Administraţie. Sfaturi de la austrieci pentru dezvoltarea Devei

Primarul Petru Mărginean va semna, joi, un memorandum de asociere, la primăria din Viena

memorandul

Municipiul Deva face paşi tot mai mari spre a deveni un oraş cu adevărat european, iar în acest sens urmează exemplul capitalei Austriei.

Consultanţă de la o firmă a municipalităţii vieneze

Mai exact, o societate deţinută de administraţia locală din Viena şi specializată în strategii de dezvoltare, va oferi consultanţă şi sfaturi în ceea ce priveşte toate proiectele de modernizare şi dezvoltare care urmează a fi derulate în reşedinţa de judeţ. Memorandumul de asociere între municipalitatea deveană şi societatea austriacă va fi semnat joi, la primăria din Viena, de către edilul Petru Mărginean.

„Transferul şi adaptarea la cerinţele Devei se va face prin sfaturi generale şi recomandări. Studiile şi conceptele vor fi întocmite cu respectarea legislaţiei privind achiziţiile publice din România. Societatea este deasemenea capabilă să ofere consiliere pentru licitaţie, promovare şi, în caz de realizare, supraveghere şi control” a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Mai multe domenii de dezvoltare

Municipalitatea din Deva este deja interesată în dezvoltarea mai multor domenii în reşedinţa de judeţ printre care economie, turism, protecţia mediului, însă înainte de a se putea realiza acest lucru, trebuie îmbunătăţite performanţele mai multor servicii cum ar fi „colectarea deşeurilor reziduale şi reciclabile, curăţirea străzilor, eficienţa energetică, sistemul de iluminat public, sistemul de transport local, dezvoltarea social – urbană, spaţii verzi, reţea de cazare, marketing, parcuri logistice, infrastructură rutieră, atracţii şi oportunităţi pentru investitori, puncte educaţionale, licee şi posibile universităţi” a adăugat Petru Mărginean.

Sprijin gratuit

Cel mai important lucru în această asociere este faptul că societatea din Viena va oferi municipalităţii din Deva consiliere şi sprijin gratuit. În plus, în cazul tuturor proiectelor, se va respecta Strategia de Dezvoltare Urbană şi Durabilă pentru perioada 2014 – 2020 care a fost aprobată de către Consiliul Local Deva.(Ekaterina Bakai)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei         Accident pe șoseaua Deva – Hunedoara, produs de un șofer care a adormit la volan         ANIVERSATĂ DE PRIMAR. Sărbătoare mare în familia unei hunedorence de 100 de ani         Sentință în dosarul „baronilor fierului” din Hunedoara