Atenţie! Cardul de sănătate nu asigură pe toată lumea

Deşi cardurile vor fi distribuite tuturor hunedorenilor cu vârsta peste 18 ani, nu toţi le vor putea utiliza

MAI N card

Peste 300.000 de carduri de sănătate vor ajunge în posesia hunedorenilor care au 18 ani împliniţi. Indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi ai sistemului de sănătate, la toţi va bate la uşă poştaşul pentru a le fi distribuit cardul de sănătate, cu care să se prezinte la medicul de familie, pentru a fi activat.

Verificarea contribuţiei la sănătate, prin card

Numai că acest card nu va putea fi utilizat de cei care nu au plata “la zi” în evidenţele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. “Va fi exact acelaşi lucru ca şi acum. Pentru a beneficia de servicii în domeniul medical, precum şi de medicamente compensate trebuie să fii asigurat. Indiferent că plăteşte firma sau plăteşte angajatul contribuţia la sănătate, cine nu este cu plata la zi nu poate beneficia de servicii medicale compensate sau gratuite. Cei care primesc cardul, dar nu sunt asiguraţi nu îl vor putea utiliza, până nu îşi plătesc asigurarea de sănătate, pentru că toate aceste operaţiuni vor apărea pe acel cip. Cardul va fi documentul prin care poate fi verificat în timp real dacă respectivul asigurat este cu plata la zi”, spune Ovidiu Bândea, consilier în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Cadurile vor deveni operaţionale din data de 1 ianuarie 2015, când toate serviciile medicale oferite pacientului, vor apărea şi pe card.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic