi a vieţii lor

mare

O familie din Hunedoara are în garaj trei maşini de epocă, dintre care cea mai „nouă” a fost fabricată în anul 1959. Cele trei bijuterii pe patru roţi, visul oricărui colecţionar, au fost cumpărate din Anglia, cu câţiva ani în urmă, când cei doi tineri, Andreea şi Ştefan Conţ, lucrau în Irlanda.

Dorinţa miresei

Deşi de obicei bărbaţii sunt pasionaţi de automobile, în acest caz, Andreea a vrut maşina Beauford decapotabilă, an de fabricaţie 1931, pentru nunta lor. “Maşina am văzut-o într-o după amiază, într-un parc în Irlanda. Am fost deosebit de încântată de maşină, a fost ceva spectaculos. Mi-a plăcut la nebunie. Era o nuntă, mireasa era în parc la poze, iar la intrare era maşina cu şoferul. Am mers la şofer, i-am cerut detalii despre maşină, dar el nu mi-a spus prea multe. Totuşi, am pozat-o şi am trimis pozele prietenului meu şi i-am spus că vreau şi eu o maşină exact la fel, când mă voi mărita. I-a luat un an de zile să găsească una exact la fel şi când a găsit-o, a cumpărat-o. Am avut-o la nunta nostră, exact cum am dorit”, povesteşte Andreea.

 Piese de schimb nu sunt. Cele stricate se recondiţionează peste Canalul Mânecii

În anul următor, 2010, cei doi care lucrau în continuare în Irlanda şi-au îmbogăţit colecţia cu un Daimler DB, an de fabricaţie 1951. “Ambele maşini, atât Beaufordul, cât şi Daimlerul erau impecabile când le-am cumpărat şi în stare perfectă de funcţionare. Ambele erau folosite pentru evenimente speciale cum ar fi nunţile şi proprietarii au avut mare grijă de ele. Cu Beaufordul am venit pe roţi din Irlanda. A prins chiar şi 80 de kilometri la oră. Până acum avem noroc, că fiind în stare perfectă, nu s-a defectat nicio piesă”, povesteşte Ştefan. El mai adaugă că în cazul în care o piesă ar ceda, pentru a o repara, trebuia să ia drumul Angliei. Acolo sunt anumite firme care recondiţionează piesele de la maşinile de epocă, deoarece aşa ceva nu se mai găseşte de ani de zile pe piaţă. Totodată, în Marea Britanie este foarte la modă ca pentru nunţi, să fie folosite maşinile de epocă. Perioada limuzinelor a trecut, iar acum majoritatea tinerilor care îşi unesc destinele în Regatul Unit, preferă să iasă în evidenţă printr-o maşină deosebită, în cea mai frumoasă zi din viaţa lor.

 Consum: 25 litri la 100 de kilometri

Ultimul an petrecut la muncă peste hotare este şi cel în care Andreea şi Ştefan au cumpărat şi ultima maşina de epocă. Este vorba despre un superb Jaguar MKVIII, din anul 1959, care este în proces de restaurare. Fostul proprietar, un restaurator de maşini de epocă, l-a vândut deoarece avea nevoie de bani. Cele două maşini funcţionale, au motoare mari şi un consum de peste 18-25 litri la suta de kilometri. Maşina cu care se plimbau vip-urile din timpul lui Carol al II-lea are o motorizare de 2,8 litri şi funcţionează cu benzină, iar cea ieşită pe poarta fabricii două decenii mai târziu, are 2,5 litri benzină. Jaguarul care trebuie restaurant aproape în totalitate, are un motor mult mai puternic, de 3,5 litri benzină, dar cum deocamdată nu a fost încă scos pe şosea, nu se poate estima un consum.

Soţul, şoferul oficial

Cele două bijuterii pe două roţi pot fi zărite pe străzile din judeţ cel mai mult în sezonul cald, deoarece sunt închiriate de firma celor doi tineri din Hunedoara, pentru nunţi sau alte evenimente mai speciale. Cu toate că sunt folosite doar în perioada caldă, automobilele trebuie îngrijite tot timpul anului. Întreţinerea lor este foarte costisitoare, chiar dacă staţionează în garaj. O altă particularitate este că atât Beaufordul decapotabil, cât şi Daimlerul pentru evenimente se închiriază doar cu şofer. “Sunt maşini scumpe, iar soţul meu este foarte pasionat de ele. Trebuie avut foarte mare grijă cum sunt conduse şi manevrate. Astfel, oriunde are loc nunta sau petrecerea, noi le transportăm pe platformă, iar apoi soţul este şoferul oficial al mirilor. Decapotabila este cel mai des solicitată, mai ales dacă petrecerea are loc vara”, mai spune tânăra.

Delia Matache şi Celia sunt doar două dintre persoanele publice care au închiriat pentru ziua nunţii, Beaufordul decapotabil al celor doi hunedoreni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei