Câinii care salvează vieţi au tabără de pregătire pe malul lacului Cinciş

Prima Tabără de Dresaj Canin şi Atestare care are loc  în judeţul Hunedoara este organizată de Clubul de Dresaj Canin România şi  Centrul de Educare Canină şi se va desfăşura timp de o săptămână pe malul lacului Cinciş

willi

Peste 40 de participanţi sunt aşteptaţi să sosească vineri, din toate colţurile ţării la primul Stagiu de Psihologie Canină din România. În aceeaşi zi, patru instructori vor susţine examenul de atestare în etologie (psihologie canină), de la stadiul de începător şi până la avansat. Stagiul va fi susţinut de un specialist chinolog, multiplu campion al Ungariei, Ferenc Suszter. Cele două evenimente fac parte din Tabăra de Dresaj Canin şi Atestare “Retezat” 2013, organizată de Clubul de Dresaj Canin România şi  Centrul de Educare Canină.

Zile de antrenament şi dresaj canin

Prima tabără de acest fel din judeţul Hunedoara a început luni şi se va desfăşura pe durata întregii săptămâni. Cartierul general este stabilit la un camping din zona Lacului Cinciş, de unde echipele mixte se vor putea deplasa la programele de pregătire. 20 de echipe din Deva, Craiova şi Cluj vor participa la sesiunile de lucru care vor cuprinde dresaj general, dresaj pentru câinii de salvare şi căutare în dărâmături, căutare la suprafaţă dar şi salvare din apă. Terenurile de antrenament Rescue Dog (Câini de Salvare) vor fi lacul Cinciş – salvare din apă, Pădurea Chizid şi Cinciş – căutari de suprafaţă, Cinciş – căutare pe urmă şi dărâmături în incinta Ecosid.

Stagii şi seminarii chinologice

“Programul de pregătire pentru salvare din apă este foarte important, deoarece în această lună va avea loc la Craiova, primul examen internaţional de salvare din apă, la care va participa şi o echipă din România. De asemenea Ferenc Suszter va susţine pe lângă Stagiul de Psihologie canină şi un antrenament tip Cliker, ceva rar întâlnit în ţară, dar folosit mult peste hotare”, spune Willi Landt, preşedinte al Clubului de Dresaj Canin. Pe lângă programele de pregătire din teren, participanţii vor avea la dispoziţie mai multe seminarii pe teme chinologice, Tabăra de Vară, numărând nu mai puţin de 14 şedinţe teoretice şi 21 de şedinţe practice. Invitat special este Bruno Icobeţ, campionul naţional la Obediebce, cunoscut ca şi cel mai talentat roman al show-ului de televiziune “Românii au talent!”

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi