3.900 de locuri pregătite pentru clasa zero

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 24 februarie – 14 martie, iar părinţii au obligativitatea să îi înscrie pe toţi copiii care împlinesc şase ani până  la sfârşitul lunii august

clasa zeroPentru cei mai mici dintre şcolari, care vor păşi la jumătatea lunii septembrie în clasa pregătitoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara a pregătit 159 de clase, cu 3.900 de locuri. Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 24 februarie – 14 martie, perioadă în care părinţii pot completa şi valida cererile tip de înscriere, la unităţile de învăţământ de pe raza circumscripţiei unde au domiciliul.

Vârsta limită: şase ani

Potrivit metodologiei, în clasa pregătitoare este obligatoriu să fie înscrişi toţi copiii care până la data de 31 august împlinesc vârsta de şase ani. Totodată, copiii care împlinesc şase ani până la sfârşitul lunii decembrie pot fi înscrişi de părinţi în clasa O, doar dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Numărul de locuri alocate fiecărei instituţii de învăţămînt vor fi afişate la sediul fiecărei şcoli dar şi pe site-ul ISJ Hunedoara (http://www.isj.hd.edu.ro/), începând cu data de luni, 17 februarie. În perioada 18 februarie – 12 martie părinţii vor putea solicita programele de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, în vederea înscrierii în cea mai mică clasă.

“Ziua Porţilor Deschise”, la şcolile cu clase pregătitoare

Începând din 19 şi până în 28 februarie, în fiecare şcoală ce are clase pregătitoare va fi organizată “Ziua Porţilor Deschise”, pentru ca părinţii, dar şi copiii să poată vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi discuta cu personalul unităţii de învăţământ. “Pe site-ul Inspectoratului vor fi afişate zilele propuse pentru vizitare la fiecare dintre unităţile de învăţământ care au clase pregătitoare”, a declarat inspector Marta  Mate, purtător de cuvânt al ISJ Hunedoara.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţămînt sau nu au participat la prima etapă de înscriere. În data de 11 aprilie vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină