Câinele de serviciu al pompierilor a fost specializat în salvare urbană

DSCN5609Timp de patru luni, Bebe, câinele „adoptat” de pompierii hunedoreni, a participat la un program intens de pregătire, prin care a fost specializat în acţiuni de salvare urbană.

Bebe, câinele de serviciu al pompierilor hunedoreni, a fost implicat, alături de instructorul său plutonierul Robert Botond Kulcsar, într-un program intens de pregătire la Centrul Chinologic Sibiu. „Bebe a obţinut al doilea calificativ al grupei sale fiind, de fapt, unul dintre cei mai buni câini de căutare/salvare urbană al pompierilor din România, luând nota maximă la proba de căutare în câmp deschis. Bebe a impresionat instructorii Centrului Chinologic Sibiu şi prin precocitatea lui, el fiind cel mai tânăr patruped prezent la cursul de perfecţionare”, a informat căpitanul Anemona Doda, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Antrenorii lui Bebe cred că acesta este capabil “să simtă” un om şi să semnaleze locul în care acesta este situat chiar dacă s-ar afla prins la câţiva metri sub dărâmături. Câinele pompierilor a exersat tehnicile de căutare a oamenilor prinşi sub dărâmături sau surpări de pământ rafinându-şi simţul olfactiv până la perfecţiune. Pompierii spun că Bebe are stofă nu doar de salvator, ci şi de supravieţuitor. În cursul anului trecut s-a aflat într-un moment delicat după ce a fost diagnosticat, de medicii veterinari, cu insuficienţă hepatică. Dorinţa lui Bebe de a trăi, dragostea instructorului şi a altor pompieri care l-au vegheat şi îngrijit l-au ajutat să învingă boala.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”