Casa Naţională de Asigurări de Sănătate întârzie deschiderea biroului de la Petroşani

Biroul de la Petroşani al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate mai aşteaptă până să poată fi deschis şi asta în ciuda demersurilor făcute de oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara şi ai Primăriei Petroşani.

spital-petrosaniLucrurile s-au împotmolit la Bucureşti, după ce responsabilii de aici şi-au dat seama, cu mare întârziere, că pentru funcţionarea acestui birou este nevoie de un spaţiu separat. La Petroşani ar urma să funcţioneze un punct de lucru al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru coasiguraţii din Valea Jiului, aşa încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să bată drumul până la Deva pentru o adeverinţă. „Sunt anumite cauze care au fost independente de voinţa mea şi sunt din cauza birocraţiei de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. După ce am avut acceptul preşedintei Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, dar şi al Casei Naţionale, timp de două luni de zile de la nivel central nu s-a mişcat nimic. Săptămâna aceasta ne-a comunicat că are nevoie de un spaţiu care să fie separat din toate punctele de vedere. Noi pregătisem spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea şi comisiile de evaluare a persoanelor vârstnice, a persoanelor cu handicap, din cadrul Spitalului. Aveam acolo, aprobat prin hotărâre de consiliu, un spaţiu şi după două luni de la nivelul Casei naţionale şi-au dat seama că ne trebuie un spaţiu separat, din cauza transmisiilor securizate de date şi a bazei de date confidenţiale”, a explicat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, motivele întârzierii.

Autorităţile locale şi judeţene au stat din nou la aceeaşi masă şi au căutat noi soluţii de rezolvare a problemei şi în viitoarea şedinţă a Consiliului Local Petroşani, din luna februarie, CL Petroşani îşi va da acceptul pentru noul spaţiu identificat, aşa încât până în martie oficiul de la Petroşani al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să fie funcţional.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior