PRIMARUL DEVEI: „Susțin necondiționat orice demers menit a salva Termocentrala Mintia de la închidere!”

Nu putem accepta ca 4700 de locuințe din Deva, racordate la sistemul centralizat, să rămână fără căldură și apă caldă! Este de neconceput ca școlile din Deva și Spitalul Județean să rămână fără apă caldă și căldură! Nu putem fi de acord ca 700 de angajați ai Termocentralei Mintia să rămână fără locuri de muncă!

Ca Primar al Municipiului Deva, alături de întreaga administrație și de Consiliul Local am venit în sprijinul Termocentralei Mintia făcând concret următoarele:

– am asigurat funcționarea serviciului de termoficare prin majorarea tarifelor, așa cum a solicitat conducerea SCEH SA

–  pentru ca populația să nu resimtă creșterea (dublarea) tarifelor la energia termică, am propus Consiliului Local, la începutul anului, suportarea din bugetul local a diferențelor de tarif, prin subvenție în sumă totală de 1.200.000 lei

– am purtat un dialog constant, la nivelul Prefecturii, pentru susținerea funcționării Termocentralei Mintia

– am solicitat o întrevedere cu Ministrul Energiei pentru clarificarea situației Termocentralei Mintia și pentru susținerea funcționării acesteia

Solicităm încă o dată Guvernului României analizarea cu maximă responsabilitate a situației Termocentralei Mintia, atât din punct de vedere economic cât și social. Vom fi în această seară în stradă, la ora 19:00, în Piața Victoriei alături de deveni și de sindicaliștii de la Mintia, pentru a-i atenționa încă o dată pe guvernanți asupra gravității situației de laTermocentrala Mintia.

Nicolae-Florin OANCEA, Primarul Municipiului Deva

Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei