Cărţi de identitate expirate. Peste 10.000 de hunedoreni nu pot vota

Posesorii de cărţi de identitate expirate sau pe cale de a expira, care vor să îşi aleagă preşedintele, sunt aşteptaţi la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Hunedoara pentru a-şi preschimba actul de identitate

MAIN buletine bun

Peste 10.000 de cărţi de identitate sunt expirate în acest moment în judeţul Hunedoara. Deşi mare parte a acestor persoane care nu mai au cu ce se legitima sunt plecate peste hotare, mai sunt şi hunedoreni care pur şi simplu au uitat că buletinele nu le mai sunt valabile.

Duminica, eliberare “la risc”

Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor (DCPEP) Hunedoara anunţă că în zilele de sâmbătă, respectiv 1 şi 15 noiembrie şi duminică, respectiv 2 şi 16 noiembrie, toate cele 13 servicii locale din judeţ vor avea program cu publicul. Astfel, la ghişeele de depunere a cererilor şi eliberare a actului de identitate,  va fi deschis între orele 8 şi 16 sâmbătă şi 8 şi 21 duminică, atât pentru prima rundă de alegeri prezidenţiale, cât şi pentru a doua. “Dacă solicitanţii vin în duminica alegerilor, cărţile de identitate se pot elibera în aceeaşi zi. Dar sunt situaţii, când trebuie făcute mai multe verificări sau cererile sunt depuse la serviciile locale mai depărtate de Deva şi nu se poate elibera buletinul în aceeaşi zi”, spune Monica Gânscă, director DCPEP Hunedoara.

Preschimbare cu 180 de zile, înainte de a expira

Mai mult, la eliberarea cărţilor de identitate provizorii, pe lângă documentele necesare, cetăţeanul când se prezintă la ghişeu trebuie să deţină o poză 3/4, cum erau pentru cărţile de identitate vechi. Dacă solicitanul nu are aceste fotografii, iar în oraş este închis, cei de la Evidenţa Populaţiei sunt în imposibilitatea de a elibera cartea de identitate provizorie.“Mai avem o perioadă, într-adevăr foarte scurtă de timp, dar cei care au cărţile de identitate expirate să vină să le schimbe, mai repede decât în sâmbăta şi duminica alegerilor. Legislaţia permite ca în termen de 180 de zile înainte de expirarea cărţii de identitate, cetăţeanul să se prezinte să solicite o nouă carte de identitate”, mai spune Monica Gânscă.

Programul cu publicul la toate cele 13 servicii locale din judeţ este de luni până vineri de la ora 8 la ora 16, iar o dată pe săptămână, în funcţie de localitate, de obicei miercuri sau joi, de la ora 8 la ora 18.

Documente necesare

Iată cu ce acte trebuie să se prezinte la ghişeele de Evidenţă a Persoanelor solicitanţii pentru preschimbarea cărţii de identitate expirate sau pe cale de a expira. Este necesară copia şi originalul certificatului de naştere, a certificatului de căsătorie, o dovadă a adresei de domiciliu, precum şi o taxă de producere a  cărţii de identitate de şapte lei şi o taxă de timbru de cinci lei, care se plătesc la Serviciul de Taxe şi Impozite al primăriei de domiciliu. După verificare, toate actele originale se vor restitui solicitantului.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători