Câinele de serviciu al pompierilor a fost specializat în salvare urbană

81

DSCN5609Timp de patru luni, Bebe, câinele „adoptat” de pompierii hunedoreni, a participat la un program intens de pregătire, prin care a fost specializat în acţiuni de salvare urbană.

Bebe, câinele de serviciu al pompierilor hunedoreni, a fost implicat, alături de instructorul său plutonierul Robert Botond Kulcsar, într-un program intens de pregătire la Centrul Chinologic Sibiu. „Bebe a obţinut al doilea calificativ al grupei sale fiind, de fapt, unul dintre cei mai buni câini de căutare/salvare urbană al pompierilor din România, luând nota maximă la proba de căutare în câmp deschis. Bebe a impresionat instructorii Centrului Chinologic Sibiu şi prin precocitatea lui, el fiind cel mai tânăr patruped prezent la cursul de perfecţionare”, a informat căpitanul Anemona Doda, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Antrenorii lui Bebe cred că acesta este capabil “să simtă” un om şi să semnaleze locul în care acesta este situat chiar dacă s-ar afla prins la câţiva metri sub dărâmături. Câinele pompierilor a exersat tehnicile de căutare a oamenilor prinşi sub dărâmături sau surpări de pământ rafinându-şi simţul olfactiv până la perfecţiune. Pompierii spun că Bebe are stofă nu doar de salvator, ci şi de supravieţuitor. În cursul anului trecut s-a aflat într-un moment delicat după ce a fost diagnosticat, de medicii veterinari, cu insuficienţă hepatică. Dorinţa lui Bebe de a trăi, dragostea instructorului şi a altor pompieri care l-au vegheat şi îngrijit l-au ajutat să învingă boala.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.