Câinii care salvează vieţi au tabără de pregătire pe malul lacului Cinciş

Prima Tabără de Dresaj Canin şi Atestare care are loc  în judeţul Hunedoara este organizată de Clubul de Dresaj Canin România şi  Centrul de Educare Canină şi se va desfăşura timp de o săptămână pe malul lacului Cinciş

willi

Peste 40 de participanţi sunt aşteptaţi să sosească vineri, din toate colţurile ţării la primul Stagiu de Psihologie Canină din România. În aceeaşi zi, patru instructori vor susţine examenul de atestare în etologie (psihologie canină), de la stadiul de începător şi până la avansat. Stagiul va fi susţinut de un specialist chinolog, multiplu campion al Ungariei, Ferenc Suszter. Cele două evenimente fac parte din Tabăra de Dresaj Canin şi Atestare “Retezat” 2013, organizată de Clubul de Dresaj Canin România şi  Centrul de Educare Canină.

Zile de antrenament şi dresaj canin

Prima tabără de acest fel din judeţul Hunedoara a început luni şi se va desfăşura pe durata întregii săptămâni. Cartierul general este stabilit la un camping din zona Lacului Cinciş, de unde echipele mixte se vor putea deplasa la programele de pregătire. 20 de echipe din Deva, Craiova şi Cluj vor participa la sesiunile de lucru care vor cuprinde dresaj general, dresaj pentru câinii de salvare şi căutare în dărâmături, căutare la suprafaţă dar şi salvare din apă. Terenurile de antrenament Rescue Dog (Câini de Salvare) vor fi lacul Cinciş – salvare din apă, Pădurea Chizid şi Cinciş – căutari de suprafaţă, Cinciş – căutare pe urmă şi dărâmături în incinta Ecosid.

Stagii şi seminarii chinologice

“Programul de pregătire pentru salvare din apă este foarte important, deoarece în această lună va avea loc la Craiova, primul examen internaţional de salvare din apă, la care va participa şi o echipă din România. De asemenea Ferenc Suszter va susţine pe lângă Stagiul de Psihologie canină şi un antrenament tip Cliker, ceva rar întâlnit în ţară, dar folosit mult peste hotare”, spune Willi Landt, preşedinte al Clubului de Dresaj Canin. Pe lângă programele de pregătire din teren, participanţii vor avea la dispoziţie mai multe seminarii pe teme chinologice, Tabăra de Vară, numărând nu mai puţin de 14 şedinţe teoretice şi 21 de şedinţe practice. Invitat special este Bruno Icobeţ, campionul naţional la Obediebce, cunoscut ca şi cel mai talentat roman al show-ului de televiziune “Românii au talent!”

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii