Romii bogaţi îşi construiesc palate şi în Sântuhalm

Un nou cartier dominat de vilele cu turnuleţe se dezvoltă pe marginea şoselei care leagă municipiile Deva şi Hunedoara

romales

A început construcţia cartierului romilor de la Sântuhalm.

Romii înstăriţi din Hunedoara şi-au extins afacerile imobiliare şi în Sântuhalm. În zona tampon dintre Deva şi Hunedoara se conturează un viitor cartier dominat de palatele colorate, care sunt construite de zor în această perioadă. Acelaşi transformare are loc şi în zona satului Hăşdat, unde în locul mai multor bordeie au apărut adevărate castele.

Astfel, indiferent dacă ajung în Hunedoara dinspre Deva, Simeria sau Călan, turiştii care vor să viziteze municipiul devenit celebru în lume datorită Castelului Corvinilor vor avea de văzut şi celelalte „castele” ale Hunedoarei, mai puţin impunătoare decât cel al Corvinilor, dar mult mai strident colorate.

Romii din Hunedoara sunt luaţi la puricat

„Şoferii autocarelor cu turişti care vin să viziteze Castelul Corvinilor mai opresc în dreptul palatelor, pentru ca oamenii să le facă fotografii acestora”, spune Marian, un localnic de pe Strada Serei. Circa 40 de palate ţigăneşti au transformat zona într-o atracţie mai puţin obişnuită pentru vizitatori. „În prezent angajaţii primăriei se ocupă de inventarierea palatelor din zona Hăşdat, pentru a stabili dacă există nereguli privind autorizarea lor sau legate de respectarea planurilor de construcţie. Au fost trimise somaţii localnicilor care nu au plătit impozite. Unii s-au prezentat la primărie pentru a-şi achita impozitele, în timp ce alţi proprietari nu au fost de găsit până în prezent, fiind plecaţi în străinătate”, a precizat Silke Oprean, de la Primăria Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?