Cărţi de identitate expirate. Peste 10.000 de hunedoreni nu pot vota

Posesorii de cărţi de identitate expirate sau pe cale de a expira, care vor să îşi aleagă preşedintele, sunt aşteptaţi la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Hunedoara pentru a-şi preschimba actul de identitate

MAIN buletine bun

Peste 10.000 de cărţi de identitate sunt expirate în acest moment în judeţul Hunedoara. Deşi mare parte a acestor persoane care nu mai au cu ce se legitima sunt plecate peste hotare, mai sunt şi hunedoreni care pur şi simplu au uitat că buletinele nu le mai sunt valabile.

Duminica, eliberare “la risc”

Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor (DCPEP) Hunedoara anunţă că în zilele de sâmbătă, respectiv 1 şi 15 noiembrie şi duminică, respectiv 2 şi 16 noiembrie, toate cele 13 servicii locale din judeţ vor avea program cu publicul. Astfel, la ghişeele de depunere a cererilor şi eliberare a actului de identitate,  va fi deschis între orele 8 şi 16 sâmbătă şi 8 şi 21 duminică, atât pentru prima rundă de alegeri prezidenţiale, cât şi pentru a doua. “Dacă solicitanţii vin în duminica alegerilor, cărţile de identitate se pot elibera în aceeaşi zi. Dar sunt situaţii, când trebuie făcute mai multe verificări sau cererile sunt depuse la serviciile locale mai depărtate de Deva şi nu se poate elibera buletinul în aceeaşi zi”, spune Monica Gânscă, director DCPEP Hunedoara.

Preschimbare cu 180 de zile, înainte de a expira

Mai mult, la eliberarea cărţilor de identitate provizorii, pe lângă documentele necesare, cetăţeanul când se prezintă la ghişeu trebuie să deţină o poză 3/4, cum erau pentru cărţile de identitate vechi. Dacă solicitanul nu are aceste fotografii, iar în oraş este închis, cei de la Evidenţa Populaţiei sunt în imposibilitatea de a elibera cartea de identitate provizorie.“Mai avem o perioadă, într-adevăr foarte scurtă de timp, dar cei care au cărţile de identitate expirate să vină să le schimbe, mai repede decât în sâmbăta şi duminica alegerilor. Legislaţia permite ca în termen de 180 de zile înainte de expirarea cărţii de identitate, cetăţeanul să se prezinte să solicite o nouă carte de identitate”, mai spune Monica Gânscă.

Programul cu publicul la toate cele 13 servicii locale din judeţ este de luni până vineri de la ora 8 la ora 16, iar o dată pe săptămână, în funcţie de localitate, de obicei miercuri sau joi, de la ora 8 la ora 18.

Documente necesare

Iată cu ce acte trebuie să se prezinte la ghişeele de Evidenţă a Persoanelor solicitanţii pentru preschimbarea cărţii de identitate expirate sau pe cale de a expira. Este necesară copia şi originalul certificatului de naştere, a certificatului de căsătorie, o dovadă a adresei de domiciliu, precum şi o taxă de producere a  cărţii de identitate de şapte lei şi o taxă de timbru de cinci lei, care se plătesc la Serviciul de Taxe şi Impozite al primăriei de domiciliu. După verificare, toate actele originale se vor restitui solicitantului.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști