Cinematograful „Victoria” din Petroşani s-a întors la Primărie

După ce l-a dat în concesiune, cu obligativitatea menţinerii obiectului de activitate, Primăria din Petroşani a decis să ia înapoi fostul cinematograf din centrul municipiului şi să-l reabiliteze cu fonduri europene.

parc-langa-primaria-petrosaniNu mai puţin de 6.000 de lei este decisă municipalitatea din Petroşani pentru întocmirea unei documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţie  (DALI) la fostul cinematograf „Victoria”. Clădirea este abandonată şi, ani în şir nu a avut nicio utilitate. În 2009, imobilul a trecut din proprietatea privată a statului şi administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor „RomâniaFilm” în domeniul public al municipiului Petroşani şi administrarea CL petroşani. Doi ani mai târziu, însă, un om de afaceri din Petroşani – considerat un apropiat al primarului Tiberiu Iacob – Ridzi, a luat în concesiune prin licitaţie publică fostul Cinematograf Victoria pentru a-i reda funcţionalitatea. Pe lângă obligativitatea de a-i păstra obiectul de activitate timp de 5 ani, investitorul – Siminel Iordache anunţa că vrea să deschidă şi o sală de bowling  cu două piste, o sală de jocuri, o casă de pariuri sportive şi un fast food. Investiţia totală ar fi depăşit cu mult 100.000 de euro, chiar dacă un calcul total nu a fost efectuat niciodată, însă proiectul nu a demarat. Locaţia a fost doar curăţată, atât în exterior, cât şi în interiorul transformat în anii de abandon în adăpost pentru boschetari, pentru ca acum municipalitatea să ia înapoi clădirea. „A fost cerut înapoi de administraţia publică, pentru că există şanse ca ăproiectul să se realizeze pe fonduri europene”, a declarat Nicolae Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani. Până când proiectul va fi întocmit şi depus spre finanţare, muncipalitate vrea să aloce 6.000 de lei din bugetul local pentru „Elaborare DALI privind reabilitarea şi modernizarea Cinematografului Victoria din municipiul Petroşani”. Obiectivul a fost introdus pe lista de investiţii pentru anul 2014 aprobată de CL Petroşani.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident pe Drumul Național 66 Simeria – Hațeg         Controale ale polițiștilor la firmele care fac afaceri cu lemne         Bărbat ridicat de polițiști de la terasă, după ce a refuzat carantinarea         Polițiști anti-covid. Controale ample în zonele aglomerate din județul Hunedoara         Ce au decis magistrații în dosarul „matriței din Sarmizegetusa Regia”. Soluția dată la cererea de recompensă depusă de o tânără         Consiliul Județean Hunedoara va susține salariile paramedicilor Asociației Salvital – SMURD         BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada