Casa Naţională de Asigurări de Sănătate întârzie deschiderea biroului de la Petroşani

Biroul de la Petroşani al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate mai aşteaptă până să poată fi deschis şi asta în ciuda demersurilor făcute de oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara şi ai Primăriei Petroşani.

spital-petrosaniLucrurile s-au împotmolit la Bucureşti, după ce responsabilii de aici şi-au dat seama, cu mare întârziere, că pentru funcţionarea acestui birou este nevoie de un spaţiu separat. La Petroşani ar urma să funcţioneze un punct de lucru al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru coasiguraţii din Valea Jiului, aşa încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să bată drumul până la Deva pentru o adeverinţă. „Sunt anumite cauze care au fost independente de voinţa mea şi sunt din cauza birocraţiei de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. După ce am avut acceptul preşedintei Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, dar şi al Casei Naţionale, timp de două luni de zile de la nivel central nu s-a mişcat nimic. Săptămâna aceasta ne-a comunicat că are nevoie de un spaţiu care să fie separat din toate punctele de vedere. Noi pregătisem spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea şi comisiile de evaluare a persoanelor vârstnice, a persoanelor cu handicap, din cadrul Spitalului. Aveam acolo, aprobat prin hotărâre de consiliu, un spaţiu şi după două luni de la nivelul Casei naţionale şi-au dat seama că ne trebuie un spaţiu separat, din cauza transmisiilor securizate de date şi a bazei de date confidenţiale”, a explicat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, motivele întârzierii.

Autorităţile locale şi judeţene au stat din nou la aceeaşi masă şi au căutat noi soluţii de rezolvare a problemei şi în viitoarea şedinţă a Consiliului Local Petroşani, din luna februarie, CL Petroşani îşi va da acceptul pentru noul spaţiu identificat, aşa încât până în martie oficiul de la Petroşani al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să fie funcţional.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu