Aniversare. Creşa din Deva, sărbătorită la împlinirea vârstei de 43 de ani

Copiii au petrecut alături de personaje Disney care i-au antrenat în jocuri vesele în incinta noului loc de joacă, în timp ce părinţii au vizitat creşa în cadrul acţiunii Ziua Porţilor Deschise

Baloane multicolore, personaje din poveştile Disney, un tort delicios şi muzică ambientală în ton cu atmosfera festivă au fost ingredientele cu care au fost întâmpinaţi cei mari şi cei mici, invitaţi ieri, la aniversarea creşei din Deva.

Ziua Porţilor Deschise

Unica instituţie de acest fel din oraş a fost sărbătorită ieri de părinţi, copii, dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale la împlinirea a 43 de ani de activitate. În cadrul acestui eveniment aniversar, porţile instituţiei de învăţământ preşcolar au fost deschise pentru vizitatori. “Astăzi vrem să prezentăm spaţiile pe care noi le oferim, fiindcă nu putem lăsa părinţii în fiecare zi să aibă acces. Avem un cabinet medical, dotat cu aparatura necesară, condus de un medic şi două asistente, cât şi un filtru vestiar pe unde intră micuţii în creşă. Părinţii vor vedea locul unde copiii dorm, unde mănâncă sau se joacă şi am numit această acţiune Ziua Porţilor Deschise”, a declarat Ioan Nistor, director al Creşei Deva.

Jocuri şi spectacole pentru cei mici

Cei 60 de micuţi cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi trei ani şi jumătate au fost încântaţi de jocurile vesele şi spectacolul puse la cale de clownul, prinţesa, piratul, dar şi cei doi simpatici şoricei Mickey şi Minnie Mouse. Însă piesa de rezistenţă a evenimentului a fost noul loc de joacă, dotat cu elementele specifice şi special amenajat pentru ca cei mici să petreacă câteva ore în aer liber. Investiţia pentru noul loc de joacă s-a ridicat la 20.000 de lei, din bugetul Primăriei Deva.

Schimbare spre bine

În ultimii doi ani, instituţia de învăţământ s-a dezvoltat mult în bine, iar spaţiile unde micuţii petrec jumătate de zi se ridică la standardele cele mai ridicate. În funcţie de veniturile şi numărul de copii al familiei, costurile zilnice pentru un copil, sunt cuprinse între 1,5 şi cinci lei.“De când a venit noul director, de la 40 de copii sunt 60, există 20 de educatori şi îngrijitoare, mai nou avem psiholog şi logoped. Copiii sunt educaţi şi învăţaţi de către specialişti, educatori – învăţători. Sunt câteva merite pe care nu le contestă nimeni”, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva. Părinţii micuţilor sunt încântaţi de felul în care se prezintă creşa din Deva, după lucrările de modernizare, dar şi de noul loc de joacă, unde micuţii petrec până la trei ore zilnic, în aer liber.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Aniversare. Creşa din Deva, sărbătorită la împlinirea vârstei de 43 de ani

  1. gicu

    “În ultimii doi ani, instituţia de cultură s-a dezvoltat mult în bine”. Luana, in Deva este o singura cresa (d’aia nu-i dati adresa) sau asta e singura “institutie de cultura”?

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara         Deva – între destinație turistică și turismul de nișă         Traian Berbeceanu: „Pot să am neșansa să nu mi se mai facă dreptate niciodată”