Act de naştere pentru operatorul unic de termoficare din Valea Jiului

Societatea unică de termoficare ce va funcţiona la nivelul întregii Văi a Jiului este cu un pas mai aproape de a fi funcţională.

termoficareDeja a fost întocmit actul constituiv, după ce edilii din localităţile Văii Jiului s-au întâlnit de mai multe ori în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Termoficare”, întâlniri la care a luat parte şi prefectul Sorin Vasilescu. Săptămâna trecută, la Petroşani s-a consumat o nouă rundă de discuţii pe această temă.

„Actul constitutiv are forma finală, iar joi se vor întâlni din nou primarii. Ca să poată fi funcţională, trebuie să fie adoptate toate hotărârile de consiliu local pentru toate localităţile din Valea Jiului şi să vedem care sunt paşii  ce trebuie parcurşi pentru ca acest serviciu să poată fi derulat de către Termocentrala Paroşeni sau, mai precis, de către Complexul Energetic Hunedoara”, a declarat prefectul de Hunedoara.

Practic, noua societate va fi constituită ca un punct de lucru al CEH. Înfiinţarea propriu – zisă a societăţii a fost întârziată cu câteva luni şi asta din cauză că Termoficare Petroşani este în insolvenţă şi a trebuit rezolvată problema bonurilor de cărbune pe care minieri şi pensionarii din minerit le pot utiliza pentru plata agentului termic.

La începutul lunii septembrie a anului trecut s-a decis constituirea unui operator unic de termoficare pentru Valea Jiului. În acest fel s-ar elimina problemele generate de situaţia financiară extrem de dificilă a vechilor societăţi, unele dintre ele falimentare, din cauza cărora în iernile trecute populaţia a tremurat de frig în case. Noul operator ar urma să fie, de fapt, o sucursală a Complexului Energetic Hunedoara, la Paroşeni iar decizia de înfiinţare a acesteia a fost luată în urma unei întâlniri de lucru care a avut loc în Valea Jiului. Dar, pentru înfiinţarea acestei sucursale este nevoie de adoptarea unor hotărâri de către Consiliile Locale Lupeni, Vulcan, Aninoasa şi Petroşani, care să vizeze aderarea la această Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitare.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit