Romii bogaţi îşi construiesc palate şi în Sântuhalm

Un nou cartier dominat de vilele cu turnuleţe se dezvoltă pe marginea şoselei care leagă municipiile Deva şi Hunedoara

romales

A început construcţia cartierului romilor de la Sântuhalm.

Romii înstăriţi din Hunedoara şi-au extins afacerile imobiliare şi în Sântuhalm. În zona tampon dintre Deva şi Hunedoara se conturează un viitor cartier dominat de palatele colorate, care sunt construite de zor în această perioadă. Acelaşi transformare are loc şi în zona satului Hăşdat, unde în locul mai multor bordeie au apărut adevărate castele.

Astfel, indiferent dacă ajung în Hunedoara dinspre Deva, Simeria sau Călan, turiştii care vor să viziteze municipiul devenit celebru în lume datorită Castelului Corvinilor vor avea de văzut şi celelalte „castele” ale Hunedoarei, mai puţin impunătoare decât cel al Corvinilor, dar mult mai strident colorate.

Romii din Hunedoara sunt luaţi la puricat

„Şoferii autocarelor cu turişti care vin să viziteze Castelul Corvinilor mai opresc în dreptul palatelor, pentru ca oamenii să le facă fotografii acestora”, spune Marian, un localnic de pe Strada Serei. Circa 40 de palate ţigăneşti au transformat zona într-o atracţie mai puţin obişnuită pentru vizitatori. „În prezent angajaţii primăriei se ocupă de inventarierea palatelor din zona Hăşdat, pentru a stabili dacă există nereguli privind autorizarea lor sau legate de respectarea planurilor de construcţie. Au fost trimise somaţii localnicilor care nu au plătit impozite. Unii s-au prezentat la primărie pentru a-şi achita impozitele, în timp ce alţi proprietari nu au fost de găsit până în prezent, fiind plecaţi în străinătate”, a precizat Silke Oprean, de la Primăria Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului