1 Decembrie sărbătorit cu drapele de peste 10 metri

Municipiul de la poalele Cetăţii a îmbrăcat în aceste zile straie tricolore în aşteptarea Zilei Naţionale, când românii sărbătoresc 95 de ani de la Marea Unire

tricolor deva

magnaPregătirile pentru Ziua Naţională sunt în toi deşi mai sunt câteva zile până la 1 Decembrie. Deoarece în acest an se sărbătoresc 95 de ani de la Marea Unire, autorităţile locale au promis o Zi Naţională cu activităţi care vor ocupa mare parte din zi. Drept urmare a început îmbrăcarea oraşului de la poalele Cetăţii în straie de sărbătoare, în acest an fiind comandate în plus mai multe drapele.

Deva tricoloră

Arterele principale ale oraşului au fost împodobite în mare parte în roşu, galben şi albastru, pentru acest an fiind pregătite câteva sute de steaguri doar de către administraţia locală. O surpriză pentru deveni vor fi cele două drapelele naţionale uriaşe de câţiva metri, arborate pe clădirea din spatele scenei amplasate în Piaţa Unirii. Tot aici, la ultimul etaj, a fost montat un mash cu Cetatea Devei, care va împodobi zona pe perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Zi de sărbătoare marcată cu un brâu în roşu, galben şi albastru de peste 20 de metri amplasat şi pe Castelul Magna Curia, sediul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane. Giganticul tricolor intră în raza vizuală a vizitatorilor oraşului încă din centrul vechi. Devenii care vor să participe la ceremonialul public pentru Ziua Naţională sunt invitaţi în Piaţa Unirii de la orele 11.45.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un pacient mort la Oncologia din Deva a fost diagnosticat şi cu coronavirus         Încă doi medici de la Spitalul Județean de Urgență din Deva au coronavirus         Șase hunedoreni au fost prinși la vânătoare de mistreți         Tânără găsită moartă, cu gâtul tăiat, pe o stradă din Petroșani         CJ Hunedoara va direcționa peste două milioane de lei Spitalului Județean și DGASPC Hunedoara         Carmen Hărău: „Să nu facem lupta mai grea!”         Devenii donează pentru persoanele vulnerabile!         Ce spun medicii oncologi din Deva diagnosticați cu coronavirus         Aproape 1.300 de cazuri de coronavirus confirmate în România         Bărbat tâlhărit pe o stradă din Hunedoara         International Caviar Corporation SA – CONVOCARE AGOA         A murit Gheorghe Bercea, pedagog și muzician din Deva         O tânără din Deva, care trebuia să rămână în izolare, a fost amendată cu 5.000 de lei         Spitalul județean va prelua pacienți cu coronavirus         Secția Pneomologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost închisă pentru dezinfecție de înalt nivel         Medicul legist Dan Mărculescu a murit         Județul Hunedoara primește echipamente medicale și dezinfectanți din Coreea de Sud         Două noi cazuri de coronavirus la spitalul județean din Deva         123 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în România         Veste bună la Spitalul Petroșani: angajații diagnosticați pozitiv cu coronavirus s-au vindecat