BUCĂTĂRIE. 7 tipuri de mâncare pe care chefii spun ca ar fi mai bine să le găteşti acasă

Majoritatea oamenilor au preferinţe exacte atunci când vine vorba de gătirea anumitor feluri de mâncare şi chiar daca vor ca un bucătar să le satisfacă cerinţele, uneori acest lucru nu este posibil. Exista unele feluri de mâncare pe care le pregătiţi mai bine singuri.

Cristina Crăciunescu

Cert este că în ziua de azi tot mai mulți clienți sunt pretențioși atunci când vine vorba despre felurile lor preferate de mâncare. Este posibil că pentru unele dintre ele să nu fie mulțumiți de gust și de consistentă chiar și la cele mai renumite restaurante cu cele mai performanțe echipamente de bucătari.
De aceea, unii chefi bucătari de renume au dat exemple de câteva feluri de mâncare pe care ar fi mai bine să le găteșți acasă, pentru că este posibil că dacă le consumi într-un restaurant, să nu te încânte atât de mult pe cât te aștepți.

1. Ouă jumări

Majoritatea oamenilor pot face ouă jumări, întrucât este vorba doar de tehnică simplă și de a înțelege modul în care se gătesc. Bucătării recomandă să nu le comandăți la un restaurant, deoarece fiecare dintre noi are preferințe atunci când vine vorba de prepararea acestui fel de mâncare, care în special se mănâncă la micul dejun. Unii pot preferă ouăle jumări mai uscate, pe când unii puțîn mai crude și cât mai asezonate. Mai mult, costurile de a face un astfel de preparat acasă sunt mult mai mici.

2. Somon

Referitor la preparatele din somon, este vorba doar de calitatea peștilor. După cum subliniază bucătării, este un peste foarte pretențios și care are nevoie de foarte puține condimente. Cu toate acestea, bucătării susțîn că, atunci când îl comandăți într-un restaurant, poate fi foarte uscat, sau foarte condimentat. Acesta are nevoie doar de sare și puțîn piper, somonul fiind un peste de care trebuie să te bucuri gătit cât mai simplu.

3. Negresă

Negresele sau brownies sunt foarte ușor de făcut după o rețeta bine pusă la punct. De aceea poți face singur acasă o prăjitură întrega la costuri mult mai mici decât dacă ai cumpără-o dintr-un restaurant. Acesta o poate face prea însiropată sau prea uscată, nefiiind întotdeauna după preferințele clienților.

4. Salate

Există atât de mult potențial în salate, iar atunci când este bine realizată, poate fi una dintre cele mai delicioase, satisfăcătoare mese pe care le puteți comandă. Cu toate acestea, atât de multe restaurante neglijează salatele considerând că nu trebuie să aibă atât de multă atenție. De aceea unele restaurante se limitează doar să taie niște legume pe care să le pună ulterior într-un bol și să le servească la masă.

5. Ouă Benedict

Completul meniurilor de tip brunch de pretutindeni poate fi ușor și rapid de realizat acasă. Faptul că nu trebuie să părășiți casă într-o duminică dimineață, te poate determina să te bucuri de cele mai gustoase ouă Benedict gătite în propria bucătărie. Adesea, dacă vei comandă din restaurant un astfel de preparat, este posibil să fie prea mult gătit sau să nu aibă gustul pe care ți-l doreai. Contează foarte mult și temperatura și timpul de gătire, dar și cum îl asezonezi. care îi vei comandă unui restaurant include un ou gătește prea gătit, hollandaise dezamăgitoare și slănină uscată.

Pentru sosul olandez poți folosi puțîn muștar, un gălbenuș de ou și un pic de apă rece. Finalizează sosul adăugând sare și suc de lămâie, piper alb și cayenne.

6. Paste Carbonara

Deși acest preparat este extrem de ușor de realizat, este vorba despre tehnică și mai mult, există multe variabile atunci când vine vorba de o rețeta pentru paștele carbonara. Cât sos este necesar? Cât ardei trebuie pus? Trebuie folosită carne afumată sau neafumata? Ce mărime de spaghete este necesară? Trebui să fie al dente? Acestea sunt întrebările pe care le poate avea cineva care vrea să gătească un acest fel de mâncare. Dacă vrei să îl comanzi dintr-un restaurant este posibil că sosul să nu fie de ajuns sau pastele să fie prea al dente pentru gustul tău.

7. Risotto

Risotto este un preparat destul de cunoscut, dar, odată ce îl vei face vei descoperi că este un fel de mâncare de încredere și delicios. Unii chefi consideră că risotto-ul gătit acasă este întotdeauna superior și trebuie consumat exact atunci când este gata, ceea ce poate fi greu pentru un restaurant mai ales dacă livrează mâncarea.

(SURSA: https://www.pxfuel.com/en/free-photo-empfy)

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului