Aproape 800 de locuri sunt neocupate în liceele hunedorene

În şcolile de top nu vor mai fi repartizaţi elevi, ci doar în unităţile de învăţământ fără pretenţii prea mari.

licee.

Doar trei candidaţi din judeţul Hunedoara înscrişi pentru admiterea în clasa a IX-a au rămas nerepartizaţi. Nu trebuie, însă, să dispere, pentru că sunt încă suficiente locuri libere.

Diferenţe mari

Nu mai puţin de 800 de locuri sunt libere în judeţul Hunedoara, după prima etapă de amimtere în clasa IX-a. Sunt licee de top, unde s-a intrat cu medii foarte mari şi clasele s-au completat foarete uşor, dar sunt şi instituţii de învăţământ fără pretenţii prea mari, acolo unde sunt şi locurile rămase libere. De exemplu, la Colegiul Naţional “Decebal” din Deva s-a înregistrat cea mai mai concurenţă în rândul elevilor hunedoreni, ultima medie de intrare la profilul ştiinţele naturii fiind 9,75. De asemenea, un liceu din Petroşani, respectiv Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, este în top, iar aici ultima medie de intrare la profilul ştiinţele naturii a fost 9,63. Cea mai mică medie cu care a fost repartizat un elev în clasa a IX-a este 3,51, la Liceul Tehnologic “Crişan” din Crişcior. La înscrierea în clasa a IX-a s-au prezentat 3.175 de absolvenţi de clasa a VIII-a şi doar trei au rămas nerepartizaţi. Cel mai probabil, aceştia au avut prea puţine opţiuni pe listă, penbtru că sunt aproape 800 de locuri libere în judeţul Hunedoara. De precizat că statisticile relevă faptul că liceele unde s-a intrat cu medii mici au avut şi cea mai mică rată de promovabilitate la bacalaureat. De exemplu, la Liceul Tehnologic “Crişan” din Crişcior doar 6 din 149 de candidaţi înscrişi au reuşit să ia examenul.

Între primii 20 din ţară

Munca dascălilor şi rezultatele elevilor au reuşit să ridice standardele Colegiului Naţional “Decebal” ca fiind unul dintre cele mai bune unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara. Însă de data aceasta, şcoala deveana a demonstrat că poate oricând concura cu cele mai de renume licee din ţară având în vedere că pentru prima dată, Colegiul Naţional Decebal se încadrează printre primele 20 de locuri în topul liceelor cu cea mai mare medie de admitere în clasa a noua, mai exact pe locul 13. “Ne încadrăm în ierarhia pe ţară în primele 20 de locuri în funcţie de media de admitere, alături de cele mai mari şi prestigioase unităţi de învăţământ preuniversitar din ţară” a declarat Florin Ilieş , direcorului Colegiului Naţional „Decebal” Deva. În acest an, în clasele a noua de la Colegiul Naţional “Decebal” din Deva au fost admişi 164 de elevi la opt secţii, la cinci dintre acestea ultima medie de admitere fiind peste nouă.

Premii pentru cei cu media 10

Pe lângă satisfacţia sufletească dată de obţinerea mediei 10 la Examenul de Bacalaureat, cei mai buni absolvenţi mai au un motiv de bucurie. Guvernul vrea să premieze elevii care au obţinut media 10. Sunt 122 de elevi la nivel naţional care au luat 10 pe linie la Bacalaureat şi cinci dintre aceştia sunt hunedoreni. Sunt elevii care fac cinste judeţului, alături de colegii lor care au obţinut medii mari la această sesiune de bacalaureat. Potrivit Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara, toţi cei cinci elevi care au obţinut nota 10 la Bacalaureat în această sesiune sunt de la Colegiul Naţional Decebal din municipiul Deva. Pe de altă parte, reamintim că trei licee hunedorene au obţinut o promovabilitate de peste 95 la sută la Bacalaureat, pe lângă „Decebal” şi „Eminescu” în acest top mai fiind şi Liceul Teoretic „Traian” din Deva.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani