ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva

Cetatea Devei va găzdui două evenimente interesante pe parcursul zilei de vineri, 19 iulie 2019. Mai întâi vor ieşi la rampă străjerii din Garda Cetăţii cu demonstraţii de patrulare, lecţii de scriem şi tir cu arcul. Seara va fi organizat un antrenament de fitness gratuit. Evenimentele se vor desfăşura pe Platforma Artilerie Vest

 

 

„Turiştii şi localnicii care se vor afla vineri, 19 iulie 2019, la ora 11:00, în Cetatea Deva vor avea ocazia să asiste la defilarea străjerilor din Garda Cetății. Timp de două ceasuri, cavalerii Gărzii vor efectua activităţi de strajă şi patrulare în incinta fortificaţiei. Evenimentul va include şi o prezentare a costumelor purtate de străjeri şi domniţe – straie specifice secolului al XV-lea, când fortificaţia se afla în proprietatea lui Iancu de Hunedoara. Echipamentul unui străjer cântăreşte aproximativ 40 de kilograme, este confecţionat, în cea mai mare parte, din metal şi este compus din coif, scut, armură, mănuşi şi spadă. Pe scuturile străjerilor se regăsesc însemnele sigiliului Cetății Deva. În cadrul evenimentului, turiştii vor putea participa la o serie de activităţi printre care: iniţiere în scrimă, tir cu arcul, mânuirea armelor medievale şi antrenamente specifice oştenilor Gărzii, ce vor avea loc pe Platforma Artilerie Vest a Cetăţii”, informează biroul de presă al Primăriei Deva. Garda Cetății Deva a fost înființată în anul 2016 şi este formată din voluntari cu vârste cuprinse între 7 ani şi 50 de ani.

Fitness în aer liber, antrenament de noapte

Antrenamentul de fitness pe timp de noapte din incinta Cetăţii Deva va fi susţinut de membrii ai ACS Heros Deva, Centrul pentru Slăbit şi TCA Deva, cu participarea a trei antrenori: Octavian Mărgineanu, Doru Dorobăţ şi Rufus Spiller. Scopul evenimentului ,,Antrenament de Noapte pe Cetate” este promovarea unui stil de viaţă sănătos, a dezvoltării armonioase şi a sportului de masă. Organizatorii le transmit participanţilor să fie dotaţi cu lanterne frontale şi îmbrăcaţi adecvat pentru această activitate. Evenimentul este organizat de ACS Heros Deva în colaborare cu Centrul pentru Slăbit şi TCA Deva, în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva şi Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva. Iubitorii acestui sport, indiferent de vârstă sunt aşteptaţi să se alăture organizatorilor la antrenamentul de fitness în aer liber din Cetatea Deva. Acest tip de activitate este din ce în ce mai popular. Accesul la antrenamentul de fitness din Cetatea Deva este liber! „Haideţi să facem împreună mişcare, pentru a avea grijă de sănătatea noastră!”, este mesajul organizatorilor.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”