BAC, matematica: “Ne aşteptam la mai greu” VIDEO-FOTOGALERIE

Miercuri absolvenţii de liceu au avut de susţinut cea de-a treia probă scrisă, proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Cu toate că proba de matematică scris a examenului de Bacalaureat părea a fi cea mai temută materie de către elevi, la ieşirea din sălile de examene, aceştia au fost relaxaţi şi încrezători.

Mai uşor decât la simulări

Subiectele le-au părut acceptabile, cu mult mai uşoare decât ceea ce au primit la simulări. „Doar cu cunoştinţele de la clasă, puteai să obţii lejer notă de trecere. Subiectele mi s-au părut uşoare” spune Emanuel Dungă, absolevent al Liceului Traian din Deva, care îşi înceracă norocul pentru a doua oară la Bacalaureat. Anul trecut, tânărul a trecut toate probele, dar media a fost mai mică de şase, aşa că anul acesta a repetat probele de română şi matematică, scris, pentru a obţine media de trecere.

Cunoştinţe despre statul modern român

Nici proba de istorie nu pare a le fi pus probleme absolvenţilor, care la punctul trei au avut de scris un eseu de minimum două pagini despre constituirea statului modern român şi evoluţia lui în secolul al XIX-lea. „Nu aşteptam la ceva mult mai greu”, sunt de părere un grup de foşti elevi de la „Sabin Drăgoi”, care se odihnesc la o terasă după examen. Mai sunt şi unii care au fost prinşi puţin nepregătiţi dar speră să ia o notă de trecere, având în vedere că au trata generos celelate două subiecte.

Ce spune Inspectoratul?

Inspectorul şcolar Mate Marta a verificat astăzi mai multe centre de examinare unde a fost dat Bacalaureatul, la istorie şi matematică. „Elevii mi s-au părut mai serioşi, faţă de anii trecuţi. De aceea nu au existat probleme în desfăşurarea celor două probe. Am discutat cu profesorii şi mi s-a spus că subiectele au fost accesibile. Cred că în acest an promovabilitatea la Bacalaureat va fi mai ridicată”, a declarat inspectorul şcolar.

Ultima probă a Bacalaureatului din acest an, va avea loc vineri, când tinerii vor fi testaţi la proba la alegere a profilul şi specializării.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani