Bugetul local este depăşit. Edilii din Aninoasa se bazează pe ajutorul Guvernului pentru a scăpa de datorii

Primăria Aninoasa, prima a reuşit să plătească aproape jumătate din ţară care a cerut falimentul, din datoria pe care o avea faţă de diverşi creditori. Asta a însemant, însă, reducerea la maximum a cheltuielilor, aşa că acum edilii speră să pirmească ajutor şi de la Guvern.

aninoasa1Aproximativ 5,3 milioane de lei mai are de achitat Primăria Aninoasa faţă de creditorii care s-au înscris la masa credală. Primarul Nicolae Dunca spune că „în tabloul de creanţe sunt 38 de firme, cu o valoare totală de 5,3 milioane de lei. Avem termen pentru data de 6 martie, pentru definitivarea tabloului de creanţe, iar apoi vom putea să întocmim planul de redresare pe care să-l supunem spre aprobare Curţii de Conturi, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice şi Consiliului Local”. În total, administraţia publică a avut o datorie de 9 milioane de lei, dar a reuşit să plătească aproape jumătate, prin reducerea cheltuielilor, însă acum speră să obţină ajutor şi de la Guvern. „Dacă strângem cureaua, reuşim să plătim şi această parte a creanţelor. Facem demersuri să strângem la bugetul local cât mai mult. Mai sunt de recuperat bani din concesiuni, însă, pe lângă veniturile proprii, o parte ar trebui să vină de la Guvern. Am făcut adrese peste tot şi încerc să obţin şi o audienţă la Primul Ministru. Facem şi noi toateefrturile, dar trebuie să ne ajute şi ei”, a mai spus edilul din Aninoasa.

Primii care au cerut falimentul

De precizat că în anul 2013 încasările la bugetul local au fost de 4,2 milioane de lei, adică mai puţin decât suma datorată.

Îndatoraţi peste puterile lor, edilii din Aninoasa au cerut în instamţă falimentul oraşului, iar la jumătatea lunii iunie a anului trecut Tribunalul Hunedoara a admis deschiderea procedurii. Magistraţii au numit un administrator judiciar, respectiv SCP Tudor & Asociaţii SPRL, care să administreze localitatea alături de primar şi să încerce să aducă administraţia pe linia de plutire. insolvenţa poate dura cel mult trei ani, perioadă în care autorităţile locale declarate insolvente ar trebui să achite creditorilor sumele cuvenite.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului