ACŢIUNE PNL. Hunedorenii, invitaţi să se îngrijească de sănătate

pnlOrganizaţia municipală din Hunedoara a PNL a organizat sâmbătă o acţiune prin care le-a oferit localnicilor posibiltatea de a-şi verifica gratuit starea de sănătate. Zeci de oameni au răspuns prezent invitaţiei membrilor PNL Hunedoara.

Zeci de hunedoreni au venit sâmbătă dimineaţa în faţa Pieţei Dunărea din Hunedoara pentru a-şi verifica gratuit tensiunea şi glicemia. Acţiunea a fost organizată la iniţiativa PNL, filiala municipiului Hunedoara.

„Partidul Naţional Liberal, organizaţia Hunedoara, a desfăşurat o acţiune denumită „Sănătatea ta contează”, a cărui scop este de a monitoriza starea de sănătate a hunedorenilor. Localnicii au fost invitaţi să îşi măsoare tensiunea arterială şi glicemia şi li s-a explicat dacă aceasta se află în limitele normale. Oamenii s-au arătat foarte interesaţi de iniţiativa noastră”, a spus Lucian Gherman, unul dintre organizatori.

Oamenii au stat la coadă pentru a-şi verifica starea de sănătate. „Astfel de analize, oferite gratuit, sunt foarte bune pentru noi. Ni le facem şi la medic, dar acolo costă. Ele ar trebui să fie gratuite peste tot”, a spus Valeriu, unul dintre hunedorenii care s-au supus testului glicemiei, efectuat de specialişti.

„La nivel naţional nu există un program se screening, în privinţa diabetului, am decis organizarea acestei acţiuni. Le-am recomandat persoanelor depistate ca având tensiunea arterială sau glicemia ridicată să se prezinte la medicul de familie şi să urmeze apoi tratamentul adecvat”, a declarat Cristi Vâlceanu, organizator.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”