Arta decorativă are Salon Naţional la “Forma”

39 de artişti din toate colţurile ţării vor expune la primul eveniment de acest fel organizat în judeţul Hunedoara

afish

„Salonul Naţional de Artă Decorativă” va reuni pe simezele Galeriei „Forma” din Deva,  lucrări de artă decorativă apaţinând artiştilor din mai multe colţuri ale ţării. La manifestare sunt invitaţi să expună 39 de artişti din Târgu Mureş, Timişoara, Sighişoara, Bistriţa, Târgu Mureş, Cluj, Alba Iulia, Satu Mare, dar şi judeţul gazdă. Artiştii vor prezenta publicului iubitor de frumos lucrări de artă textilă, ceramică, sticlă sau porţelan pictat manual, dar şi sculptură decorativă.
Organizatorul primului eveniment de acest fel din judeţ este Filiala Deva a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Ideea a plecat de la patru artiste hunedorence, care îndrăgesc ramura decorativă a artelor plastice, şi care se gândeau iniţial să organizeze evenimentul la nivel judeţean şi să fie dedicat în totalitate artelor textile. “Torino Bocăniciu a venit cu propunerea să lărgim ideea şi să organizăm expoziţia la nivel naţional. S-au mobilizat oameni, au fost invitaţi artişti din mai multe judeţe ale ţării, iar expoziţia a prins contur. Având în vedere că foarte mult la Deva se expune pictură, sculptură şi grafică, ideea unui salon de artă decorativă a fost foarte bine primită”, spune Adriana Popa Canija, unul dintre curatorii expoziţiei.

Vernisajul va avea loc astăzi de la ora 17, iar Salonul va putea fi vizitat timp de două săptămâni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”