Cărţi de identitate expirate. Peste 10.000 de hunedoreni nu pot vota

Posesorii de cărţi de identitate expirate sau pe cale de a expira, care vor să îşi aleagă preşedintele, sunt aşteptaţi la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Hunedoara pentru a-şi preschimba actul de identitate

MAIN buletine bun

Peste 10.000 de cărţi de identitate sunt expirate în acest moment în judeţul Hunedoara. Deşi mare parte a acestor persoane care nu mai au cu ce se legitima sunt plecate peste hotare, mai sunt şi hunedoreni care pur şi simplu au uitat că buletinele nu le mai sunt valabile.

Duminica, eliberare “la risc”

Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor (DCPEP) Hunedoara anunţă că în zilele de sâmbătă, respectiv 1 şi 15 noiembrie şi duminică, respectiv 2 şi 16 noiembrie, toate cele 13 servicii locale din judeţ vor avea program cu publicul. Astfel, la ghişeele de depunere a cererilor şi eliberare a actului de identitate,  va fi deschis între orele 8 şi 16 sâmbătă şi 8 şi 21 duminică, atât pentru prima rundă de alegeri prezidenţiale, cât şi pentru a doua. “Dacă solicitanţii vin în duminica alegerilor, cărţile de identitate se pot elibera în aceeaşi zi. Dar sunt situaţii, când trebuie făcute mai multe verificări sau cererile sunt depuse la serviciile locale mai depărtate de Deva şi nu se poate elibera buletinul în aceeaşi zi”, spune Monica Gânscă, director DCPEP Hunedoara.

Preschimbare cu 180 de zile, înainte de a expira

Mai mult, la eliberarea cărţilor de identitate provizorii, pe lângă documentele necesare, cetăţeanul când se prezintă la ghişeu trebuie să deţină o poză 3/4, cum erau pentru cărţile de identitate vechi. Dacă solicitanul nu are aceste fotografii, iar în oraş este închis, cei de la Evidenţa Populaţiei sunt în imposibilitatea de a elibera cartea de identitate provizorie.“Mai avem o perioadă, într-adevăr foarte scurtă de timp, dar cei care au cărţile de identitate expirate să vină să le schimbe, mai repede decât în sâmbăta şi duminica alegerilor. Legislaţia permite ca în termen de 180 de zile înainte de expirarea cărţii de identitate, cetăţeanul să se prezinte să solicite o nouă carte de identitate”, mai spune Monica Gânscă.

Programul cu publicul la toate cele 13 servicii locale din judeţ este de luni până vineri de la ora 8 la ora 16, iar o dată pe săptămână, în funcţie de localitate, de obicei miercuri sau joi, de la ora 8 la ora 18.

Documente necesare

Iată cu ce acte trebuie să se prezinte la ghişeele de Evidenţă a Persoanelor solicitanţii pentru preschimbarea cărţii de identitate expirate sau pe cale de a expira. Este necesară copia şi originalul certificatului de naştere, a certificatului de căsătorie, o dovadă a adresei de domiciliu, precum şi o taxă de producere a  cărţii de identitate de şapte lei şi o taxă de timbru de cinci lei, care se plătesc la Serviciul de Taxe şi Impozite al primăriei de domiciliu. După verificare, toate actele originale se vor restitui solicitantului.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat