1 Decembrie sărbătorit cu drapele de peste 10 metri

Municipiul de la poalele Cetăţii a îmbrăcat în aceste zile straie tricolore în aşteptarea Zilei Naţionale, când românii sărbătoresc 95 de ani de la Marea Unire

tricolor deva

magnaPregătirile pentru Ziua Naţională sunt în toi deşi mai sunt câteva zile până la 1 Decembrie. Deoarece în acest an se sărbătoresc 95 de ani de la Marea Unire, autorităţile locale au promis o Zi Naţională cu activităţi care vor ocupa mare parte din zi. Drept urmare a început îmbrăcarea oraşului de la poalele Cetăţii în straie de sărbătoare, în acest an fiind comandate în plus mai multe drapele.

Deva tricoloră

Arterele principale ale oraşului au fost împodobite în mare parte în roşu, galben şi albastru, pentru acest an fiind pregătite câteva sute de steaguri doar de către administraţia locală. O surpriză pentru deveni vor fi cele două drapelele naţionale uriaşe de câţiva metri, arborate pe clădirea din spatele scenei amplasate în Piaţa Unirii. Tot aici, la ultimul etaj, a fost montat un mash cu Cetatea Devei, care va împodobi zona pe perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Zi de sărbătoare marcată cu un brâu în roşu, galben şi albastru de peste 20 de metri amplasat şi pe Castelul Magna Curia, sediul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane. Giganticul tricolor intră în raza vizuală a vizitatorilor oraşului încă din centrul vechi. Devenii care vor să participe la ceremonialul public pentru Ziua Naţională sunt invitaţi în Piaţa Unirii de la orele 11.45.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști