O NOUĂ MODĂ. Biserici construite în curtea şcolii

După modelul municipiului Hunedoara, unde în curtea Şcolii Generală Nr. 8 a început anul trecut construcţia unei biserici şi la Deva se merge pe acelaşi tipar. Pe strada 16 februarie, în curtea Şcolii Generale din Viile Noi, se va ridica o nouă biserică

main biserica.

O nouă biserică ortodoxă urmează să fie ridicată în municipiul reşedinţă de judeţ, pe strada 16 Februarie, în cartierul Viile Noi. Dacă este să dăm crezare panoului care anunţă investiţia, noul lăcaş de cult va fi amplasat chiar în curtea şcolii cu clasele I-IV, vis-a-vis de clădirea Centrului de Recuperare Baia Sărată. Este cel de-al nouălea lăcaş de cult de rit ortodox din municipiul de la poalele Cetăţii, la un număr de 50.000 de locuitori.

Păstoreşte 350 de familii

Biserica care va purta hramul Sfântului Apostol Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan va “păstori” un număr de 350 de familii, aproximativ 1.000 -1.500 de credincioşi.

“Orice biserică ortodoxă care se construieşte corespunde unei nevoimain biserica miricescu reale a credincioşilor din zona respectivă şi ea reflectă dorinţa locuitorilor din acel cartier. Va fi o biserică nu de foarte mari dimensiuni, o biserică care să deservească nevoile religioase ale locuitorilor şi sigur că fondurile vor veni potrivit cu nevoile construcţiei, cu siguranţă în primul rând de la credincioşi. Credincioşii sunt cei care susţin construcţia oricărei biserici ortodoxe”, spune Gabriel Miricescu, purtător de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

main bisericaNu toţi locuitorii sunt mulţumiţi

Chiar dacă reprezentanţii Episcopiei susţin că lăcaşul de cult a fost solicitat de locuitorii din cartierul Viile Noi, nu toţi enoriaşii sunt de acord cu amplasamentul acestuia. Spaţiul ales de autorităţii pentru construcţie este taman în mijlocul pomilor fructiferi din curtea şcolii. Locuitorii spun că zona de peste drum unde este parcarea care deserveşte centrul de recupere Baia Sărată ar fi fost mai bună. “Este mic spaţiu şi plus de asta, gard în gard cu casa noastră. Taie şi toţi pomii ăştia…Ne ţângălesc toată ziua clopotele în cap. Peste drum este spaţiu suficient pentru orice construcţie. Nu suntem de acord”, spune Train Igna.

Până în data de 14 februarie publicul este invitat să trimită observaţii şi propuneri pe adresa Primăriei Deva referitoare la acest proiect. Totodată în data de 21 februarie, urmează ca toate persoanele interesate să participe la şedinţa cu publicul care va avea loc la sediul Primăriei Deva, pentru propuneri, sugestii şi reclamaţii legate de construcţia noii biserici.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj