Arta decorativă are Salon Naţional la “Forma”

39 de artişti din toate colţurile ţării vor expune la primul eveniment de acest fel organizat în judeţul Hunedoara

afish

„Salonul Naţional de Artă Decorativă” va reuni pe simezele Galeriei „Forma” din Deva,  lucrări de artă decorativă apaţinând artiştilor din mai multe colţuri ale ţării. La manifestare sunt invitaţi să expună 39 de artişti din Târgu Mureş, Timişoara, Sighişoara, Bistriţa, Târgu Mureş, Cluj, Alba Iulia, Satu Mare, dar şi judeţul gazdă. Artiştii vor prezenta publicului iubitor de frumos lucrări de artă textilă, ceramică, sticlă sau porţelan pictat manual, dar şi sculptură decorativă.
Organizatorul primului eveniment de acest fel din judeţ este Filiala Deva a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Ideea a plecat de la patru artiste hunedorence, care îndrăgesc ramura decorativă a artelor plastice, şi care se gândeau iniţial să organizeze evenimentul la nivel judeţean şi să fie dedicat în totalitate artelor textile. “Torino Bocăniciu a venit cu propunerea să lărgim ideea şi să organizăm expoziţia la nivel naţional. S-au mobilizat oameni, au fost invitaţi artişti din mai multe judeţe ale ţării, iar expoziţia a prins contur. Având în vedere că foarte mult la Deva se expune pictură, sculptură şi grafică, ideea unui salon de artă decorativă a fost foarte bine primită”, spune Adriana Popa Canija, unul dintre curatorii expoziţiei.

Vernisajul va avea loc astăzi de la ora 17, iar Salonul va putea fi vizitat timp de două săptămâni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”