O NOUĂ MODĂ. Biserici construite în curtea şcolii

După modelul municipiului Hunedoara, unde în curtea Şcolii Generală Nr. 8 a început anul trecut construcţia unei biserici şi la Deva se merge pe acelaşi tipar. Pe strada 16 februarie, în curtea Şcolii Generale din Viile Noi, se va ridica o nouă biserică

main biserica.

O nouă biserică ortodoxă urmează să fie ridicată în municipiul reşedinţă de judeţ, pe strada 16 Februarie, în cartierul Viile Noi. Dacă este să dăm crezare panoului care anunţă investiţia, noul lăcaş de cult va fi amplasat chiar în curtea şcolii cu clasele I-IV, vis-a-vis de clădirea Centrului de Recuperare Baia Sărată. Este cel de-al nouălea lăcaş de cult de rit ortodox din municipiul de la poalele Cetăţii, la un număr de 50.000 de locuitori.

Păstoreşte 350 de familii

Biserica care va purta hramul Sfântului Apostol Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan va “păstori” un număr de 350 de familii, aproximativ 1.000 -1.500 de credincioşi.

“Orice biserică ortodoxă care se construieşte corespunde unei nevoimain biserica miricescu reale a credincioşilor din zona respectivă şi ea reflectă dorinţa locuitorilor din acel cartier. Va fi o biserică nu de foarte mari dimensiuni, o biserică care să deservească nevoile religioase ale locuitorilor şi sigur că fondurile vor veni potrivit cu nevoile construcţiei, cu siguranţă în primul rând de la credincioşi. Credincioşii sunt cei care susţin construcţia oricărei biserici ortodoxe”, spune Gabriel Miricescu, purtător de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

main bisericaNu toţi locuitorii sunt mulţumiţi

Chiar dacă reprezentanţii Episcopiei susţin că lăcaşul de cult a fost solicitat de locuitorii din cartierul Viile Noi, nu toţi enoriaşii sunt de acord cu amplasamentul acestuia. Spaţiul ales de autorităţii pentru construcţie este taman în mijlocul pomilor fructiferi din curtea şcolii. Locuitorii spun că zona de peste drum unde este parcarea care deserveşte centrul de recupere Baia Sărată ar fi fost mai bună. “Este mic spaţiu şi plus de asta, gard în gard cu casa noastră. Taie şi toţi pomii ăştia…Ne ţângălesc toată ziua clopotele în cap. Peste drum este spaţiu suficient pentru orice construcţie. Nu suntem de acord”, spune Train Igna.

Până în data de 14 februarie publicul este invitat să trimită observaţii şi propuneri pe adresa Primăriei Deva referitoare la acest proiect. Totodată în data de 21 februarie, urmează ca toate persoanele interesate să participe la şedinţa cu publicul care va avea loc la sediul Primăriei Deva, pentru propuneri, sugestii şi reclamaţii legate de construcţia noii biserici.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara