Atenţie! Cardul de sănătate nu asigură pe toată lumea

Deşi cardurile vor fi distribuite tuturor hunedorenilor cu vârsta peste 18 ani, nu toţi le vor putea utiliza

MAI N card

Peste 300.000 de carduri de sănătate vor ajunge în posesia hunedorenilor care au 18 ani împliniţi. Indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi ai sistemului de sănătate, la toţi va bate la uşă poştaşul pentru a le fi distribuit cardul de sănătate, cu care să se prezinte la medicul de familie, pentru a fi activat.

Verificarea contribuţiei la sănătate, prin card

Numai că acest card nu va putea fi utilizat de cei care nu au plata “la zi” în evidenţele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. “Va fi exact acelaşi lucru ca şi acum. Pentru a beneficia de servicii în domeniul medical, precum şi de medicamente compensate trebuie să fii asigurat. Indiferent că plăteşte firma sau plăteşte angajatul contribuţia la sănătate, cine nu este cu plata la zi nu poate beneficia de servicii medicale compensate sau gratuite. Cei care primesc cardul, dar nu sunt asiguraţi nu îl vor putea utiliza, până nu îşi plătesc asigurarea de sănătate, pentru că toate aceste operaţiuni vor apărea pe acel cip. Cardul va fi documentul prin care poate fi verificat în timp real dacă respectivul asigurat este cu plata la zi”, spune Ovidiu Bândea, consilier în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Cadurile vor deveni operaţionale din data de 1 ianuarie 2015, când toate serviciile medicale oferite pacientului, vor apărea şi pe card.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva