Cărţi de identitate expirate. Peste 10.000 de hunedoreni nu pot vota

Posesorii de cărţi de identitate expirate sau pe cale de a expira, care vor să îşi aleagă preşedintele, sunt aşteptaţi la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Hunedoara pentru a-şi preschimba actul de identitate

MAIN buletine bun

Peste 10.000 de cărţi de identitate sunt expirate în acest moment în judeţul Hunedoara. Deşi mare parte a acestor persoane care nu mai au cu ce se legitima sunt plecate peste hotare, mai sunt şi hunedoreni care pur şi simplu au uitat că buletinele nu le mai sunt valabile.

Duminica, eliberare “la risc”

Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor (DCPEP) Hunedoara anunţă că în zilele de sâmbătă, respectiv 1 şi 15 noiembrie şi duminică, respectiv 2 şi 16 noiembrie, toate cele 13 servicii locale din judeţ vor avea program cu publicul. Astfel, la ghişeele de depunere a cererilor şi eliberare a actului de identitate,  va fi deschis între orele 8 şi 16 sâmbătă şi 8 şi 21 duminică, atât pentru prima rundă de alegeri prezidenţiale, cât şi pentru a doua. “Dacă solicitanţii vin în duminica alegerilor, cărţile de identitate se pot elibera în aceeaşi zi. Dar sunt situaţii, când trebuie făcute mai multe verificări sau cererile sunt depuse la serviciile locale mai depărtate de Deva şi nu se poate elibera buletinul în aceeaşi zi”, spune Monica Gânscă, director DCPEP Hunedoara.

Preschimbare cu 180 de zile, înainte de a expira

Mai mult, la eliberarea cărţilor de identitate provizorii, pe lângă documentele necesare, cetăţeanul când se prezintă la ghişeu trebuie să deţină o poză 3/4, cum erau pentru cărţile de identitate vechi. Dacă solicitanul nu are aceste fotografii, iar în oraş este închis, cei de la Evidenţa Populaţiei sunt în imposibilitatea de a elibera cartea de identitate provizorie.“Mai avem o perioadă, într-adevăr foarte scurtă de timp, dar cei care au cărţile de identitate expirate să vină să le schimbe, mai repede decât în sâmbăta şi duminica alegerilor. Legislaţia permite ca în termen de 180 de zile înainte de expirarea cărţii de identitate, cetăţeanul să se prezinte să solicite o nouă carte de identitate”, mai spune Monica Gânscă.

Programul cu publicul la toate cele 13 servicii locale din judeţ este de luni până vineri de la ora 8 la ora 16, iar o dată pe săptămână, în funcţie de localitate, de obicei miercuri sau joi, de la ora 8 la ora 18.

Documente necesare

Iată cu ce acte trebuie să se prezinte la ghişeele de Evidenţă a Persoanelor solicitanţii pentru preschimbarea cărţii de identitate expirate sau pe cale de a expira. Este necesară copia şi originalul certificatului de naştere, a certificatului de căsătorie, o dovadă a adresei de domiciliu, precum şi o taxă de producere a  cărţii de identitate de şapte lei şi o taxă de timbru de cinci lei, care se plătesc la Serviciul de Taxe şi Impozite al primăriei de domiciliu. După verificare, toate actele originale se vor restitui solicitantului.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara