Cinematograful „Victoria” din Petroşani s-a întors la Primărie

După ce l-a dat în concesiune, cu obligativitatea menţinerii obiectului de activitate, Primăria din Petroşani a decis să ia înapoi fostul cinematograf din centrul municipiului şi să-l reabiliteze cu fonduri europene.

parc-langa-primaria-petrosaniNu mai puţin de 6.000 de lei este decisă municipalitatea din Petroşani pentru întocmirea unei documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţie  (DALI) la fostul cinematograf „Victoria”. Clădirea este abandonată şi, ani în şir nu a avut nicio utilitate. În 2009, imobilul a trecut din proprietatea privată a statului şi administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor „RomâniaFilm” în domeniul public al municipiului Petroşani şi administrarea CL petroşani. Doi ani mai târziu, însă, un om de afaceri din Petroşani – considerat un apropiat al primarului Tiberiu Iacob – Ridzi, a luat în concesiune prin licitaţie publică fostul Cinematograf Victoria pentru a-i reda funcţionalitatea. Pe lângă obligativitatea de a-i păstra obiectul de activitate timp de 5 ani, investitorul – Siminel Iordache anunţa că vrea să deschidă şi o sală de bowling  cu două piste, o sală de jocuri, o casă de pariuri sportive şi un fast food. Investiţia totală ar fi depăşit cu mult 100.000 de euro, chiar dacă un calcul total nu a fost efectuat niciodată, însă proiectul nu a demarat. Locaţia a fost doar curăţată, atât în exterior, cât şi în interiorul transformat în anii de abandon în adăpost pentru boschetari, pentru ca acum municipalitatea să ia înapoi clădirea. „A fost cerut înapoi de administraţia publică, pentru că există şanse ca ăproiectul să se realizeze pe fonduri europene”, a declarat Nicolae Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani. Până când proiectul va fi întocmit şi depus spre finanţare, muncipalitate vrea să aloce 6.000 de lei din bugetul local pentru „Elaborare DALI privind reabilitarea şi modernizarea Cinematografului Victoria din municipiul Petroşani”. Obiectivul a fost introdus pe lista de investiţii pentru anul 2014 aprobată de CL Petroşani.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva