Circa 500 de elevi renunţă anul ăsta benevol la Bac

Dintre absolvenţii din acest an, în jur de 500 de elevi au preferat să mai amâne o perioadă examenul maturităţii. Aproape 1.000 de candidaţi provin din promoţiile anterioare

Bacalaureat (8)Aproape 5.000 de candidaţi vor susţine examenul de Bacalaureat din această sesiune, potrivit statisticilor întocmite de Inspectoraul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, după perioada de înscriere, care s-a încheiat în 31 mai.

Mai aşteaptă

Dintre aceştia, doar 965 provin din promoţiile anterioare, restul de 3.936 fiind absolvenţi ai liceului din acest an. Cu toate acestea, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Hunedoara, Marta Mate, aproximativ 500 de elevi care au terminat anul acesta liceul, au preferat să nu se înscrie la sesiunea din vară a Bac-ului. Elevii rămaşi pe baricade, mai au la dispoziţie mai puţin de o săptămână până la susţinerea primei probe din examen, cea de evaluarea competenţelor lingvistice la limba română.

15 centre pentru examenele scrise

Pentru cele patru examene de evaluare a competenţelor lingvistice de limbă română, limbă maternă, limbă de circulaţie internaţională şi digitale care vor începe în 10 iunie şi se vor derula pe tot parcursul lunii, elevii vor susţine probele în liceele de provenienţă. În schimb, la probele scrise, care vor începe din 1 iulie, candidaţii sunt aşteptaţi la cele 15 centre din judeţ, pregătite în acest scop.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva