Asociere pentru atragerea fondurilor europene în turism

Consilierii judeţeni vor sprijini dezvoltarea turismului în Masivul Parâng. Aşa cum s-a întâmplat şi în Straja, asociaţia cabanierilor a cerut sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunii pe fonduri europene.

partie_schi_parangConsilierii judeţeni din Hunedoara vor dezbate proiectul de hotarâre privind aprobarea asocierii Judeţului Hunedoara, prin Consiliul Judeţean Hunedoara, cu Asociaţia Cabanierilor „Mândra” Parâng, în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunii Parâng. Sprijinul le-a fost solicitat chiar de către Asociaţia „Mândra”, aşa cum s-a întâmplat şi în Straja, unde asocierea a fost deja aproată în plenul CJ Hunedoara.

Între cabanierii din Parâng şi oficialii CJ Hunedoara au avut loc câteva runde de discuţii, în vederea creionării unui plan de dezvoltare a staţiunii montane cu ajutorul fondurilor europene. Astfel, în urma discuţiilor purtate cu cabanierii, a fost reliefată necesitatea realizării infrastructurii în zona Parâng, a sistemului de alimentare cu apă potabilă şi realizarea unui sistem de canalizare, realizarea de activităţi de divertisment şi agrement pentru turişti pe toată perioada anului şi promovarea staţiunii Parâng în vederea atragerii turiştilor. Iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, spune că CJ Hunedoara poate interveni acolo unde are autoritate, dar, totodată, poate colabora cu autorităţile locale pentru aducerea staţiunilor la standardele necesare pentru a fi  acreditate ca staţiuni turistice şi să aducă şi venituri celor care investesc în această activitate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea         Constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au primit o decizie favorabilă în instanță împotriva CNAIR