Asociere pentru atragerea fondurilor europene în turism

Consilierii judeţeni vor sprijini dezvoltarea turismului în Masivul Parâng. Aşa cum s-a întâmplat şi în Straja, asociaţia cabanierilor a cerut sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunii pe fonduri europene.

partie_schi_parangConsilierii judeţeni din Hunedoara vor dezbate proiectul de hotarâre privind aprobarea asocierii Judeţului Hunedoara, prin Consiliul Judeţean Hunedoara, cu Asociaţia Cabanierilor „Mândra” Parâng, în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunii Parâng. Sprijinul le-a fost solicitat chiar de către Asociaţia „Mândra”, aşa cum s-a întâmplat şi în Straja, unde asocierea a fost deja aproată în plenul CJ Hunedoara.

Între cabanierii din Parâng şi oficialii CJ Hunedoara au avut loc câteva runde de discuţii, în vederea creionării unui plan de dezvoltare a staţiunii montane cu ajutorul fondurilor europene. Astfel, în urma discuţiilor purtate cu cabanierii, a fost reliefată necesitatea realizării infrastructurii în zona Parâng, a sistemului de alimentare cu apă potabilă şi realizarea unui sistem de canalizare, realizarea de activităţi de divertisment şi agrement pentru turişti pe toată perioada anului şi promovarea staţiunii Parâng în vederea atragerii turiştilor. Iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, spune că CJ Hunedoara poate interveni acolo unde are autoritate, dar, totodată, poate colabora cu autorităţile locale pentru aducerea staţiunilor la standardele necesare pentru a fi  acreditate ca staţiuni turistice şi să aducă şi venituri celor care investesc în această activitate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara