Administraţie. Sfaturi de la austrieci pentru dezvoltarea Devei

Primarul Petru Mărginean va semna, joi, un memorandum de asociere, la primăria din Viena

memorandul

Municipiul Deva face paşi tot mai mari spre a deveni un oraş cu adevărat european, iar în acest sens urmează exemplul capitalei Austriei.

Consultanţă de la o firmă a municipalităţii vieneze

Mai exact, o societate deţinută de administraţia locală din Viena şi specializată în strategii de dezvoltare, va oferi consultanţă şi sfaturi în ceea ce priveşte toate proiectele de modernizare şi dezvoltare care urmează a fi derulate în reşedinţa de judeţ. Memorandumul de asociere între municipalitatea deveană şi societatea austriacă va fi semnat joi, la primăria din Viena, de către edilul Petru Mărginean.

„Transferul şi adaptarea la cerinţele Devei se va face prin sfaturi generale şi recomandări. Studiile şi conceptele vor fi întocmite cu respectarea legislaţiei privind achiziţiile publice din România. Societatea este deasemenea capabilă să ofere consiliere pentru licitaţie, promovare şi, în caz de realizare, supraveghere şi control” a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Mai multe domenii de dezvoltare

Municipalitatea din Deva este deja interesată în dezvoltarea mai multor domenii în reşedinţa de judeţ printre care economie, turism, protecţia mediului, însă înainte de a se putea realiza acest lucru, trebuie îmbunătăţite performanţele mai multor servicii cum ar fi „colectarea deşeurilor reziduale şi reciclabile, curăţirea străzilor, eficienţa energetică, sistemul de iluminat public, sistemul de transport local, dezvoltarea social – urbană, spaţii verzi, reţea de cazare, marketing, parcuri logistice, infrastructură rutieră, atracţii şi oportunităţi pentru investitori, puncte educaţionale, licee şi posibile universităţi” a adăugat Petru Mărginean.

Sprijin gratuit

Cel mai important lucru în această asociere este faptul că societatea din Viena va oferi municipalităţii din Deva consiliere şi sprijin gratuit. În plus, în cazul tuturor proiectelor, se va respecta Strategia de Dezvoltare Urbană şi Durabilă pentru perioada 2014 – 2020 care a fost aprobată de către Consiliul Local Deva.(Ekaterina Bakai)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare