Absolvenţii de liceu sunt „Experimentaţi” la română şi germană

Candidaţii au trecut cu bine de primele două probe ale examenului maturităţii, în această săptămână susţinând-o pe cea de-a treia, cea de Evaluarea a competenţelor digitale

Primele două probe ale examenului de Bacalaureat s-au încheiat în judeţ, fără probleme. Se pare că în ultimele luni, absolvenţii de liceu au pus mâna pe carte, deoarece atât la proba de Evaluare a competeneţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cât şi la cea maternă, rezultatele sunt destul de bune. 

bac.

Primii paşi, promiţători

Pentru proba de limba română oral, comisia de evaluare a stabilit că „65 la sută dintre candidaţi sunt „Experimentaţi”, 25 la sută „Avansaţi”, iar doar 10 la sută au obţinut rezultat „Mediu”, care este cel mai slab rezultat”, declară Marta Mate, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Hunedoara.La examenul de limbă maternă au participat 54 de absolvenţi, 21 susţinând proba pentru limba germană şi 33 la limba maghiară. Dacă la limba germană toţi absolvenţii au obţiunt calificativul de „Experimentaţi”, la limba maghiară, doar jumătate dintre candidaţi primit calificativ maxim, iar o parte au fost consideraţi chiar slab pregătiţi, primind rezultat „Mediu”.

Se apropie probele scrise

În această săptpmână, absolvenţii de liceu vor susţine proba de Evaluarea a competenţelor digitale, urmând ca săptămâna viitoare să îşi demonstreze cunoştinţele într-o limbă de circulaţie internaţională, care va fi şi ultima probă orală a examenului de Bacalaureat. Temutele probe scrise, de frica căror mulţi dintre absolvenţi au renunţat să susţină examenul maturităţii, vor începe în 1 iulie, cu proba de Limba şi literatura română.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru