Aniversare. Creşa din Deva, sărbătorită la împlinirea vârstei de 43 de ani

Copiii au petrecut alături de personaje Disney care i-au antrenat în jocuri vesele în incinta noului loc de joacă, în timp ce părinţii au vizitat creşa în cadrul acţiunii Ziua Porţilor Deschise

Baloane multicolore, personaje din poveştile Disney, un tort delicios şi muzică ambientală în ton cu atmosfera festivă au fost ingredientele cu care au fost întâmpinaţi cei mari şi cei mici, invitaţi ieri, la aniversarea creşei din Deva.

Ziua Porţilor Deschise

Unica instituţie de acest fel din oraş a fost sărbătorită ieri de părinţi, copii, dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale la împlinirea a 43 de ani de activitate. În cadrul acestui eveniment aniversar, porţile instituţiei de învăţământ preşcolar au fost deschise pentru vizitatori. “Astăzi vrem să prezentăm spaţiile pe care noi le oferim, fiindcă nu putem lăsa părinţii în fiecare zi să aibă acces. Avem un cabinet medical, dotat cu aparatura necesară, condus de un medic şi două asistente, cât şi un filtru vestiar pe unde intră micuţii în creşă. Părinţii vor vedea locul unde copiii dorm, unde mănâncă sau se joacă şi am numit această acţiune Ziua Porţilor Deschise”, a declarat Ioan Nistor, director al Creşei Deva.

Jocuri şi spectacole pentru cei mici

Cei 60 de micuţi cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi trei ani şi jumătate au fost încântaţi de jocurile vesele şi spectacolul puse la cale de clownul, prinţesa, piratul, dar şi cei doi simpatici şoricei Mickey şi Minnie Mouse. Însă piesa de rezistenţă a evenimentului a fost noul loc de joacă, dotat cu elementele specifice şi special amenajat pentru ca cei mici să petreacă câteva ore în aer liber. Investiţia pentru noul loc de joacă s-a ridicat la 20.000 de lei, din bugetul Primăriei Deva.

Schimbare spre bine

În ultimii doi ani, instituţia de învăţământ s-a dezvoltat mult în bine, iar spaţiile unde micuţii petrec jumătate de zi se ridică la standardele cele mai ridicate. În funcţie de veniturile şi numărul de copii al familiei, costurile zilnice pentru un copil, sunt cuprinse între 1,5 şi cinci lei.“De când a venit noul director, de la 40 de copii sunt 60, există 20 de educatori şi îngrijitoare, mai nou avem psiholog şi logoped. Copiii sunt educaţi şi învăţaţi de către specialişti, educatori – învăţători. Sunt câteva merite pe care nu le contestă nimeni”, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva. Părinţii micuţilor sunt încântaţi de felul în care se prezintă creşa din Deva, după lucrările de modernizare, dar şi de noul loc de joacă, unde micuţii petrec până la trei ore zilnic, în aer liber.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Aniversare. Creşa din Deva, sărbătorită la împlinirea vârstei de 43 de ani

  1. gicu

    “În ultimii doi ani, instituţia de cultură s-a dezvoltat mult în bine”. Luana, in Deva este o singura cresa (d’aia nu-i dati adresa) sau asta e singura “institutie de cultura”?

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut