Castelul Corvinilor va fi timp de o săptămână platou de filmare

În cadrul „Festivalului de Artă şi Documentare”, ce se va desfăşura pe parcursul săptămânii viitoare, organizatorii evenimentului vor realiza un documentar despre „Legenda Fântânii”

castelÎncepând de luni şi până sâmbătă, Castelul Corvinilor din Hunedoara va găzdui „Festivalul de Artă şi Documentare”, eveniment dedicat artiştilor şi publicului larg deopotrivă. Timp de o săptămână castelul va fi platou de filmare pentru documentarul „Legenda Fântânii”.

Legendele atrag turişti

Proiectul, care va cuprinde realizarea pe suport DVD a trei legende cunoscute ale castelului, vor mai ilustra „Legenda Corbului” şi „Legenda lui Dracula”, ale căror filmări vor avea loc pe parcursul acestui an. “În perioada 10-15 iunie, la Castelul Corvinilor se filmează. Vineri seara, se va juca o piesă de teatru la care vor participa atât actori, cât şi amatori. Se vor filma scene, care ulterior vor fi montate ca documentar, iar turiştii vor putea interacţiona cu personajele din legendă”, spune Cristian Stan, preşedintele Asociaţiei “Castelul din Carpaţi”, organizatorii acestui eveniment. Dramatizarea şi regia spectacolului de teatru de vineri aparţin lui Mihai Panaitescu. Cele trei DVD-uri sunt realizate cu scopul de a promova şi transmite mai departe legendele Castelului Corvinilor şi de a atrage mai mulţi turişti.

Pe toată perioada Festivalului, la Castel vor sosi artişti, care vor expune lucrări de artă, de la pictură şi bijuterie şi până la ceramică. De asemenea, turiştii vor putea participa la atelierele meşteşugăreşti special pregătite pentru ei. Oaspeţii vor fi întâmpinaţi de domniţe şi cavaleri din perioada medievală.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva