Căţelul salvator. Bebe, colegul patruped al pompierilor hunedoreni

Un căţel din rasa Ciobănesc German, care va fi specializat în operaţiunile de căutare-salvare este cel mai nou “angajat” de la ISU Hunedoara

bebe

Noul coleg al pompierilor hunedoreni este Rabax, un câine rasa Ciobănesc German, în vârstă de aproape şapte luni, care va fi specializat în operaţiunile de căutare-salvare. Rabax cel mai nou “angajat” de la ISU Hunedoara, provine din canisa Centrului Chinologic Sibiu din părinţi cu calităţi deosebite necesare misiunilor de căutare a supravieţuitorilor prinşi sub dărâmături sau în medii ostile.

Primele zile de muncă

Alintat de pompierii deveni Bebe, căţelul este familiarizat cu străzile, autospecialele de intervenţie, mijloacele de transport în comun şi orice loc aglomerat în care mirosurile şi zgomotele se amestecă, astfel încât într-o situaţie reală, când se află la muncă, Bebe să nu mai fie distras de nimic. Iarna viitoare căţelul va participa la un curs de specializare la Sibiu, care îi va definitiva educaţia. Patrupedul va fi însoţit de dresorul său, plutonierul Robert Kulcsar, un pompier pasionat de câini care deţine atestat de dresor de mai bine de 10 ani.

Inteligent şi serios

 

Bebe fiind încă în „perioada copilăriei” se află într-un un program de predresaj şi socializare. Este un exemplar deosebit de inteligent, extrem de serios şi de preocupat de activităţile desfăşurate în cadrul dresajului, dar ca orice copil, cea mai mare bucurie a sa este mingea, cu care se joacă doar în prezenţa dresorului său. Conform progreselor vizibile pe care le-a înregistrat deja, Bebe promite să devină un salvator de nădejde.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”