Romii bogaţi îşi construiesc palate şi în Sântuhalm

Un nou cartier dominat de vilele cu turnuleţe se dezvoltă pe marginea şoselei care leagă municipiile Deva şi Hunedoara

romales

A început construcţia cartierului romilor de la Sântuhalm.

Romii înstăriţi din Hunedoara şi-au extins afacerile imobiliare şi în Sântuhalm. În zona tampon dintre Deva şi Hunedoara se conturează un viitor cartier dominat de palatele colorate, care sunt construite de zor în această perioadă. Acelaşi transformare are loc şi în zona satului Hăşdat, unde în locul mai multor bordeie au apărut adevărate castele.

Astfel, indiferent dacă ajung în Hunedoara dinspre Deva, Simeria sau Călan, turiştii care vor să viziteze municipiul devenit celebru în lume datorită Castelului Corvinilor vor avea de văzut şi celelalte „castele” ale Hunedoarei, mai puţin impunătoare decât cel al Corvinilor, dar mult mai strident colorate.

Romii din Hunedoara sunt luaţi la puricat

„Şoferii autocarelor cu turişti care vin să viziteze Castelul Corvinilor mai opresc în dreptul palatelor, pentru ca oamenii să le facă fotografii acestora”, spune Marian, un localnic de pe Strada Serei. Circa 40 de palate ţigăneşti au transformat zona într-o atracţie mai puţin obişnuită pentru vizitatori. „În prezent angajaţii primăriei se ocupă de inventarierea palatelor din zona Hăşdat, pentru a stabili dacă există nereguli privind autorizarea lor sau legate de respectarea planurilor de construcţie. Au fost trimise somaţii localnicilor care nu au plătit impozite. Unii s-au prezentat la primărie pentru a-şi achita impozitele, în timp ce alţi proprietari nu au fost de găsit până în prezent, fiind plecaţi în străinătate”, a precizat Silke Oprean, de la Primăria Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști