3.900 de locuri pregătite pentru clasa zero

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 24 februarie – 14 martie, iar părinţii au obligativitatea să îi înscrie pe toţi copiii care împlinesc şase ani până  la sfârşitul lunii august

clasa zeroPentru cei mai mici dintre şcolari, care vor păşi la jumătatea lunii septembrie în clasa pregătitoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara a pregătit 159 de clase, cu 3.900 de locuri. Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 24 februarie – 14 martie, perioadă în care părinţii pot completa şi valida cererile tip de înscriere, la unităţile de învăţământ de pe raza circumscripţiei unde au domiciliul.

Vârsta limită: şase ani

Potrivit metodologiei, în clasa pregătitoare este obligatoriu să fie înscrişi toţi copiii care până la data de 31 august împlinesc vârsta de şase ani. Totodată, copiii care împlinesc şase ani până la sfârşitul lunii decembrie pot fi înscrişi de părinţi în clasa O, doar dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Numărul de locuri alocate fiecărei instituţii de învăţămînt vor fi afişate la sediul fiecărei şcoli dar şi pe site-ul ISJ Hunedoara (http://www.isj.hd.edu.ro/), începând cu data de luni, 17 februarie. În perioada 18 februarie – 12 martie părinţii vor putea solicita programele de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, în vederea înscrierii în cea mai mică clasă.

“Ziua Porţilor Deschise”, la şcolile cu clase pregătitoare

Începând din 19 şi până în 28 februarie, în fiecare şcoală ce are clase pregătitoare va fi organizată “Ziua Porţilor Deschise”, pentru ca părinţii, dar şi copiii să poată vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi discuta cu personalul unităţii de învăţământ. “Pe site-ul Inspectoratului vor fi afişate zilele propuse pentru vizitare la fiecare dintre unităţile de învăţământ care au clase pregătitoare”, a declarat inspector Marta  Mate, purtător de cuvânt al ISJ Hunedoara.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţămînt sau nu au participat la prima etapă de înscriere. În data de 11 aprilie vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”