Împreună cu mai mulți colegi din Senatul României am inițiat, la începutul lunii iulie, o propunere legislativă pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative,

România are nevoie de o accelerare a procesului de debirocratizare și de simplificarea proceselor administrative. Scopul este de a reduce eforturile populației de procurare a documentelor în vederea obținerii unor servicii publice care să urmeze procese mai eficiente.

Va fi introdusă reglementarea ca instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale sau locale să nu aibă dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice, în vederea soluționării unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de instituții publice sau organe de specilaitate ale administrației publice centrale.

Prin adoptarea acestui act normativ relația dintre stat și cetățean va fi simplificată, ăn mod special în interacțiunea pe care o are cu instituții ale statului în cazuri specifice, cum ar fi cumpărarea unei locuințe, schimbarea documentelor de identitate, înscrierea în evidențele fiscale a unui mijloc de transport și altele.

Așa cum am promis hunedorenilor, în activitatea mea parlamentară voi susține modernizarea administrației publice locale și efectuarea unor schimbări, toate acestea pentru a sprijini cetățeanul.

Vasilică Potecă

Senator PNL – Hunedoara

3 thoughts on “Vasilică Potecă: „Este nevoie de o simplificare a proceselor administrative din administrația publică centrală și locală”

1. Draghiciu D.

Cum a fost direcționată spre faliment firma Apaprod ?

Implicarea CJ undeva spre zero , încă de la începuturi,iar rezultatele se văd la Apaprod. Lipsă de motivație,de personal și materiale.Într-un cuvânt, insolvență.

2. Gheorghe

Este nevoie ca Prefectul reprezentantul guvernului in teritoriu sa se implice in a gasi solutii pentru centrala de la Mintia . Erau cu carbune din Indonezia si predarea la Consiliu Judetean , dar interesele politice samsarilor din energie au fost mai puternice . Rusinos ! 🙁

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Ziarul Hunedoreanului