Asociere pentru atragerea fondurilor europene în turism

Consilierii judeţeni vor sprijini dezvoltarea turismului în Masivul Parâng. Aşa cum s-a întâmplat şi în Straja, asociaţia cabanierilor a cerut sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunii pe fonduri europene.

partie_schi_parangConsilierii judeţeni din Hunedoara vor dezbate proiectul de hotarâre privind aprobarea asocierii Judeţului Hunedoara, prin Consiliul Judeţean Hunedoara, cu Asociaţia Cabanierilor „Mândra” Parâng, în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunii Parâng. Sprijinul le-a fost solicitat chiar de către Asociaţia „Mândra”, aşa cum s-a întâmplat şi în Straja, unde asocierea a fost deja aproată în plenul CJ Hunedoara.

Între cabanierii din Parâng şi oficialii CJ Hunedoara au avut loc câteva runde de discuţii, în vederea creionării unui plan de dezvoltare a staţiunii montane cu ajutorul fondurilor europene. Astfel, în urma discuţiilor purtate cu cabanierii, a fost reliefată necesitatea realizării infrastructurii în zona Parâng, a sistemului de alimentare cu apă potabilă şi realizarea unui sistem de canalizare, realizarea de activităţi de divertisment şi agrement pentru turişti pe toată perioada anului şi promovarea staţiunii Parâng în vederea atragerii turiştilor. Iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, spune că CJ Hunedoara poate interveni acolo unde are autoritate, dar, totodată, poate colabora cu autorităţile locale pentru aducerea staţiunilor la standardele necesare pentru a fi  acreditate ca staţiuni turistice şi să aducă şi venituri celor care investesc în această activitate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj