Castelul Corvinilor va fi timp de o săptămână platou de filmare

În cadrul „Festivalului de Artă şi Documentare”, ce se va desfăşura pe parcursul săptămânii viitoare, organizatorii evenimentului vor realiza un documentar despre „Legenda Fântânii”

castelÎncepând de luni şi până sâmbătă, Castelul Corvinilor din Hunedoara va găzdui „Festivalul de Artă şi Documentare”, eveniment dedicat artiştilor şi publicului larg deopotrivă. Timp de o săptămână castelul va fi platou de filmare pentru documentarul „Legenda Fântânii”.

Legendele atrag turişti

Proiectul, care va cuprinde realizarea pe suport DVD a trei legende cunoscute ale castelului, vor mai ilustra „Legenda Corbului” şi „Legenda lui Dracula”, ale căror filmări vor avea loc pe parcursul acestui an. “În perioada 10-15 iunie, la Castelul Corvinilor se filmează. Vineri seara, se va juca o piesă de teatru la care vor participa atât actori, cât şi amatori. Se vor filma scene, care ulterior vor fi montate ca documentar, iar turiştii vor putea interacţiona cu personajele din legendă”, spune Cristian Stan, preşedintele Asociaţiei “Castelul din Carpaţi”, organizatorii acestui eveniment. Dramatizarea şi regia spectacolului de teatru de vineri aparţin lui Mihai Panaitescu. Cele trei DVD-uri sunt realizate cu scopul de a promova şi transmite mai departe legendele Castelului Corvinilor şi de a atrage mai mulţi turişti.

Pe toată perioada Festivalului, la Castel vor sosi artişti, care vor expune lucrări de artă, de la pictură şi bijuterie şi până la ceramică. De asemenea, turiştii vor putea participa la atelierele meşteşugăreşti special pregătite pentru ei. Oaspeţii vor fi întâmpinaţi de domniţe şi cavaleri din perioada medievală.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte