Atenţie! Cardul de sănătate nu asigură pe toată lumea

Deşi cardurile vor fi distribuite tuturor hunedorenilor cu vârsta peste 18 ani, nu toţi le vor putea utiliza

MAI N card

Peste 300.000 de carduri de sănătate vor ajunge în posesia hunedorenilor care au 18 ani împliniţi. Indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi ai sistemului de sănătate, la toţi va bate la uşă poştaşul pentru a le fi distribuit cardul de sănătate, cu care să se prezinte la medicul de familie, pentru a fi activat.

Verificarea contribuţiei la sănătate, prin card

Numai că acest card nu va putea fi utilizat de cei care nu au plata “la zi” în evidenţele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. “Va fi exact acelaşi lucru ca şi acum. Pentru a beneficia de servicii în domeniul medical, precum şi de medicamente compensate trebuie să fii asigurat. Indiferent că plăteşte firma sau plăteşte angajatul contribuţia la sănătate, cine nu este cu plata la zi nu poate beneficia de servicii medicale compensate sau gratuite. Cei care primesc cardul, dar nu sunt asiguraţi nu îl vor putea utiliza, până nu îşi plătesc asigurarea de sănătate, pentru că toate aceste operaţiuni vor apărea pe acel cip. Cardul va fi documentul prin care poate fi verificat în timp real dacă respectivul asigurat este cu plata la zi”, spune Ovidiu Bândea, consilier în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Cadurile vor deveni operaţionale din data de 1 ianuarie 2015, când toate serviciile medicale oferite pacientului, vor apărea şi pe card.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști