Absolvenţii de liceu sunt „Experimentaţi” la română şi germană

Candidaţii au trecut cu bine de primele două probe ale examenului maturităţii, în această săptămână susţinând-o pe cea de-a treia, cea de Evaluarea a competenţelor digitale

Primele două probe ale examenului de Bacalaureat s-au încheiat în judeţ, fără probleme. Se pare că în ultimele luni, absolvenţii de liceu au pus mâna pe carte, deoarece atât la proba de Evaluare a competeneţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cât şi la cea maternă, rezultatele sunt destul de bune. 

bac.

Primii paşi, promiţători

Pentru proba de limba română oral, comisia de evaluare a stabilit că „65 la sută dintre candidaţi sunt „Experimentaţi”, 25 la sută „Avansaţi”, iar doar 10 la sută au obţinut rezultat „Mediu”, care este cel mai slab rezultat”, declară Marta Mate, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Hunedoara.La examenul de limbă maternă au participat 54 de absolvenţi, 21 susţinând proba pentru limba germană şi 33 la limba maghiară. Dacă la limba germană toţi absolvenţii au obţiunt calificativul de „Experimentaţi”, la limba maghiară, doar jumătate dintre candidaţi primit calificativ maxim, iar o parte au fost consideraţi chiar slab pregătiţi, primind rezultat „Mediu”.

Se apropie probele scrise

În această săptpmână, absolvenţii de liceu vor susţine proba de Evaluarea a competenţelor digitale, urmând ca săptămâna viitoare să îşi demonstreze cunoştinţele într-o limbă de circulaţie internaţională, care va fi şi ultima probă orală a examenului de Bacalaureat. Temutele probe scrise, de frica căror mulţi dintre absolvenţi au renunţat să susţină examenul maturităţii, vor începe în 1 iulie, cu proba de Limba şi literatura română.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”