Un decebalist campion la Olimpiada Internaţională de Filozofie

136

vraciu.Unul dintre cei mai valoroşi filosofi liceeni din întreaga lume, decebalistul Cosmin Vraciu a obţinut “Menţiune” la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, desfăşurată în Lituania, la Vilnius. Medalia de aur la această disciplină la nivel internaţional, a revenit celuilalt reprezentant al României, Dan Vulpe, elev la Colegiul Naţional Silvania din Zalău. Competiţia din acest an a reunit 90 de participanţi din 41 de state.

Dublu olimpic internaţional

Cosmin Vraciu, elev în clasa a XII-a,  a fost pregătit pentru această performanţă de profesoara Elena Lupşa, care a declarat că nu a mai întâlnit un elev atât de pasionat de filozofie. Deşi disciplina se studiază la liceu, începând cu clasa a XII-a, deveanul, dublu olimpic internaţional,  este un adevărat fenomen, el studiind filozofia încă din clasa a IX-a. “Decebalistul Petru Cosmin Vraciu a confirmat încă odată că numele şcolii noastre Colegiul Naţional „Decebal” din Deva rezonează cu inteligenţă, entuziasm, cutezanţă, perseverenţă, devotament, onoare şi mai presus de toate puterea de a urma cu statornicie şi de a împlini un ideal”, a declarat Florin Ilieş, directorul CN „Decebal”. Decebalistul a obţinut menţiune şi anul trecut la Olimpiada Internaţională de Filozofie desfăşurată în Danemarca.

[box type=”tick”]România a participat la toate ediţiile

Olimpiada Internaţională de Filosofie a avut prima ediţie în 1993, la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria, şi este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat la toate cele 21 de ediţii de până acum şi a găzduit, la Braşov, ediţia din 1998 şi la Iaşi pe cea din 2008.[/box]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.