Circa 500 de elevi renunţă anul ăsta benevol la Bac

Dintre absolvenţii din acest an, în jur de 500 de elevi au preferat să mai amâne o perioadă examenul maturităţii. Aproape 1.000 de candidaţi provin din promoţiile anterioare

Bacalaureat (8)Aproape 5.000 de candidaţi vor susţine examenul de Bacalaureat din această sesiune, potrivit statisticilor întocmite de Inspectoraul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, după perioada de înscriere, care s-a încheiat în 31 mai.

Mai aşteaptă

Dintre aceştia, doar 965 provin din promoţiile anterioare, restul de 3.936 fiind absolvenţi ai liceului din acest an. Cu toate acestea, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Hunedoara, Marta Mate, aproximativ 500 de elevi care au terminat anul acesta liceul, au preferat să nu se înscrie la sesiunea din vară a Bac-ului. Elevii rămaşi pe baricade, mai au la dispoziţie mai puţin de o săptămână până la susţinerea primei probe din examen, cea de evaluarea competenţelor lingvistice la limba română.

15 centre pentru examenele scrise

Pentru cele patru examene de evaluare a competenţelor lingvistice de limbă română, limbă maternă, limbă de circulaţie internaţională şi digitale care vor începe în 10 iunie şi se vor derula pe tot parcursul lunii, elevii vor susţine probele în liceele de provenienţă. În schimb, la probele scrise, care vor începe din 1 iulie, candidaţii sunt aşteptaţi la cele 15 centre din judeţ, pregătite în acest scop.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare