BAC, matematica: “Ne aşteptam la mai greu” VIDEO-FOTOGALERIE

Miercuri absolvenţii de liceu au avut de susţinut cea de-a treia probă scrisă, proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Cu toate că proba de matematică scris a examenului de Bacalaureat părea a fi cea mai temută materie de către elevi, la ieşirea din sălile de examene, aceştia au fost relaxaţi şi încrezători.

Mai uşor decât la simulări

Subiectele le-au părut acceptabile, cu mult mai uşoare decât ceea ce au primit la simulări. „Doar cu cunoştinţele de la clasă, puteai să obţii lejer notă de trecere. Subiectele mi s-au părut uşoare” spune Emanuel Dungă, absolevent al Liceului Traian din Deva, care îşi înceracă norocul pentru a doua oară la Bacalaureat. Anul trecut, tânărul a trecut toate probele, dar media a fost mai mică de şase, aşa că anul acesta a repetat probele de română şi matematică, scris, pentru a obţine media de trecere.

Cunoştinţe despre statul modern român

Nici proba de istorie nu pare a le fi pus probleme absolvenţilor, care la punctul trei au avut de scris un eseu de minimum două pagini despre constituirea statului modern român şi evoluţia lui în secolul al XIX-lea. „Nu aşteptam la ceva mult mai greu”, sunt de părere un grup de foşti elevi de la „Sabin Drăgoi”, care se odihnesc la o terasă după examen. Mai sunt şi unii care au fost prinşi puţin nepregătiţi dar speră să ia o notă de trecere, având în vedere că au trata generos celelate două subiecte.

Ce spune Inspectoratul?

Inspectorul şcolar Mate Marta a verificat astăzi mai multe centre de examinare unde a fost dat Bacalaureatul, la istorie şi matematică. „Elevii mi s-au părut mai serioşi, faţă de anii trecuţi. De aceea nu au existat probleme în desfăşurarea celor două probe. Am discutat cu profesorii şi mi s-a spus că subiectele au fost accesibile. Cred că în acest an promovabilitatea la Bacalaureat va fi mai ridicată”, a declarat inspectorul şcolar.

Ultima probă a Bacalaureatului din acest an, va avea loc vineri, când tinerii vor fi testaţi la proba la alegere a profilul şi specializării.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute