Castelul Corvinilor va fi timp de o săptămână platou de filmare

În cadrul „Festivalului de Artă şi Documentare”, ce se va desfăşura pe parcursul săptămânii viitoare, organizatorii evenimentului vor realiza un documentar despre „Legenda Fântânii”

castelÎncepând de luni şi până sâmbătă, Castelul Corvinilor din Hunedoara va găzdui „Festivalul de Artă şi Documentare”, eveniment dedicat artiştilor şi publicului larg deopotrivă. Timp de o săptămână castelul va fi platou de filmare pentru documentarul „Legenda Fântânii”.

Legendele atrag turişti

Proiectul, care va cuprinde realizarea pe suport DVD a trei legende cunoscute ale castelului, vor mai ilustra „Legenda Corbului” şi „Legenda lui Dracula”, ale căror filmări vor avea loc pe parcursul acestui an. “În perioada 10-15 iunie, la Castelul Corvinilor se filmează. Vineri seara, se va juca o piesă de teatru la care vor participa atât actori, cât şi amatori. Se vor filma scene, care ulterior vor fi montate ca documentar, iar turiştii vor putea interacţiona cu personajele din legendă”, spune Cristian Stan, preşedintele Asociaţiei “Castelul din Carpaţi”, organizatorii acestui eveniment. Dramatizarea şi regia spectacolului de teatru de vineri aparţin lui Mihai Panaitescu. Cele trei DVD-uri sunt realizate cu scopul de a promova şi transmite mai departe legendele Castelului Corvinilor şi de a atrage mai mulţi turişti.

Pe toată perioada Festivalului, la Castel vor sosi artişti, care vor expune lucrări de artă, de la pictură şi bijuterie şi până la ceramică. De asemenea, turiştii vor putea participa la atelierele meşteşugăreşti special pregătite pentru ei. Oaspeţii vor fi întâmpinaţi de domniţe şi cavaleri din perioada medievală.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara         Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan