Cel mai înalt drum din România, curăţat de gunoaiele lăsate de turişti

Transalpina, drumul care leagă Transilvania de Oltenia şi are o lungime de aproape 150 de kilometri este înţesat de gunoaie. Peste 120 de persoane vor participa la sfârşitul săptămânii la o amplă operaţiune de ecologizare

transalpina

Nici cea mai înaltă şi spectaculoasă şosea din România, nu a scăpat de gunoaiele aduse de turiştii amatori de senzaţii tari şi adrenalină. La ecologizarea Transalpinei care va avea loc la acest sfârşit de săptămână vor participa peste 120 de persoane din judeţeleHunedoara, Alba, Sibiu şi Vâlcea.

50 de hunedoreni pe 20 de kilometri

Avem un protocol semnat cu PrimăriaNovaci, din judeţul Gorj prin care, la ecologizarea Transalpinei vor participa peste 50 de suflete din Petrila, în general elevi dar şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din oraş. Porţiunea de drum care intră în grija noastră este cuprinsă între intersecţia cu drumul de Maleia şi până la hotarul cu judeţul Vâlcea, pe un traseu de aproximativ 20 de kilometri” spune primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel. Edilul susţine că nu este prima dată când petrilenii dau o mână de ajutor la ecologizarea zonei, în special Cheile Jieţului spre Groapa Seacă şi Obârşia Lotrului. „Fac un apel la turiştii care vin în zonă sau la oamenii care ies în weekend la grătar să îşi adune gunoaiele şi să păstreze curăţenia. Nu este normal ca cineva să vină permanent să strângă în urma lor”, mai adaugă Ilie Păducel.

Coşuri de gunoi la înălţime

Pe o distanţă de peste 100 de kilometri pe „Drumul Regelui” vor fi amplasate coşuri de gunoi, de la Novaci până la Şugag. Mare parte din containerele amplasate anul trecut în zona judeţului Hunedoara de către Primăria Petrila au fost deja furate. Anul trecut, participanţii la curăţenie au strâns nouă camioane de gunoaie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie