Arta decorativă are Salon Naţional la “Forma”

39 de artişti din toate colţurile ţării vor expune la primul eveniment de acest fel organizat în judeţul Hunedoara

afish

„Salonul Naţional de Artă Decorativă” va reuni pe simezele Galeriei „Forma” din Deva,  lucrări de artă decorativă apaţinând artiştilor din mai multe colţuri ale ţării. La manifestare sunt invitaţi să expună 39 de artişti din Târgu Mureş, Timişoara, Sighişoara, Bistriţa, Târgu Mureş, Cluj, Alba Iulia, Satu Mare, dar şi judeţul gazdă. Artiştii vor prezenta publicului iubitor de frumos lucrări de artă textilă, ceramică, sticlă sau porţelan pictat manual, dar şi sculptură decorativă.
Organizatorul primului eveniment de acest fel din judeţ este Filiala Deva a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Ideea a plecat de la patru artiste hunedorence, care îndrăgesc ramura decorativă a artelor plastice, şi care se gândeau iniţial să organizeze evenimentul la nivel judeţean şi să fie dedicat în totalitate artelor textile. “Torino Bocăniciu a venit cu propunerea să lărgim ideea şi să organizăm expoziţia la nivel naţional. S-au mobilizat oameni, au fost invitaţi artişti din mai multe judeţe ale ţării, iar expoziţia a prins contur. Având în vedere că foarte mult la Deva se expune pictură, sculptură şi grafică, ideea unui salon de artă decorativă a fost foarte bine primită”, spune Adriana Popa Canija, unul dintre curatorii expoziţiei.

Vernisajul va avea loc astăzi de la ora 17, iar Salonul va putea fi vizitat timp de două săptămâni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital