Absolvenţii de liceu sunt „Experimentaţi” la română şi germană

Candidaţii au trecut cu bine de primele două probe ale examenului maturităţii, în această săptămână susţinând-o pe cea de-a treia, cea de Evaluarea a competenţelor digitale

Primele două probe ale examenului de Bacalaureat s-au încheiat în judeţ, fără probleme. Se pare că în ultimele luni, absolvenţii de liceu au pus mâna pe carte, deoarece atât la proba de Evaluare a competeneţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cât şi la cea maternă, rezultatele sunt destul de bune. 

bac.

Primii paşi, promiţători

Pentru proba de limba română oral, comisia de evaluare a stabilit că „65 la sută dintre candidaţi sunt „Experimentaţi”, 25 la sută „Avansaţi”, iar doar 10 la sută au obţinut rezultat „Mediu”, care este cel mai slab rezultat”, declară Marta Mate, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Hunedoara.La examenul de limbă maternă au participat 54 de absolvenţi, 21 susţinând proba pentru limba germană şi 33 la limba maghiară. Dacă la limba germană toţi absolvenţii au obţiunt calificativul de „Experimentaţi”, la limba maghiară, doar jumătate dintre candidaţi primit calificativ maxim, iar o parte au fost consideraţi chiar slab pregătiţi, primind rezultat „Mediu”.

Se apropie probele scrise

În această săptpmână, absolvenţii de liceu vor susţine proba de Evaluarea a competenţelor digitale, urmând ca săptămâna viitoare să îşi demonstreze cunoştinţele într-o limbă de circulaţie internaţională, care va fi şi ultima probă orală a examenului de Bacalaureat. Temutele probe scrise, de frica căror mulţi dintre absolvenţi au renunţat să susţină examenul maturităţii, vor începe în 1 iulie, cu proba de Limba şi literatura română.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2