Acuză un poliţist de hărţuire, după ce i-a anulat acestuia amenda la instanţă

116

O femeie din Brad deţine două maşini pe post de taximetru, care mereu sunt oprite de un agent de circulaţie pentru verificări. Problema este că deşi actele maşinii sunt în regulă, poliţistul susţine că documentele nu sunt bunepolice

O femeie din Brad care are în administrare două maşini de taxi susţine că şoferii sunt opriţi mereu în trafic de către un agent de circulaţie care i-a promis în urmă cu ceva timp că îi va face „zile fripte”. Neînţelegerea dintre cei doi e mai veche, deoarece o amendă aplicată de acelaşi agent de circulaţie firmei de taxi, a fost câştigată de aceştia din urmă în instanţă. Şi de atunci, susţine Rodica Răvăşilă, agentul de circulaţie, îi poartă pică.

Numai a ei nu e bună din 34 la fel

„Luni după amiază, unul dintre şoferi era pe traseu când a fost oprit de agentul Negriu. I-au fost cerute actele maşinii, poliţa RCA şi asigurarea suplimentară pentru bagaje şi persoane. Deşi toate documentele erau în ordine, agentul a susţinut că asigurarea suplimentară nu este bună, fără să precizeze motivul. Actul era valabil încă un an cu toate avizele necesare la zi. Şoferul s-a speriat şi m-a chemat şi pe mine să vorbesc cu poliţistul. Am primit acelaşi răspuns: asigurarea nu este bună, fără un motiv anume”, povesteşte femeia, care susţine că toţi transportatorii din Brad deţin acelaşi tip de asigurări. Ba mai mult, femeia susţine că la faţa locului s-ar fi aflat la un moment dat şi comandantul Poliţiei Brad, Dan Cioară, care şi-ar fi susţinut subalternul.

Fără amendă. Doar nod în papură

Deşi disputa a durat mai bine de jumătate de oră, în drum, aceasta s-a finalizat fără aplicarea unei amenzi contravenţionale. Rodica Răvăşilă este nemulţumită că agentul Negriu îi caută mereu nod în papură oamenilor ei, deşi în Brad există 35 de maşini de taxi. Niciunul dintre acestea nu sunt verificate atât de des decât cele două maşini care aparţin femeii.”De fiecare dată când am greşit sau maşinile au avut probleme am suportat consecinţele. Dar chiar aşa, să fim de râsul lumii fără motiv, nu mi se pare în regulă”, este de părere femeia care susţine că degeaba depune plângere la Poliţie faţă de purtarea abuzivă a agentului din teren, dacă comandantul însuşi nu a reacţionat, când a văzut ce s-a întâmplat la faţa locului.

O neînţelegere

După o mini-anchetă internă, Poliţia Brad a trimis răspunsul la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara pe această speţă. Se pare că toată această poveste este una dintre neînţelegerile dintre agenţii de teren şi şoferii din trafic. „Este o situaţie simplă. Şoferul taximetrului a prezentat asigurarea RCA, în loc de cea suplimentară, iar poliţistul i-a spus că aceea nu e bună, în sensul în care el trebuia să verifice cealaltă asigurare. Situaţia s-a complicat odată cu deplasarea în oraş a administratoarei firmei de taxi care ar fi venit cu documentul la ea şi i-ar fi reproşat poliţistului obstinaţia de a-i controla non-stop maşinile în trafic”, spune Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.