Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a susținut, alături de alături de Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, triplarea bugetului Programului Erasmus+ în bugetul european pentru perioada 2021-2027.

”Tinerii trebuie să stea în mijlocul politicilor europene nu doar la nivel declarativ, ci și prin priorități bugetare asumate. (…) Erasmus+, ajuns la un buget de 45 miliarde de euro, ar urma să permită unui număr de aproximativ 12 milioane de tineri să studieze, să se formeze, să câștige experiență și să facă voluntariat în străinătate în perioada 2021-2027”, a declarat europarlamentarul hunedorean.

Potrivit lui Winkler, Grupul PPE susține faptul că programele europene trebuie să fie accesibile pentru toți cetățenii europeni indiferent de mediul socio-economic din care provin și indiferent de statul membru din care fac parte. ”Tocmai de aceea, grupul nostru din Parlamentul European a militat pentru un Program Erasmus+ cât mai echitabil și inclusiv”, a adăugat europarlamentarul UDMR.

Noul Erasmus aduce noi inițiative precum Rețeaua universităților europene, Centrele de excelență profesională și activitățile DiscoverEU, dar își propune să îmbunătățească și componentele existente ale programului. ”În Parlamentul European, Grupul PPE s-a asigurat ca fondurile pentru mobilitatea învățământului superior și Programul Jean Monnet să nu fie reduse”, a mai spus europarlamentarul hunedorean.

Grupul PPE, cel mai  mare și cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică și mai competitivă, având cetățeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al Partidului Popular European, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din PE.

Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică