1 Decembrie sărbătorit cu drapele de peste 10 metri

Municipiul de la poalele Cetăţii a îmbrăcat în aceste zile straie tricolore în aşteptarea Zilei Naţionale, când românii sărbătoresc 95 de ani de la Marea Unire

tricolor deva

magnaPregătirile pentru Ziua Naţională sunt în toi deşi mai sunt câteva zile până la 1 Decembrie. Deoarece în acest an se sărbătoresc 95 de ani de la Marea Unire, autorităţile locale au promis o Zi Naţională cu activităţi care vor ocupa mare parte din zi. Drept urmare a început îmbrăcarea oraşului de la poalele Cetăţii în straie de sărbătoare, în acest an fiind comandate în plus mai multe drapele.

Deva tricoloră

Arterele principale ale oraşului au fost împodobite în mare parte în roşu, galben şi albastru, pentru acest an fiind pregătite câteva sute de steaguri doar de către administraţia locală. O surpriză pentru deveni vor fi cele două drapelele naţionale uriaşe de câţiva metri, arborate pe clădirea din spatele scenei amplasate în Piaţa Unirii. Tot aici, la ultimul etaj, a fost montat un mash cu Cetatea Devei, care va împodobi zona pe perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Zi de sărbătoare marcată cu un brâu în roşu, galben şi albastru de peste 20 de metri amplasat şi pe Castelul Magna Curia, sediul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane. Giganticul tricolor intră în raza vizuală a vizitatorilor oraşului încă din centrul vechi. Devenii care vor să participe la ceremonialul public pentru Ziua Naţională sunt invitaţi în Piaţa Unirii de la orele 11.45.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”