BAC, matematica: “Ne aşteptam la mai greu” VIDEO-FOTOGALERIE

Miercuri absolvenţii de liceu au avut de susţinut cea de-a treia probă scrisă, proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Cu toate că proba de matematică scris a examenului de Bacalaureat părea a fi cea mai temută materie de către elevi, la ieşirea din sălile de examene, aceştia au fost relaxaţi şi încrezători.

Mai uşor decât la simulări

Subiectele le-au părut acceptabile, cu mult mai uşoare decât ceea ce au primit la simulări. „Doar cu cunoştinţele de la clasă, puteai să obţii lejer notă de trecere. Subiectele mi s-au părut uşoare” spune Emanuel Dungă, absolevent al Liceului Traian din Deva, care îşi înceracă norocul pentru a doua oară la Bacalaureat. Anul trecut, tânărul a trecut toate probele, dar media a fost mai mică de şase, aşa că anul acesta a repetat probele de română şi matematică, scris, pentru a obţine media de trecere.

Cunoştinţe despre statul modern român

Nici proba de istorie nu pare a le fi pus probleme absolvenţilor, care la punctul trei au avut de scris un eseu de minimum două pagini despre constituirea statului modern român şi evoluţia lui în secolul al XIX-lea. „Nu aşteptam la ceva mult mai greu”, sunt de părere un grup de foşti elevi de la „Sabin Drăgoi”, care se odihnesc la o terasă după examen. Mai sunt şi unii care au fost prinşi puţin nepregătiţi dar speră să ia o notă de trecere, având în vedere că au trata generos celelate două subiecte.

Ce spune Inspectoratul?

Inspectorul şcolar Mate Marta a verificat astăzi mai multe centre de examinare unde a fost dat Bacalaureatul, la istorie şi matematică. „Elevii mi s-au părut mai serioşi, faţă de anii trecuţi. De aceea nu au existat probleme în desfăşurarea celor două probe. Am discutat cu profesorii şi mi s-a spus că subiectele au fost accesibile. Cred că în acest an promovabilitatea la Bacalaureat va fi mai ridicată”, a declarat inspectorul şcolar.

Ultima probă a Bacalaureatului din acest an, va avea loc vineri, când tinerii vor fi testaţi la proba la alegere a profilul şi specializării.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători