Act de naştere pentru operatorul unic de termoficare din Valea Jiului

Societatea unică de termoficare ce va funcţiona la nivelul întregii Văi a Jiului este cu un pas mai aproape de a fi funcţională.

termoficareDeja a fost întocmit actul constituiv, după ce edilii din localităţile Văii Jiului s-au întâlnit de mai multe ori în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Termoficare”, întâlniri la care a luat parte şi prefectul Sorin Vasilescu. Săptămâna trecută, la Petroşani s-a consumat o nouă rundă de discuţii pe această temă.

„Actul constitutiv are forma finală, iar joi se vor întâlni din nou primarii. Ca să poată fi funcţională, trebuie să fie adoptate toate hotărârile de consiliu local pentru toate localităţile din Valea Jiului şi să vedem care sunt paşii  ce trebuie parcurşi pentru ca acest serviciu să poată fi derulat de către Termocentrala Paroşeni sau, mai precis, de către Complexul Energetic Hunedoara”, a declarat prefectul de Hunedoara.

Practic, noua societate va fi constituită ca un punct de lucru al CEH. Înfiinţarea propriu – zisă a societăţii a fost întârziată cu câteva luni şi asta din cauză că Termoficare Petroşani este în insolvenţă şi a trebuit rezolvată problema bonurilor de cărbune pe care minieri şi pensionarii din minerit le pot utiliza pentru plata agentului termic.

La începutul lunii septembrie a anului trecut s-a decis constituirea unui operator unic de termoficare pentru Valea Jiului. În acest fel s-ar elimina problemele generate de situaţia financiară extrem de dificilă a vechilor societăţi, unele dintre ele falimentare, din cauza cărora în iernile trecute populaţia a tremurat de frig în case. Noul operator ar urma să fie, de fapt, o sucursală a Complexului Energetic Hunedoara, la Paroşeni iar decizia de înfiinţare a acesteia a fost luată în urma unei întâlniri de lucru care a avut loc în Valea Jiului. Dar, pentru înfiinţarea acestei sucursale este nevoie de adoptarea unor hotărâri de către Consiliile Locale Lupeni, Vulcan, Aninoasa şi Petroşani, care să vizeze aderarea la această Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitare.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru