Romii bogaţi îşi construiesc palate şi în Sântuhalm

Un nou cartier dominat de vilele cu turnuleţe se dezvoltă pe marginea şoselei care leagă municipiile Deva şi Hunedoara

romales

A început construcţia cartierului romilor de la Sântuhalm.

Romii înstăriţi din Hunedoara şi-au extins afacerile imobiliare şi în Sântuhalm. În zona tampon dintre Deva şi Hunedoara se conturează un viitor cartier dominat de palatele colorate, care sunt construite de zor în această perioadă. Acelaşi transformare are loc şi în zona satului Hăşdat, unde în locul mai multor bordeie au apărut adevărate castele.

Astfel, indiferent dacă ajung în Hunedoara dinspre Deva, Simeria sau Călan, turiştii care vor să viziteze municipiul devenit celebru în lume datorită Castelului Corvinilor vor avea de văzut şi celelalte „castele” ale Hunedoarei, mai puţin impunătoare decât cel al Corvinilor, dar mult mai strident colorate.

Romii din Hunedoara sunt luaţi la puricat

„Şoferii autocarelor cu turişti care vin să viziteze Castelul Corvinilor mai opresc în dreptul palatelor, pentru ca oamenii să le facă fotografii acestora”, spune Marian, un localnic de pe Strada Serei. Circa 40 de palate ţigăneşti au transformat zona într-o atracţie mai puţin obişnuită pentru vizitatori. „În prezent angajaţii primăriei se ocupă de inventarierea palatelor din zona Hăşdat, pentru a stabili dacă există nereguli privind autorizarea lor sau legate de respectarea planurilor de construcţie. Au fost trimise somaţii localnicilor care nu au plătit impozite. Unii s-au prezentat la primărie pentru a-şi achita impozitele, în timp ce alţi proprietari nu au fost de găsit până în prezent, fiind plecaţi în străinătate”, a precizat Silke Oprean, de la Primăria Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie