Programe finanțate corespunzător de UE pentru acțiunea împotriva schimbărilor climatice

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a declarat că acțiunea împotriva schimbărilor climatice la nivel european trebuie concretizată prin implementarea de noi politici sustenabile în toate domeniile de activitate, aceasta fiind de altfel și viziunea membrilor Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European. ”Avem nevoie de acțiune concretă și de programe finanțate corespunzător atât de către statele membre, cât și din următorul buget comun european. Această poziție a fost exprimată și la recentul Congres al PPE de la Zagreb”, a afirmat europarlamentarul hunedorean.

„Cu ocazia dezbaterilor de la congres, am luat cuvântul și am exprimat susținerea UDMR pentru politicile sustenabile și pentru acțiunea împotriva schimbărilor climatice. Trebuie să urmărim trei priorități: cetățenii, IMM-urile și regiunile. Ne aflăm în fața unei tranziții către economia verde și către locurile de muncă sustenabile. Această tranziție trebuie acompaniată cu programe de susținere la aceste trei niveluri esențiale. Cetățenii trebuie ajutați în procesul de schimbare a mentalităților. Tinerii trebuie să beneficieze de o educație modernă. Cetățenii și grupurile vulnerabile trebuie să beneficieze de sprijin social. IMM-urile trebuie să sprijinite prin programe cu finanțare europeană pentru tranziția către economia verde, dar și pentru intrarea în era digitală. Regiunile, inclusiv cele din România, trebuie să beneficieze de o Politică de coeziune finanțată substanțial. Acestea sunt prioritățile prin care se transpune în fapt principiul Grupului PPE, conform căruia în procesul de tranziție nimeni nu trebuie să fie lăsat în urmă”, a subliniat Winkler.

Grupul PPE, cel mai  mare și cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică și mai competitivă, având cetățeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al PPE, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din PE.

șaptesprezece − 4 =

Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație