Atenţie! Cardul de sănătate nu asigură pe toată lumea

Deşi cardurile vor fi distribuite tuturor hunedorenilor cu vârsta peste 18 ani, nu toţi le vor putea utiliza

MAI N card

Peste 300.000 de carduri de sănătate vor ajunge în posesia hunedorenilor care au 18 ani împliniţi. Indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi ai sistemului de sănătate, la toţi va bate la uşă poştaşul pentru a le fi distribuit cardul de sănătate, cu care să se prezinte la medicul de familie, pentru a fi activat.

Verificarea contribuţiei la sănătate, prin card

Numai că acest card nu va putea fi utilizat de cei care nu au plata “la zi” în evidenţele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. “Va fi exact acelaşi lucru ca şi acum. Pentru a beneficia de servicii în domeniul medical, precum şi de medicamente compensate trebuie să fii asigurat. Indiferent că plăteşte firma sau plăteşte angajatul contribuţia la sănătate, cine nu este cu plata la zi nu poate beneficia de servicii medicale compensate sau gratuite. Cei care primesc cardul, dar nu sunt asiguraţi nu îl vor putea utiliza, până nu îşi plătesc asigurarea de sănătate, pentru că toate aceste operaţiuni vor apărea pe acel cip. Cardul va fi documentul prin care poate fi verificat în timp real dacă respectivul asigurat este cu plata la zi”, spune Ovidiu Bândea, consilier în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Cadurile vor deveni operaţionale din data de 1 ianuarie 2015, când toate serviciile medicale oferite pacientului, vor apărea şi pe card.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie         Rareș Demian, președintele Văii Dacilor, a murit. Tânărul ar fi fost găsit spânzurat cu un tricolor         Cum a fost celebrată Ziua Națională a României în Hunedoara