BAC, matematica: “Ne aşteptam la mai greu” VIDEO-FOTOGALERIE

Miercuri absolvenţii de liceu au avut de susţinut cea de-a treia probă scrisă, proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Cu toate că proba de matematică scris a examenului de Bacalaureat părea a fi cea mai temută materie de către elevi, la ieşirea din sălile de examene, aceştia au fost relaxaţi şi încrezători.

Mai uşor decât la simulări

Subiectele le-au părut acceptabile, cu mult mai uşoare decât ceea ce au primit la simulări. „Doar cu cunoştinţele de la clasă, puteai să obţii lejer notă de trecere. Subiectele mi s-au părut uşoare” spune Emanuel Dungă, absolevent al Liceului Traian din Deva, care îşi înceracă norocul pentru a doua oară la Bacalaureat. Anul trecut, tânărul a trecut toate probele, dar media a fost mai mică de şase, aşa că anul acesta a repetat probele de română şi matematică, scris, pentru a obţine media de trecere.

Cunoştinţe despre statul modern român

Nici proba de istorie nu pare a le fi pus probleme absolvenţilor, care la punctul trei au avut de scris un eseu de minimum două pagini despre constituirea statului modern român şi evoluţia lui în secolul al XIX-lea. „Nu aşteptam la ceva mult mai greu”, sunt de părere un grup de foşti elevi de la „Sabin Drăgoi”, care se odihnesc la o terasă după examen. Mai sunt şi unii care au fost prinşi puţin nepregătiţi dar speră să ia o notă de trecere, având în vedere că au trata generos celelate două subiecte.

Ce spune Inspectoratul?

Inspectorul şcolar Mate Marta a verificat astăzi mai multe centre de examinare unde a fost dat Bacalaureatul, la istorie şi matematică. „Elevii mi s-au părut mai serioşi, faţă de anii trecuţi. De aceea nu au existat probleme în desfăşurarea celor două probe. Am discutat cu profesorii şi mi s-a spus că subiectele au fost accesibile. Cred că în acest an promovabilitatea la Bacalaureat va fi mai ridicată”, a declarat inspectorul şcolar.

Ultima probă a Bacalaureatului din acest an, va avea loc vineri, când tinerii vor fi testaţi la proba la alegere a profilul şi specializării.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl