Căţelul salvator. Bebe, colegul patruped al pompierilor hunedoreni

Un căţel din rasa Ciobănesc German, care va fi specializat în operaţiunile de căutare-salvare este cel mai nou “angajat” de la ISU Hunedoara

bebe

Noul coleg al pompierilor hunedoreni este Rabax, un câine rasa Ciobănesc German, în vârstă de aproape şapte luni, care va fi specializat în operaţiunile de căutare-salvare. Rabax cel mai nou “angajat” de la ISU Hunedoara, provine din canisa Centrului Chinologic Sibiu din părinţi cu calităţi deosebite necesare misiunilor de căutare a supravieţuitorilor prinşi sub dărâmături sau în medii ostile.

Primele zile de muncă

Alintat de pompierii deveni Bebe, căţelul este familiarizat cu străzile, autospecialele de intervenţie, mijloacele de transport în comun şi orice loc aglomerat în care mirosurile şi zgomotele se amestecă, astfel încât într-o situaţie reală, când se află la muncă, Bebe să nu mai fie distras de nimic. Iarna viitoare căţelul va participa la un curs de specializare la Sibiu, care îi va definitiva educaţia. Patrupedul va fi însoţit de dresorul său, plutonierul Robert Kulcsar, un pompier pasionat de câini care deţine atestat de dresor de mai bine de 10 ani.

Inteligent şi serios

 

Bebe fiind încă în „perioada copilăriei” se află într-un un program de predresaj şi socializare. Este un exemplar deosebit de inteligent, extrem de serios şi de preocupat de activităţile desfăşurate în cadrul dresajului, dar ca orice copil, cea mai mare bucurie a sa este mingea, cu care se joacă doar în prezenţa dresorului său. Conform progreselor vizibile pe care le-a înregistrat deja, Bebe promite să devină un salvator de nădejde.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara