Cinematograful „Victoria” din Petroşani s-a întors la Primărie

După ce l-a dat în concesiune, cu obligativitatea menţinerii obiectului de activitate, Primăria din Petroşani a decis să ia înapoi fostul cinematograf din centrul municipiului şi să-l reabiliteze cu fonduri europene.

parc-langa-primaria-petrosaniNu mai puţin de 6.000 de lei este decisă municipalitatea din Petroşani pentru întocmirea unei documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţie  (DALI) la fostul cinematograf „Victoria”. Clădirea este abandonată şi, ani în şir nu a avut nicio utilitate. În 2009, imobilul a trecut din proprietatea privată a statului şi administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor „RomâniaFilm” în domeniul public al municipiului Petroşani şi administrarea CL petroşani. Doi ani mai târziu, însă, un om de afaceri din Petroşani – considerat un apropiat al primarului Tiberiu Iacob – Ridzi, a luat în concesiune prin licitaţie publică fostul Cinematograf Victoria pentru a-i reda funcţionalitatea. Pe lângă obligativitatea de a-i păstra obiectul de activitate timp de 5 ani, investitorul – Siminel Iordache anunţa că vrea să deschidă şi o sală de bowling  cu două piste, o sală de jocuri, o casă de pariuri sportive şi un fast food. Investiţia totală ar fi depăşit cu mult 100.000 de euro, chiar dacă un calcul total nu a fost efectuat niciodată, însă proiectul nu a demarat. Locaţia a fost doar curăţată, atât în exterior, cât şi în interiorul transformat în anii de abandon în adăpost pentru boschetari, pentru ca acum municipalitatea să ia înapoi clădirea. „A fost cerut înapoi de administraţia publică, pentru că există şanse ca ăproiectul să se realizeze pe fonduri europene”, a declarat Nicolae Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani. Până când proiectul va fi întocmit şi depus spre finanţare, muncipalitate vrea să aloce 6.000 de lei din bugetul local pentru „Elaborare DALI privind reabilitarea şi modernizarea Cinematografului Victoria din municipiul Petroşani”. Obiectivul a fost introdus pe lista de investiţii pentru anul 2014 aprobată de CL Petroşani.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte