Ajutor de urgenţă şi casă modulară pentru familia Balka

81

După ce în urmă cu o săptămână focul le-a distrus agoniseala de o viaţă, oamenii greu încercaţi de soartă vor primi ajutor din partea Prefectului judeţului Hunedoara

scrumFamilia Balka din Grădiştea de Munte a cărei casă a ars în întregime săptămâna trecută va primi un ajutor de urgenţă în valoare de 10.000 de lei, la finalizarea anchetei sociale, semnată deja de Prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu. Instituţia Prefectului Hunedoara a fost în permanentă legătură cu autorităţile locale, structurile MAI şi direcţiile deconcentrate ale ministerelor pentru a sprijini familia greu încercată în prag de iarnă.

Se adăpostesc de ger într-o veche gară

După ce casa în care au locuit o viaţă s-a făcut scrum, familia Balka şi-a găsit adăpost într-o fostă gară a mocăniţei, unde condiţiile sunt departe de ceea ce ar trebui să se numească un cămin. Prefectul judeţului Hunedoara a contactat în acest sens Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Orăştioara de Sus solicitând amplasarea unei locuinţe modulare în care familia Balka să petreacă iarna care se aproprie cu paşi repezi. În acest moment se aşteaptă acceptul familiei năpăstuite pentru a se muta într-o astfel de casă. După ce oamenii vor consimţi, vor fi întocmite formalităţile legale pentru ca în cel mai scurt timp posibil aceştia să fie în siguranţă şi la căldură. 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.