Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului

Marți, 13 noiembrie 2018, a avut loc întâlnirea de lucru a prefecților din judeţele Alba, Hunedoara și Vâlcea cu reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, DRDP Cluj și DRDP Craiova, precum și reprezentanți ai Inspectoratelor Județene de Poliție.

Întâlnirea a fost iniţiată de prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu KISZELY și a avut loc la Obârșia Lotrului, jud. Vâlcea, la intersecția celor două drumuri naționale 7A și 67C. La ședință au participat domnul Dănuț Emil HĂLĂLAI, prefectul județului Alba și domnul Florian MARIN, prefectul județului Vâlcea, precum și domnul Vasile JURCA, primarul orașului Petrila.

Agenda de lucru a cuprins analiza problemelor legate de pregătirea pentru sezonul de iarnă 2018-2019 a DN 7A și DN 67C, în scopul evaluării măsurilor ce trebuie luate pentru buna desfășurare a circulației pe drumurile mai sus menționate în sezonul rece și în perioada sărbătorilor de iarnă, precum și măsurile de cooperare între județele Alba, Hunedoara și Vâlcea în ceea ce privește deszăpezirea Drumurilor Naționale și salvarea montană.

În deschiderea lucrărilor, domnul Florian MARIN, prefectul județului Vâlcea a inventariat starea DN7A care are o lungime de circa 108 km şi face legătura între oraşele Petroşani, judeţul Hunedoara, şi Brezoi, judeţul Vâlcea.

Pe sectorul Brezoi – Vidra starea DN7A se prezintă bine, pe sectorul Vidra – Obârşia Lotrului/limita cu județul Hunedoara starea drumului este satisfăcătoare, în timp ce pe sectorul Obârşia Lotrului/ limita cu județul Hunedoara – Petroşani starea drumului este precară.

Prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu KISZELY, a evidenţiat faptul că există pericole majore pe DN7A reprezentate mai ales de lipsa parapeţilor, zidurile de sprijin, starea precară a suprafeței de rulare, toate aceste probleme fiind semnalate din timp. Din cauza acestor pericole, amplificate în condiţii de iarnă, se poate impune oprirea circulaţiei pe acest sector, iar ca rută de acces alternativă va rămâne DN67C, pentru a nu bloca complet accesul spre sectorul Vidra, Brezoi.

Administrarea în condiţii de iarnă a DN7A revin DRDP Craiova km 0 – 85 pe raza judeţului Vâlcea și DRDP Timişoara km 86 – 105 pe raza judeţului Hunedoara.

Pentru pregătirile de iarnă, DRDP Timişoara, va efectua un minim de reparaţii (marcaje noi pe porţiunile de drum reabilitate, parapeţi, şanţuri, podeţe).

În perioada imediat următoare Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara va prezenta o informare cu privire la situaţia drumului (DN7A km 86 -105 – Petroşani – limita județului Hunedoara, către Obârşia Lotrului).

Prefectura Hunedoara

Răspuns la “Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului

1. Valea Jiului

Guvernul PSD isi bate joc de cetateni vaii jiului cu drumul DN 7A (Cheile Jietului) ne rupem masinile pentru a merge la Voineasa si Transalpina sau la Manastirea de la Groapa Seaca cum si-au batut joc si cu drumul spre Herculane , … desi valea jiului a votat de 28 ani cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … si cetateni vaii jiului platesc taxe si impozite in fiecare an ca si cei din Gorj , Valcea , …