Căţelul salvator. Bebe, colegul patruped al pompierilor hunedoreni

Un căţel din rasa Ciobănesc German, care va fi specializat în operaţiunile de căutare-salvare este cel mai nou “angajat” de la ISU Hunedoara

bebe

Noul coleg al pompierilor hunedoreni este Rabax, un câine rasa Ciobănesc German, în vârstă de aproape şapte luni, care va fi specializat în operaţiunile de căutare-salvare. Rabax cel mai nou “angajat” de la ISU Hunedoara, provine din canisa Centrului Chinologic Sibiu din părinţi cu calităţi deosebite necesare misiunilor de căutare a supravieţuitorilor prinşi sub dărâmături sau în medii ostile.

Primele zile de muncă

Alintat de pompierii deveni Bebe, căţelul este familiarizat cu străzile, autospecialele de intervenţie, mijloacele de transport în comun şi orice loc aglomerat în care mirosurile şi zgomotele se amestecă, astfel încât într-o situaţie reală, când se află la muncă, Bebe să nu mai fie distras de nimic. Iarna viitoare căţelul va participa la un curs de specializare la Sibiu, care îi va definitiva educaţia. Patrupedul va fi însoţit de dresorul său, plutonierul Robert Kulcsar, un pompier pasionat de câini care deţine atestat de dresor de mai bine de 10 ani.

Inteligent şi serios

 

Bebe fiind încă în „perioada copilăriei” se află într-un un program de predresaj şi socializare. Este un exemplar deosebit de inteligent, extrem de serios şi de preocupat de activităţile desfăşurate în cadrul dresajului, dar ca orice copil, cea mai mare bucurie a sa este mingea, cu care se joacă doar în prezenţa dresorului său. Conform progreselor vizibile pe care le-a înregistrat deja, Bebe promite să devină un salvator de nădejde.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani