Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva se pregătește să-și primească prietenii în spații reabilitate, modernizate și prietenoase. După ample lucrări de reabilitare la Secția de Împrumut și Secția de Împrumut Carte pentru Copii, a venit rândul Sălii de Lectură să primească o nouă înfățișare.
De aceea, în perioada 1.07.2020 – 21.09.2020, Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi închisă. Înscrierea utilizatorilor și oferirea de informații bibliografice se vor face în această perioadă la Centrul Biblionet de la Sediul central.

Alături de Compartimentul Informare Bibliografică, aflat în același spațiu, Sala de Lectură este locul din bibliotecă în care publicul vine în mod sistematic, petrece mult timp în compania cărților, a ziarelor și revistelor, consultă legislația etc. Aici vin utilizatorii să se înscrie sau să-și vizeze permisele, aici obțin bibliografii sau informații legate de orice subiect care îi interesează. Sala de Lectură este, așadar, locul cu cea mai mare vizibilitate și aflat în permanent contact cu utilizatorii, motiv pentru care ambianța trebuie să fie cât mai plăcută. De asemenea, aici se organizează o mare parte din activitățile noastre culturale cu publicul, un public divers care merită o ambianță primitoare, modernă.

Spațiul Sălii de Lectură nu a fost modernizat și dispune de același mobilier uzat fizic pe care l-a avut în vechiul sediu al bibliotecii. Din anul 2005, de când funcționăm în această clădire, Sala de Lectură nu a mai fost dotată cu mobilier nou, nu au fost făcute lucrări de modernizare. De aceea, aici se vor face ample lucrări de reabilitare și modernizare a spațiului, astfel încât, odată terminate aceste lucrări, prietenii bibliotecii să beneficieze de un spațiu modern, amenajat cu bun gust.
Valoarea estimată a acestor lucrări de reabilitare este de cca 215.000 lei, sumă obținută prin generozitatea Consiliului Județean Hunedoara.
La toamnă, utilizatorii noștri vor fi întâmpinați într-o Sală de Lectură modernă, elegantă, pe gustul publicului nostru.

Ioan Sebastian Bara

2 + opt =

Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată