Programe finanțate corespunzător de UE pentru acțiunea împotriva schimbărilor climatice

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a declarat că acțiunea împotriva schimbărilor climatice la nivel european trebuie concretizată prin implementarea de noi politici sustenabile în toate domeniile de activitate, aceasta fiind de altfel și viziunea membrilor Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European. ”Avem nevoie de acțiune concretă și de programe finanțate corespunzător atât de către statele membre, cât și din următorul buget comun european. Această poziție a fost exprimată și la recentul Congres al PPE de la Zagreb”, a afirmat europarlamentarul hunedorean.

„Cu ocazia dezbaterilor de la congres, am luat cuvântul și am exprimat susținerea UDMR pentru politicile sustenabile și pentru acțiunea împotriva schimbărilor climatice. Trebuie să urmărim trei priorități: cetățenii, IMM-urile și regiunile. Ne aflăm în fața unei tranziții către economia verde și către locurile de muncă sustenabile. Această tranziție trebuie acompaniată cu programe de susținere la aceste trei niveluri esențiale. Cetățenii trebuie ajutați în procesul de schimbare a mentalităților. Tinerii trebuie să beneficieze de o educație modernă. Cetățenii și grupurile vulnerabile trebuie să beneficieze de sprijin social. IMM-urile trebuie să sprijinite prin programe cu finanțare europeană pentru tranziția către economia verde, dar și pentru intrarea în era digitală. Regiunile, inclusiv cele din România, trebuie să beneficieze de o Politică de coeziune finanțată substanțial. Acestea sunt prioritățile prin care se transpune în fapt principiul Grupului PPE, conform căruia în procesul de tranziție nimeni nu trebuie să fie lăsat în urmă”, a subliniat Winkler.

Grupul PPE, cel mai  mare și cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică și mai competitivă, având cetățeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al PPE, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din PE.

Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică